Wednesday, September 3, 2014

Buat apa pun kerna Allah s.w.t.

Assalamualaikum.

Hari ini aku macam biasa, received text from F, and he said he want to go office, bla bla bla. And went to see Adib kejap. Well, guys kan. Never control them. That's it. Then I sent few photos of mine to his WhatsApp. Okaylah, aku akui kalau aku tukar style tudung pun, aku suka tanya F sebab dia yang tengok aku kan? Haha.

Ada lah orang minta Tutorial Tudung cara aku pakai. Tapi aku sebenarnya tak berminat nak eksploitasikan diri aku menjadi role model di YouTube/Facebook. Maafkan aku. Aku sudah insaf dan dunia untuk dikenali pun sudah lama ditinggalkan. Sebenarnya, perkara paling tak best bila dikenali oleh orang ramai, tiada privacy orang kata. Sesungguhnya aku suka jadi humble macam kini. Humble pada maksud aku, aku tak perlu tunjuk betapa biasa/mewahnya hidup aku di mana-mana laman sosial pun. Lol.

Sederhana sudah.

To be honest, kemewahan pada aku adalah kebahagiaan. Kalau kita bahagia, kita memang rasa kita mewah sangat. Sebab tak ramai orang yang kaya pada zahirnya, tapi jiwanya bahagia. Banyak masalah. Alhamdulillah, aku selalu yakin aku ada Allah s.w.t, Allah s.w.t. sentiasa ada untuk aku, sebab itu, aku rasa Allah s.w.t. memberi ku kekuatan setiap hari. Alhamdulillah. 


Semalam lepas tengok football match, memang tak larat sangat. Masuk bilik, rasa nak tidur, text him.


(Then aku get back to sleep lepas baca msg tu. Mimpi Indah. No more nightmare.)

Ya Allah, mudahkan segalanya. Mudahkan perjalanan kami. Dan permudahkan lah urusan kami, agar kami dapat menghalalkan hubungan kami, seterusnya berbakti kepada kedua ibu bapa kami, sehingga akhir nyawa kami, semoga semuanya bertemu di Jannah.


Kepada Keknis yang mungkin baca blog aku or anyone else, you know who you are, and you know me well in person. I'm sorry if this blog full of love and romantic sangat (sometimes rasa macam goosebumps) naik bulu roma uols. Haha. But what to do, this is me. (AHAHAHA)

Love,
El.



No comments: