Friday, September 5, 2014

(Niece) .

Assalamualaikum and Hi.


So, being a babysitter wasn't hard at all. I can be a good mom though. (F said that to me often). Semoga diperkenankan doamu. Ameen. I've always wanted to be the best mom for my kids. In shaa Allah. Juga tiada ibu bapa yang mahukan perkara yang tidak baik untuk anak-anaknya.

Aku percaya, jika kita berikan kasih sayang, kepada adik-adik dan keluarga, saudara-mara, in shaa Allah, Allah s.w.t gandakan kasih sayang kepada kita. Alhamdulillah. Syukran. Aku bersyukur dilahirkan di dalam keadaan yang sempurna, dan kehidupan yang baik.

Alkisahnya, Imani lahir di saat Fero datang Ipoh. Ye lah, semua adik-adik aku very close dengan F. Especially Syida. Syida kalau bab Fero dia cukuplah suka. Mereka macam ada chemistry sikit sebabnya, anak number dua kan. (Haha). Nantilah aku cerita lagi pasal baby bulat ni. Next entry, in shaa Allah.

Haha.

So, today, pagi-pagi lagi F call. Banyak betul cakap hari ini. Sampai tertidur semula kami. And then aku bangun untuk jaga Imani. Selamat aku bukan jenis panic easily pabila dengar bayi menangis. Alhamdulillah. After that, aku keluar dengan mama, bawa la si baby bulat ni keluar kejap. Finally, Imani tertidur. 

F cakap dia sayang Imani. Aku cakap, "Hai sayang imani je? Tak sayang I".
F jawab lah, "Sayang, mestilah sayang".

Alhamdulillah.


After that, lebih kurang pukul 11.50 macam itu, F call hendak keluar kejap. Buy pet's food, pergi rumah kawan, and ke masjid. Lepas masjid ke rumah uncle. So, I'm okay with it. As long dia call and update. Hehe.


Oh ya, I asked him about his toothache.
F said, sometimes okay, sometimes not.
But it's okay hub. You know, treat those pain as kifarah.

Alhamdulillah once again for a beautiful life.


Dear Hubby,
Love you to the moon and back.


P/s : Kinda excited hendak ke Kota Bharu bulan October ini. Kak long (Fero's sister) sudah bertanya, mama (F's mom) sudah bertanya. InshaaAllah, akan sampailah nanti jika tiada aral melintang ye? 


Love,
El.



No comments: