Tuesday, June 18, 2013

Yes, I have my own way!

Assalamualaikum w.b.t

Hello readers, how are you? I am doing fine here, Alhamdulillah, as usual. Baru-baru ini aku baru sahaja bertemu dengan bekas sebilik, serumah, sekatil, setilam aku. Lama juga tak jumpa dia. Kitorang tak penah look awkward together pun. Borak macam adik beradik but still ada respect to each other, a nice moment to be shared when masing-masing sudah mengantuk.

Not so many photos to be shared, because to me, let the moment remain in our memories. Due to  many issues to be considered, (banyak benda kena fikir) so, better I don't put so-many-photos in here. Lagipun, kena tahu juga gambar-gambar yang ada ini, mungkin akan dipersoalkan di akhirat kelak. Itu lah pasal, rakan (friends) di Facebook aku, (kalau ada yang perasan), tiada lelaki yang ada di dalam akaun ku melainkan si dia dan sepupu-sepupu kecilku.

Kau bayangkan, apa niat kau untuk tunjuk gambar kau banyak gila di Facebook? Untuk compete/dibandingkan pada orang lain, like,

"Yes, akulah kaya?

"Yes, akulah yang paling cantik"

"Yes, a great job, orang lain takde pun"

"Yes, keluargaku bahagia dengan bawa mereka setiap minggu ke tempat makan exclusive"

"Yes, definitely, aku banyak duit and aku paling cantik"

ataupun sekadar berkongsi ?

Tak semua senang dengan perlakuan kita. Ada juga yang cemburu. Macam aku ni, kalau post anything pasal aku dan si dia, ada saja yang mengata belakang, (Tak habis-habis nak menunjuk). So, let it be. Asalkan bukan di Facebook. Facebook is very viral you know. Adakala kalau sakit perut tak pergi toilet dalam seminggu pun boleh lagi update status, 

"Lamanya tak membuang, seminggu sudah".

Does it necessary?

Tak kisah. Terpulang. Tapi kita kan sebagai wanita. Lebih-lebih lagi Akaun Facebook kalian ada ramai lelaki. I don't know. Somehow I felt like I need a break on social networking, blogging, facebooking, etc.

Sebenarnya, aku rasa macam hendak delete blog aku, tapi aku rasa ianya sebahagian daripada jiwa aku untuk menulis bila perlu. Tak semua orang mampu menulis dengan penuh keikhlasan. Dan kalau ikhlas pun, bukan carutan yang ku ingin baca. 

Berbalik pada kawanku yang ku temu pada hari Sabtu, 15 Jun 2013 yang lepas. Alia ni punyalah sibuk, sampai rumah aku pun lepas habis Anugerah Blockbuster di Astro Ria. (Haha). Mama and aku pun menunggulah dia datang. Ya la, Alia tu mama aku anggap dia macam anak juga. Kitorang okay je dari dulu sampai sekarang. Kalau gaduh pun, mungkin sebab terasa ke apa ke. Sebab Alia ni kalau terasa, dia simpan je kerja dia. Lepas itu baru dia meledak macam bom. Kalau orang buat dia pun, dia tabah je. To me as a good friend, kita kena hormati apa prinsip mereka. Mungkin disebalik apa yang terjadi di dalam hidup aku sebelum ini, aku mula mendalami erti seorang sahabat. Alia is a good friend, walaupun dia bukan jenis berpihak pada sesiapa. Aku faham dia ni macam mana since we school. As long, kami berdua faham each other and learn to respect each other. Okay lah kan? Basically that's all we need in friendship.


Belajar menjadi matang, is a learning process. Tak semua orang mampu mengawal kata-kata mereka. Hehehe. So, am a big fan to use pleasant words today, and seterusnya. InsyaAllah.

Aku nak cakap pasal si dia.
I can't wait to meet him. Tak sabar. Rindu.
Tapi macam ada batasan pulak rindu tu. 
Diibaratkan, rindu lebih pada Allah, menjadikan rindu pada manusia itu, terpaksa dihadkan.
Faham?
Hanya DOA yang mampu kuberikan.
Kerna dengan doa, insyaAllah, lebih diberkati.

Harapnya segalanya antara kami dipermudahkan. 
Ameen.

I met my own turning point. 
Thank you Allah for bring me back to the right path. Love Allah s.w.t. more.


Love,
El.