Monday, July 8, 2013

Ramadhan semakin hampir, puasa telah diganti

Salam,

Hi everyone.
Hello.
How are you.
I am doing fine here.
Alhamdulillah for a great life, and a wonderful day.
Hari ini aku berpuasa ganti.
I was a bit emotional today. Emosi Emosi terlalu banyak. 

Situasinya begini.


Lagi beberapa minit hendak berbuka puasa. Aku tunggu handphone berbunyi, tak kisah sms/whatsapp/call. None of them berbunyi. Hampa.

Lepas itu, 
aku meluru ke dapur, 
dan segera mendapatkan nasi, daging yang sedap, (daging dendeng), tomyam, neslo. 
Hasil air tangan adik kesayanganku, Husna Aini.
Aku berpuasa dengan Syida hari ini. Today is our last day to replace for our previous year fasting month that we left.


After that, aku makan bila azan berkumandang.
Hati sebak.
Solat.
Lepas itu, aku segera call si dia.
T-T
Nangis.

Aku cakap,

"I was waiting for your call/sms/whatsapp, hubby tak buat pun wish selamat berbuka puasa. hubby tak pernah lupa, tapi hari ni hubby lupa" (Less or more)

Crying a lots, I mean loads.

"Ya Allah, lupa. Tadi I'm about to text you, syg. I thought I've sent the message. Sumpah demi Allah, I really forgot, Sorry ya? Please, jangan menangis."

And I laugh out loud.


OK.


Tak emotional.
Nak perhatian ler tu (AKU)


Okay,
bye.


I love you.


P/s : Alhamdulillah, diharapkan Ramadhan kali ini, kita berlumba-lumba membuat kebaikan. :)

Love,
El.

2nd July Baby Yellow

Salam,

I just updated this entry because I might forget the day and date my sweetheart got his yellow baby.


Dear hubby, congrats on your new car ! :)
At the age of 25 you got your second car!
Amazing hubby. Love you.
After this, we get married okay?
Alhamdulillah, for everything.

I am happy, you are happy, everybody is happy


Love,
El.