Tuesday, July 23, 2013

(Love Life) Ada ketika

Assalamualaikum

Ada ketika aku rasa nak ketawa pun ada. Korang pernah jatuh depan kekasih kau tak. And then dia ketawa tak? Fero tak. The best thing about him, kalau aku jatuh sekalipun, walaupun aku ketawa sebab funny lah, boleh jatuh, but he never do that. Aku macam pelik sebab for sure, in that current situation, people will laugh. Itu kali pertama aku jatuh, dan aku rasa dia buat aku melted. 

Ada ketika bila aku sedih, seseorang ada untuk dengar kau sedih, dan Fero ada ketika itu. Dia akan pujuk aku macam princess. He is too good lah. 

Ada ketika bila aku merajuk, dan aku tak minta dia pujuk, but he knows how to persuade me. 

Ada ketika bila aku gembira sangat, dia suka perhatikan aku. Erm, I don't know why. Tapi dia perasan air muka aku bila aku happy macam dapat chillin' pill. For example, macam first time aku naik bot dekat The Mines tu kan, HAHA. I miss everything yang kami buat bersama. Aku tak pasti dia boleh sayangkan orang lain sebagaimana dia sayangkan aku, sebab aku tahu dia sayang aku seadanya. Itu paling best. Kalau dia dapat orang lain, mesti dia hari-hari complain dan compare aku dengan gf baru dia. (Berangan)

Tapi itu perasaan dan perasan aku je. Aku hanya membuat ayat penyedap hati. Well, dalam banyak-banyak perempuan yang dia kenal, aku saja yang dapat tawan hati dia. HAHA. OKAY this is funny. Bukan gelak macam orang bodoh, gelak sebab "hello, I got him baby, I got himmmmm". LOL.

Betul, aku bukan bangga, riak pun tidak. Tapi there's a pleasant and secure feeling. Selamat. Selesa. Tak rasa tercabar dengan kehadiran perempuan lain. Because I know, di dalam hati dia, memang ada ruang untuk aku. But, he often said that I am the best. Dia tak pernah menyesal kenal aku.

Aku pun begitu. I never regret knowing him. Because of him, I am now, macam orang baru. Setiap hari aku belajar new things for myself. Dan kini, aku bahagia dengan kehidupan aku. Well, life must go on. Aku nak tidur. Lagi beberapa jam, kena bangun sahur. I am so tired. I do miss him. 

Ya Allah,
sampaikan rinduku pada si dia.
Terima kasih ya Allah.
Aku tahu dia juga rindukan aku.
I love you.


Love,
El.




(Love Life) Ini membuatkan aku teringat


Salam.

Punyalah susah aku cari nama perempuan / watak kartun ini. Berbulan-bulan dah. Sebabnya, Fero cakap muka aku macam dia. KAHKAHKAH

Okay,
bye.