Thursday, August 28, 2014

Attending a course

Assalamualaikum.

On that day, I attend a course at Hotel Casuarina @ Meru. Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar.

Sister . 


So, I send these two photos towards hub.



Okay. Itu saja. Boyfriend aku cakap aku cantik. Takde masalah pun kan? And logic la setiap lelaki akan cakap girlfriend dia cantik. (To me)

Asalkan sedap mata memandang. Thank you hubby for bring the best in me. You completed me. 
Love you to the moon and back.

Pada aku, Allah s.w.t jadikan setiap manusia di muka bumi ini berpasang-pasangan. Dan pasangan yang telah ditakdirkan untuk kita adalah seseorang yang boleh menteteramkan dan menenangkan kita, ketika bersamanya. Aku bersyukur ke hadrat Ilahi, yang dia cintakan aku, sehingga kini. Terima kasih, alhamdulillah. Terima kasih Allah, kerna pinjamkan dia untukku, mencintaiku dan menyayangi ku, malah setia denganku. 

Buat sahabat sekalian, Terima kasih doakan kami. Berkat doa kalian, in shaa Allah, Mudah-mudahan. Doakanlah segalanya berjalan lancar. In shaa Allah, ameen.

I wish two things happened on my birthday and our 4th anniversary next year :

Since it will be 14 & 15 Feb 2015. Hehe. Pray for it. In shaa Allah.

1) A proposal.
2) Solemnization.



Kau selalu ada untuk aku. 
Ku akui itu.
Susah senang kita tempuhi bersama.
Saling melengkapi, antara aku dan kamu.
Terima kasih lengkapkan hidupku.
Dan Membahagiakan ku.
I love you.



Love,
El.

Toothache

Salam.

Fero dah few days sakit gigi. Kesian F. I hope you will get well soon.



Tadi,
F just texted me, dia baru tampal gigi. The dentist said, If still not okay, kena do minor operation towards saraf gigi tu. Allahuakbar. I pray for your health, hubby.

And yeah! Kucing dah beli. SIMBA SIMBA.


Love,
El.

His Convocation .







K, I tak sabar untuk attend konvo you. Love you!


Love,
El.

I miss you





September, please come early. hehe.
School holidays, and I miss you.




Love,
El.

Untukmu Imamku


Assalamualaikum.

Aku nyanyi lagu ini untuk Fero. 
He said suara aku best. HAHA. (I doubt that hubby)
Aku record sekali, and then, I told him that I sing a song  for him but I don't know whether it was good or not, he said, "yes, hantarlah". 

And then I macam change the topic, 
but at the end he said, "Don't forget to send the song that you sang!"

I hit the SEND button.

He gave 5 stars. Haha. Thank you hubby.
Love you to the moon and back.


Lepas itu, semalam kami tengoklah cerita RINDU AWAK 200%. There was a scene that Zill Faezrul lied to Armel, and then, Irine being PERAMPAS, dia datang ke rumah Armel while Zill was not at home,
and there you go, perempuan syok sendiri sudah mai, putar belit cerita, (Ambil Peluang/Kesempatan)
So I said to him,

"Pengajaran cerita ini, in a relationship, mesti ada kejujuran, if not, ada orang KETIGA akan buat cerita yang syok sendiri, walhal LELAKI itu tak ada apa pun".

So, hubby pun reply,

"Yes, betul tu."


I smile. Haha.


And there's also a part yang aku emotional, wondering whether her husband ada affair tak dengan perempuan Irine tu, and I said to my hub,

"I.........(malas nak bagitahu sini)"

Hubby replied,

"Ye, syg"..


P/s : Haha. I love the part hubby call me syg, because I feel like Im her queen. Hewhew.


Ok bye.

Am waiting for the cat photos! :p




Love,
El.

Untuk F.

Assalamualaikum.

First, aku hendak ucapkan alhamdulillah, untuk segala kurniaan yang telah Allah s.w.t berikan kepada aku. Alhamdulillah. 


Second, untuk Fero.

Terima kasih menjadi imamku ketika solat. Alhamdulillah. Tatkala diri ini melihat dirimu menjadi imamku, ku begitu yakin kau untukku. Di saat bibirmu menyebut setiap sebutan ayat Surah Al-fatihah itu, hatiku sayu. Allahuakbar. 

Betapa aku mensyukuri nikmat Allah s.w.t, mencurahkan kasih sayang yang tak terhingga kepada umatNya, sehingga aku disayangi begitu sekali oleh makhlukMu, Ya Allah. Kau telah takdirkan kami bertemu, memperbaiki diri masing-masing, agar saling menjadi yang terbaik. Alhamdulillah. 

Hampir 4 tahun kami bersama, dan aku berdoa agar tahun hadapan, 2015 merupakan permulaan baru bagi kami sebagai suami isteri. In shaa Allah, mudah-mudahan. Setiap manusia melakukan kesalahan, dan perkara paling penting adalah kita tidak melakukan kesalahan yang sama berulang kali. Terima kasih hubby, for being the best for me. Aku tahu kau cuba jadi yang terbaik untukku, and I always pray for you and for us, hubby.

I dreamed about you and me last few days, the same dream of my istikharah. In shaa Allah, Ameen. Semoga Allah s.w.t. memberkati hubungan kita, dan memudahkan perjalanan ini, menghalalkan antara kita, bahagia sehingga ke Jannah. 



Love,
Syg.





He want to get a cat for us.

Hi. Assalamualaikum. 

Today Hubby is going to get SIMBA for us. Hehe. In shaa Allah.

Hubby already have Tiger and Syed at home. Normally he will call me to ask about cat since I have lots of cat at home. Apa saja yang Fero hendak tahu, he will ask me since I am his everything. We share the same hobby. Hehe. For that, we glad.

If he buy me a rabbit, he will buy for himself too. So, we did share the same interests. Alhamdulillah, my life is getting happier everyday, and in shaa Allah, if there's no obstacle, Hubby will come to bring SIMBA this September 2014.

Im so happy. Can't wait to see you hubby. I love you.

P/s : Nama TIGER itu kami pilih sama-sama. SO nama SIMBA also untuk cat yang baru ini. HEHE. Dah macam pilih nama anak dah. Anyway, thank you hubby. I know you tahu I suka kucing yang comel. And you know how I feel when I lost my cat. Thank you for SIMBA.



Love,
El.

Alhamdulillah.


I am glad that after all, ups and downs, through whatever things happened. This is his decision. Alhamdulillah, thank you Allah s.w.t.



Love,
El.