Monday, February 18, 2013

2 years already

Hi and Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
A great birthday,
A great life,
and A great day !

Tamat sudah pengajian aku di UiTM Puncak Alam berbekalkan result yang ada. Aku tak pandang sangat pointer. Kalau zaman diploma, yaa, I guess I salute everyone yang dekan setiap semester. Well, biasalah student smart. Time quiz and test, semua ada nota terselit, itupun kalau berkesempatan dan bijak menangani rintangan juga halangan dari mata-mata pensyarah. Cewah. Bila dah masuk peringkat seterusnya, aku mula terfikir, macam mana nak balancekan hidup, tanpa jadi anti-social, dan jadi ulat buku sahaja? 

Justeru, persoalan aku terjawab. 

Dia hadir. Haha. Hidup aku bertambah awesome. Yaa, to be honest, aku bukan pelajar yang selalu rajin buka buku. Ya kawan sekalian. Aku seorang pelajar yang tak buka buku langsung melainkan esok ada test, dan esok final. Itulah dia ya. Nak buat macam mana, dah itu time yang sedia ada boleh fokus 100%. Tapi adik-adik jangan tiru. Masing-masing ada cara belajar tersendiri.

Frankly speaking, Fero banyak ajar aku what is life. Bukan sekadar cinta, tetapi susah senang, luka or sakit bagaimanapun, kita redha. Belajar redha dengan ketentuan-Nya. 
Memang benar tiada orang yang sempurna. Tapi kita tengok juga dia kurang sempurna itu tang mana ? 
Tang agama ka, tang didikan ka, tang tanggungjawab ka, tang biadab ka.
*Just saying*

Kita hanya mampu merancang, Allah s.w.t tentukan segalanya. Mudah-mudahan, segalanya lancar. 

Pasal thesis aku, aku redha dengan takdir. Aku dah usaha. Selebihnya, biar Allah s.w.t balas pada orang yang menganiaya aku. Hidup ibarat roda. ;) Pada aku, aku memang sudah buat yang terbaik. Dan aku memang tahu selok belok tentang thesis ni. Tapi once dia bagi gred itu atas sebab personal, nevermind. Allah s.w.t will pay you for what you did to me ya. Thank you.

Hampir terlupa tajuk entry 2 tahun.

Ya, 2 tahun sudah.
Aku rasa aku suka dia.
Aku rasa aku cinta dia.
Aku rasa dia tercipta untuk aku.
Ya, aku bahagia !
dengan orang yang cintakan aku.
orang yang setia dengan aku.
orang yang jujur pada ku dengan apa yang ada.
orang yang tegas bila perlu.
manja adakalanya.
ada prinsip. 
seperti aku.
sama macam aku.
kami sama ada ketika.
bersahabat dengan mereka yang tahu nilai sahabat.
menjadikan aku segalanya buat dia.
tahu bawa diri.
tak pernah leka.
tak pernah lalai.
tak pernah abaikan aku walau seketika.
setiap masa, 
hanya aku.
dan 
pada setiap masa ku,
hanya dia.
(hehe) 
tapi adakala aku diberi juga masa untuk benda yang aku suka.
seperti Winnie. 
curang seketika. Untuk Aqil. 
Bagi dia,
akulah ratunya.
Cukup Sempurna (katanya).
Dia sayang aku, 
aku sayang dia.
Hari-hari kami tak pernah bosan bersama.
Kalau bosan, 
cari pasal.
Each other 
berdebat.
Naik turun emosi.
Tak hambar.
Tak juga dingin.
Masih seperti dulu.
Kekal.
Utuh.
Dia rajin masak untuk aku.
Dia solat jemaah dengan keluargaku.
Apa aku suka tentang dia.
Dia bijak dan pandai tawan hati aku.
Aku suka.
Suka cara dia.
Lembut tapi ada tegasnya.
Boleh jadi pemimpin.
Boleh memimpin.
Bijak mengawal situasi.
Paling penting,
pembersih.
pengemas.
tak selekeh.
sama macam aku lagi. :)
pandai jaga imej.
aku suka orang yang tahu jaga imej diri sendiri.
aku suka orang nampak dia playboy.
walhal dia setia pada aku.
hot.
aku suka.
biarlah orang cakap apa.
aku suka.
dah nama cinta aku.
semualah aku suka.
harap tiada benci.
kerana benci musnah cerita ini.
tiada lagi 2 tahun.
doaku,
kekal bersama.
bernikah.
berkahwin.
bersanding.
bermengandung.
beranak.
bercucu.
berbahagia
sampai 
jannah.
aku nak sampai jannah.
semua orang mahukan jannah.
siapalah nak masuk neraka.


:)

Hubby,
Happy 2nd Anniversary.


Love,
El.