Friday, July 18, 2014

Fikir banyak sangat.

Assalamualaikum.

Dalam seminggu ini, mata aku kerap berkedip. Tapi ia tak berkedip lah bila Fero call aku. The funniest part is, I text him, and the conversation was like this :

Elle 

"Mata I tak henti stop, I rasa bila u fikir tentang I, dia start blinking, hahaha" 

Then, he replied :

"Fikir banyak sangat, hehe. Sabar je la."


So to prove it. Bila Fero tengah tidur. My eyes doesn't blinking at all. And bila dia wake up, ya, kind of. Its okay, aku kena tahan mata aku berkedip sebab aku hargai yang dia fikir pasal aku. HAHA.


K,

Til then. 


Love,
El.

Wednesday, July 16, 2014

A moment.

Assalamualaikum.

I have a great moment yesterday. It was our monthsary, yang we'ols selalu celebrate together. It just Fero taught me to celebrate every months. Not me. I do miss him. So I text him, likely :

Me : 
Hubby sayang, bila nak balik. I miss you.

Love :
Dah sampai rumah, kejap tau.

Me : 
Okay, I'm crying. I miss you.


30 minutes later, he called. (Yay for that, am quite happy)

So lepas aku menangis like teruk gila, (Hormones) , I heard his voice. Aku dengar suara dia pun aku dah melted. He talked so softly and try to cheer me up. 

Me : I miss you. Uwaaaaa. (Crying baby)

Love : Sabar, lagi 12 hari kita jumpa.

Me : Eh, baby, you count? You did kira our days to meet ? Oh my!. You so good and perfect sayang.

Love : Of course la. (He laugh, like a lot)


Argh. Rindunya aku. Tak sabar nak jumpa you.



Love,
El.

Tuesday, July 15, 2014

15 July 2014, FERO ELLE

Assalamualaikum.

Genap 3 Tahun 5 bulan hubungan kami. Alhamdulillah. Allah s.w.t hadirkan kami ujian. Ujian demi ujian, Allahuakbar, hanya sebab aku cintakan Allah s.w.t, aku redha. Allah s.w.t beri aku kekuatan untuk teruskan kehidupan seperti biasa. 

15 July 2014, 
17 Ramadhan 1435H.

Sungguh aku tak sangka, kami masih boleh bertahan. Dahulunya, kami ibarat cat and dog. Ada saja perkara yang kami nak argue. Tapi alhamdulillah, kini, berkat kesabaran, mendorong kami lebih tolak ansur dalam apa jua perkara. InshaaAllah, aku yakin jodoh kami kuat, kerana kami melalui banyak perkara bersama-sama. Menyelesaikan masalah yang dihadapi, cuba selesaikan, dan akhirnya selesai. Biasalah, kalau tiada masalah, bukan hidup namanya. Ya, pengalaman mematangkan kami, Fero Elle.


You will never be truly happy if you continuously hold on to the things that make you sad.
Kau tak kan pernah gembira/bahagia jika kau terus bergantung/berharap pada perkara yang buat kau sedih.


Alhamdulillah,
Subhanallah.

Sayang, terima kasih kerana berusaha untuk hubungan kita. Kita sama-sama usaha ya sayang? Semoga usaha kita berakhir dengan perkahwinan dan kekal sehingga ke jannah, sayang. Terima kasih kerana hadir di dalam hidup ini, sehingga ke hari ini, ianya membahagiakan. Terima kasih mencintai I, hubby. Dan I akan mencintai u sebagaimana u mencintai I seikhlas hati, hubby syg. - 
15 July 2014




Sayang,

Jodoh itu milik Allah s.w.t. Sekuat mana kita usaha, andai memang kita ditakdirkan bersama, datanglah pelbagai perkara sekalipun, inshaAllah, kita mampu selesaikan. Terima kasih, hubby sayang. 






I'll be right here waiting for you.



Ya Allah, 

Kuatkan hati hambaMu ini dan hati si dia. 
Sesungguhnya kami inginkan perhubungan yang halal 
dan kebahagiaan  hingga ke Jannah.

