Monday, August 4, 2014

Syawal 2014/1435 H.

Assalamualaikum.

A very good day to all of you.
And Salam Aidilfitri from me.

Truly sorry, lama gila aku tinggalkan dunia blog aku. Somehow, aku agak sibuk for the past few months. Yeah, with part time job, yang agak ohsem. Super duper excited gain new experience in life. Aku banyak tambah pengalaman hidup aku based on communication. Just cut it out. Since now, back to daily basis. Now am a blogger back! Full time. 

Derr, how was your Raya? My Raya this year, memang super duper awesome sebab Fero datang all the way from Kelantan. Thank you hubby. Aku hadap muka dia 7 days. Sikit pun aku tak nak bazir masa. Sempatlah juga aku masak untuk dia for breakfast, though aku amatur sahaja. But he said, "Sedap". Haha. Bukan mudah hendak dapatkan pujian jujur yang positif daripada si dia. Kehkehkeh. Thank you. Oh yaa, I also made 'biskut-raya-untuk-fero', which is biskut punoh, tak menjadi. Tapi, okaylah. Fero tak komen banyak pun. He said, agak keras, tapi sedap. Maybe he means to appreciate lah. 

Banyak best moments dengan Fero. First, it was Transformers. Fero dah lama janji hendak tengok Transformers dengan aku. Dia tak pernahlah mungkir janji kalau bab tengok movie ni. Awesome tahu tak? Kami ADOPT new kitten, kami namakan dia TIGER. Semoga TIGER cepat besar, dan besar, dan besar, dan gebu. InshaaAllah, ameen. Aku serik hendak bela kucing, so, aku harapkan Fero boleh jagakan dia. Nanti Tiger sudah besar, bolehlah aku jumpa Tiger. Hehe.


Thank you Allah, Alhamdulillah, for this perfect family. Tahun ni satu menantu, yakni satu adik ipar.
In shaa Allah, next year, bertambah lagi satu menantu, yakni bakal suami aku. hehe


It was a good Raya after all. Alhamdulillah. Fero came on 2nd Syawal. I am glad he's coming to see and meet me. Thank you hubby for the time you spend with me. I am so happy to see you. Terima kasih di atas pengorbanan masa, keluarga dan wang ringgit, semata-mata untuk jumpa I.



You bring the best in me, hub.


Masa ni Fero tak potong rambut lagi.
So, he cut his hair on 3rd August 2014.



Okay, till then.
Nanti aku sambung lagi.

p/s : he arrived at 12 noon.



Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin.
ElleNyna.