Sunday, August 31, 2014

Thought of wearing braces.






Assalamualaikum.


Thought of wearing braces, but ya, mom said, "You don't need to suffer for a beautiful face, you already pretty for now, you are not being thankful?"

Alhamdulillah, I do. It just on my second thought, I can't. I know it's painful in the as*. Haha. 

Masa aku jumpa F dulu, I said that,

"You got nice gigi, very teratur macam gigi palsu". So I started to called him gigi palsu for many times. Then I stop. But yes, that's made us different. Apa yang Allah berikan kepada kita, ada keunikan tersendiri.


Nahh, on my second thought, Nahh, I really don't need gigi besi for now. Maybe in the future, pun aku rasa I won't. Coz it hurts. I know. Hewhewhew. Alhamdulillah.


F is so pening kepala layan aku yang berjuta kali selfie
guna handphone dia. Baru ni aku ada masa hendak upload di blog
Hehe





Note to myself. Selfie la guna hp kekasih/suami anda so that gambar uols penuh in his phone. HAHA. Itu la motifnya.


Love,
El.

The Simba sold !

Assalamualaikum w.b.t.

Remember SIMBA ? Hub already sold him to someone who I don't know, and I don't even want to know. Hehe. So, yeah.



Hubby, I miss you. 


Love,
El.

Mental Disorder



Assalamualaikum w.b.t

Yes, aku suka share fakta juga. 

Erotomania ini seperti yang korang baca atau google, satu penyakit mental yang dia ini macam syok sendiri, dia rasa seseorang yang minat/sayang/suka/cinta itu, mencintai dia juga. In short, dia ada mental problem lah. Lepas itu, pada aku, dia seorang yang tak boleh terima Qada' dan Qadar, sebab dia declare orang yang dia minat itu, adalah 'Future Husband/Wife' dia di ruangan sosial. Meraih perhatian orang lain, untuk orang lain tahu bahawa dia bukan bertepuk sebelah tangan. Aku pernah lah jumpa orang begini, aku ingat mereka ini macam fanatic lah, tapi rupanya mereka ini ada masalah mental. Jadi aku klasifikasikan sebagai Cinta Syok Sendiri?


Korang boleh baca di sini untuk mengetahui jenis Cinta Syok Sendiri. Lain-lain contoh pun ada, watak Irine di dalam cerita Rindu Awak 200% tu pun menggambarkan penyakit Erotomania. Dahlah siap berilusi, berimaginasi yang dia dengan Zill ini ada apa-apa, and bagitau dekat Isteri Zill kan, so aku rasa ini penyakit mental. Which is a good example for Erotomania.


Alhamdulillah, aku bukan kategori itu. And then, aku rasa bersyukur ke hadrat Ilahi, kerana Fero tidak pernah give up untuk bersama aku. Dia berjuang dan berusaha untuk aku. Untuk itu, aku bersyukur. Alhamdulillah. Hehe. 


Kepada sesiapa yang ada penyakit ini, aku minta maaf. Tujuan aku post entry ini, bukan nak menyakiti hati sesiapa. Tapi ini fakta je. Sama-sama muhasabah diri, ya? 



Love,
EL.


Quit his job.

Assalamualaikum.


First, November is coming. Tak lama je lagi F akan end up his contract, and yay! Hubby said he want to quit his job then. Alhamdulillah. Going to save up some money for the future. 


Second, the best thing in life is when F decide to quit his job just because of me and be here with me. I love you, hubby. You know why I love you. We just wait and see. Mama (F's mom) said, F will quit this November. Aku ya kan saja, sebab memang few months ago, F decide to quit and lately pun dia dah cakap dia memang hendak quit, tak larat nak work there, and cari kerja di Ipoh. Hewhewhew. Alhamdulillah, andai itu niat dia, I'm okay with it.


Aku berdoa semoga kita sama-sama peroleh kebahagiaan di dunia dan di akhirat. Endless love.



I prefer you rambut pendek. Hewhewhew. But I think both also can.
Because you're my handsome man.  I kan personal stylist tanpa gaji.



Love,
El.

He's crazy

Assalamualaikum w.b.t


A very good morning to all of you. How's your merdeka? I feel good today.


"DI SINI, LAHIRNYA SEBUAH CINTA."


Ok, suddenly I text F this morning.


E : My boyfriend is crazy.
He replied.
F : Why you called me like that?
E : You're crazy on me. HAHA
F : It's okay, I am willing to get that title.
E : Wow! So sweet. You're willing to be called crazy for me?
F : Yup!



Haha. Love you hubby. You're so funny.




Back few days, he called me kan, I said to him,

"Hubby dkt mana", and F said, "Dekat rumah la.." And then I said, "Cuba tanya I dkt mana, cepatlah".
F said, "Okay, u dekat mana?". Aku gelak-gelak, aku cakap, "Dalam hati hubby". Then, both of us gelak. HAHA. He said that I get influenced by romantic drama. HAHA. I said, no lah. Saja je nak ketawa. Hewhewhew.


Alhamdulillah, for everyday. Thank you Allah s.w.t. 

Love,
El.

Merdeka !

Assalamualaikum.


Merdeka !

Alhamdulillah. Kita masih bebas untuk menunaikan solat, tidak terasa seperti ada orang mahu bom di perkarangan rumah kita, ataupun penjenayah bebas masuk di kawasan rumah. Kita bebas ke mana sahaja, tanpa rasa ragu, kalau ada keraguan pun, 30% untuk keselamatan diri sendiri. Kita masih cukup makan, cukup sempurna anggota badan untuk berjihad, untuk meneruskan kehidupan. 

Untuk itu, aku masih merdeka.
Love Malaysia.



Just received text from F. 
F never forget to wish merdeka to me. 


Love you, hubby.
Happy Merdeka once again, hubby. :)
Sorry no I-city this year. Perhaps another year?



Love,
El.