Hanya padaMu Ya Allah, 
kami bersujud dan memohon kekuatan dan ketabahan dariMu. 
Kami sama-sama salah dan ketika kami mula sedar, 
Kami harap kami diberikan satu lagi peluang untuk perbetulkan diri kami.

Ya Allah, 
Tatkala airmata mengalir, 
Kau berikanlah ketenangan kepada kami agar kami sama-sama dapat berfikir dengan baik. 
Sesungguhnya Kau lah Maha Mendengar rintihan-rintihan kami. 

Ya Allah,
Aku mohon kepadamu.
Hubungan yang sudah sedia ada ini, jangan Kau putuskan. 
Ya Allah, Sekiranya si dia adalah jodoh aku, 
Kau panjangkan lah jodoh kami sehingga ke akhir nafas kami. 
Kau tariklah nyawa aku dengan wajah dia adalah wajah yang terakhir aku dapat tatap dan 
Kau berikanlah aku peluang pergi kepadaMu dengan mengetahui bahawa 
Dia adalah yang terbaik untuk aku. 
Sesungguhnya, aku menyintai dia kerana dia menyintaiMu.

Ameen.
15 July 2014
ElleNyna.


Khas buat wanita-wanita lain, yang mencemburui aku dan dia. Terima kasih, kerana menjadi punca kepada kebahagiaan kami. Alhamdulillah.

Lelaki sebenar dia tak buat isteri/gf dia jealous, tapi dia bikin hati perempuan lain jealous dekat isteri/gf dia.




Love,
Elle.

Monday, July 14, 2014

We remember .

Sorry for the quality of the video.
Make it smaller for fast upload and quick video to be viewed.

Credit

Song : Nothing's Gonna Change My Love For You by Westlife.

Just another memory to remember.
We remember.
Setiap perjalanan, akan ada momen yang indah untuk kita ingat.



Love,
Elle Nyna.



(Love Life) Ramadhan FEROELLE

Assalamualaikum.

Tahun ini, macam biasa. Macam tahun lepas. Cuma lebih manis dan indah. Ada lah sebabnya kenapa. So, ini rentetan bulan Ramadhan kami. Kenapa Ramadhan is the best for Fero dan aku.


  • Fero ini, tak pernah lupa text, "Selamat Berbuka Puasa Syg" 10-15 minit sebelum waktu berbuka. Ianya menjadi satu perkara wajib bagi kami. 
  • Fero tak pernah lupa suruh aku baca doa sebelum tidur, dan bila aku suruh dia baca Al-fatihah untuk aku, dia akan baca, dan bagi aku dengar supaya aku boleh tidur dengan nyenyak. Tabiat ini menjadi amalan bagi kami lah. Tak tahu la pasangan lain bagaimana.
  • Fero tak pernah lupa nak carikan aku baju raya. Or fikirkan tentang baju raya aku. Dia memang very proper, in all aspects. Itu yang aku suka tentang dia.
  • Fero tak pernah cakap I love you melainkan pada orang yang dia betul-betul cinta, yakni aku. 
  • Fero takkan cakap dia cinta pada seseorang melainkan dia berada di minda stabil dan rasional, tiada paksaan, dan dia akan dengan seikhlas hati ungkapkan those 3 words.
  • Fero semakin matang, dan aku juga. Aku rasa kami jarang gaduh sekarang, sebab hari-hari dia sumbat aku dengan perkara yang positif seperti kata-kata sayang, cinta dan prihatin. ehehhe. :p
  • Fero akan call aku setiap hari sebelum tidur (melainkan dia tidur rumah kawan dia), itu tandanya aku orang yang dia ingat sebelum dia pejam mata. Alhamdulillah. :)
  • Suka berikan kejutan. Haritu dia bagi aku sesuatu via Pos Laju. Sampai menangis tau dibuatnya. Tak sangka pulak saya. Kita terima hadiah itu on 4/6/2014. Hehe Kita suka sangat tau tak. :D

And for that hubby, alhamdulillah. Thanks for being such a good man for me.


Love,
El.