Monday, September 1, 2014

Badminton and Football together?

Assalamualaikum,


Hi and Good Morning.
Today is holiday. Yay for that. Too bad, still have to wake up early and do housechores, etc. 

Yesterday was a good day though.


Semalam aku dan F tengok bola and badminton. Bermula dengan football, Harimau Muda U16, and yes, mereka menang! For Malaysia. Okaylah. Sorakan kemenangan through SMS with F. After that, sambung pula tengok  LCW and CL. 


Sambil layan text dengan dia, okay tetiba mood sakit perut datang.

E :  Dah start bagitau LCW.
E : Ala, sakit perut lah, wanna poo2.
F : Okay quick go.

Few minutes later,
E : Dah start LCW?
F : Dah.

About 20 minutes in a game.
E : Adoi, LCW.
F : Macam tak nak main je LCW
Then,
E : CL menang first game.
Aku bagi positive vibre,

E : I rasa LCW as always, simpan energy / stamina untuk 2 game lagi. (CONFIDENT second game LCW menang kan)

6 minutes later,
F : HAHAHA, simpan ke memang tak menjadi?
E : SHUT UP.. HAHAHA (Few words.......bla bla bla)

Before Game Point
F : Tiada harapan untuk badminton, hanya bola dapat bagi hadiah merdeka untuk Malaysia.
E : Tido je la. Sakit pulak hati ni.
F : Tekaan u salah.
E : ZZZz.. Jangan sakitkan hati I lagi.
F : Kalah dah, nak tido.
E : Amenda la game ni, dahla, nak tido jugak. Selamat mlm hubby.
F :  Sebab LCW main awal2 game.. tu je, slmt malam syg.

Lepas 20 minit.
F : Iklan jap. Patutla kalah, sebab, dah pukul 12.15 pagi. Maknanya 1/9/14. Apa yang hadiah merdekanya kan?
F : HAHAHA.
E : Haha. Hubby ni, ngada la.. I rasa LCW macam dah tak berminat nak jadi juara pun.. Teorinya.. Love you hubby.
F : Haha, nak pencen dah kot, Love you too. Jom tido. Sakit otak ni.. haha..



P/s : End of conversation , menjadi pengkritik tak bertauliah kami ni. Sorry dengan teori kami. Kami hanya bersembang sahaja. Apapun, tahniah buat LCW for being juara dunia, membawa nama Malaysia, seperti selalu! Tak kira la Juara, or Naib Juara, still you're the best. You work so hard. Proud of you.

Badminton is one of our favorite sport that we used to play together.


To F,
Have A Good Day hubby.

Love,
El.