Tuesday, June 11, 2013

Congrats to my beautiful friends.

Assalamualaikum and Hi.

Hello people. How are you doing today? I am doing fine here, at my home sweet home. Walahh! Okay, pertama sekali, aku nak cakap soal kritikan dan cacian. Kita memang tak sukakan cacian kritikan mahupun hinaan. Tetapi, kalau kritikan itu diolah dengan susun kata yang baik, insyaAllah boleh diterima. Seandainya ia penuh dengan unsur sarkastik dan penuh sinis, mungkin boleh menimbulkan salah faham pula.

Begitu juga kita sebagai rakyat biasa, yang bukan dikelaskan sebagai public figure, lumrah manusia, malah ianya bukan di Malaysia sahaja, ianya sudah menjadi asam garam kehidupan di mana orang akan mencemburui setiap kejayaan yang kita miliki. Tak kira lah kejayaan jenis apa, tapi aku rasa ianya lumrah dan norma semua lapisan masyarakat. 

By the way,

Tahniah buat kawan-kawan yang telah berkahwin ! Yay ! Semoga dipanjangkan jodoh dan kekal ke jannah. Ameen.

Love,
El.

Have a good day sayang!



Hai and Assalamualaikum.

Today is the second day of my baby doing his intern. Hopefully he's doing fine. (Love you!)

On the first day, his photo was superbly nerd. Well you know, kinda Superman with a glass, but of course he's not wearing any of glasses and underwear outside. Heh. I asked him to do as usual, back to basic. I miss him. Our target now is gain so much money for a happily ever after marriage. (Boleh dak macam tu?) Walhal, I am still having my life, enjoying it much, very much, by being unemployed creature!

P/s : Aku harap si dia ada masa untuk ke Gym after this and onwards. 




Love,
El.