Wednesday, July 24, 2013

Abaikan kalau.

Assalamualaikum w.b.t

Adakala blog aku ini memang terkeluar benda yang banyak merepek. Well, itulah blog aku. Sorry kalau ada orang rasa ianya tak patut pun ditulis. Tapi, we are girls, we need some place to write up. Aku tiada diary, sebab tangan aku sakit bila menulis (Lama tak menulis). 

Aku pun tak harap ramai readers blog ini. Jadi ianya lebih baik, sebabkan, aku bolehlah merepek setiap hari. Biasalah, orang menganggur tanam anggur. Tapi aku nak berterima kasih pada yang rajin visit dan baca blog aku. Aku rajin juga pergi blog-blog yang visit blog aku bila aku in the mood to visit. Tapi aku suka jadi silent reader. Tak tahu kenapa. Aku rasa jadi silent reader ini best. Korang tak rasa ke macam tu? 


Kadang-kadang ada entri yang aku rasa nak comment, akan ku comment.
Terima kasih ya baca blog tak laku ini. 


Haha.


Love,
El.

Ramadhan ke 14.

Assalamualaikum w.b.t

Hari ini berbuka puasa di Pakeeza. The whole family (8pax). Alhamdulillah. Syukur dengan rezeki yang diberikan. Ini saja gambar yang ada. Sebab kami macam excited nak makan itu dan ini. Tapi, okaylah. Not bad. Ada fresh orange, syrup, teh tarik, coffee, barli. Makanan ada nasi beriani, ayam rendang, daging apa-tak-tahu, ayam merah-merah-macam bakar, sotong, etc, laksa, ABC, kuih-muih.

P/s : Kitorang bukan mental kalau ambil gambar makanan. It just a moment to capture. Macam kau makan apa, kau ingatlah tempat mana, macam itu lah. Bukan Mental Disorder. Orang yang buat research tentang ambil makanan itu mental, bagi aku adalah orang yang tak tahu apa itu sentimental value. HAHA

Tema purple aku dan adik-adik aku. Kahkahkah. Chemistry di situ.
Beloved Parents

4 gelas itu aku punya. I am obviously banyak minum dari makan. Sebab dehidrasi. Hehe. 

Beside me, third sister : Husna

Deretan meja itu. Itu lah Menu pilihan Nabil and Nabilah.

Sebelah I is mama. Mama kurang makan nasi. Mom ambil Roti Nan, apa lagi lah. Makanan dia ala-ala Pakistan, entahlah.

Normally, before 10 minutes berbuka puasa, Fero will text me :



Ignore the date sebab bila adjust the date font size, biasalah Go SMS Pro. Gitu lah. Kalau tak dapat sms, aku touching. No, bukan mengada-ngada. Bagi aku, in life, there will be satu saat, di mana kau nak orang ingat kau, sebagaimana kau ingat orang itu, tak kiralah waktu berbuka ke, sahur ke. Quality of life. Well, well.

Fero memang gemar suruh aku makan banyak-banyak. Tapi aku suka minum banyak time berbuka sehinggakan aku cepat kenyang. Biasalah, bulan puasa ini, dehydrated cepat. Aha, kalau korang nak kuat time berpuasa, setiap kali lepas sahur, cakap,

"Ya Allah, kuatkanlah semangat aku untuk berpuasa"

InsyaAllah, korang akan kuat seharian. Maksud aku, kuat bukan macam angkat berat ke, dia macam semangat kau tu. Gitu lah.

Berat aku kini, 39kg. (Kesian)


Not in the photo : Syahidah and husband.

Love,
El.