Thursday, February 28, 2013

Yes, definitely !

Hai and Salam,

I am so busy.
Serious busy.
Jadi MAID.
Biasalah, berkhidmat untuk parents.

Make sure rumah bersih, kemas, lantai berkilat, sinki kosong, takde pinggan mangkuk kotor, dapur takde habuk. Kain tak pernah bertimbun (aku bukan jenis suka kain menimbun), sangkar Winnie bersih, takde bau. 
Esok elektrik takde untuk baik pulih amenda la.
I'm officially bored and dead !


I miss you.
:)

Si dia, hantar banyak lagu yang dia nyanyi untuk kita. Kita sukaaaa. :) Semua lagu best and awesome. He's so sweet. Yaaa :D :D :D


Love,
El.

Sunday, February 24, 2013

Tepat sekali.

Results for Me. (Personality Report)

At A Glance 

Punctual, completes work on time.
Quiet and reserved, prefers own company.
• Avoids long-term or close interpersonal relationships.
• Not concerned with rank, title or position.
• Sees people as nice and friendly, not comfortable to wheel and deal.
A good supporter of others.
• Orderly, methodical and systematic, takes care to plan in detail.
• Less expressive verbally.

While At Work

Ms Amalina is prepared to put in hard work moderately but she may at times prefer to work at her own pace. Time is a major concern for Ms Amalina. She is frequently punctual and even early for appointments. When time is critical, she moves quickly and acts promptly. Having a sense of urgency means that Ms Amalina pushes to get things done when there is a deadline and allocates time properly when planning or organising activities. She can be depended upon to get work done on schedule. 

Ms Amalina initiates plans and ideas easily but may not persist with the tasks until completion. She is prepared to leave tasks unfinished; hence she may prefer short-term assignments as she is more likely to complete these tasks. She may lose interest and focus when working on long term assignments. Ms Amalina is likely to be quality-conscious and achievement-oriented. She is motivated to produce work that is of a high standard. She is observant, quick to spot errors and critical where work is concerned. She is likely to be meticulous, careful and pre-occupied with detail. 

Ms Amalina is generally objective but may at times be emotional. Although Ms Amalina is usually a sympathetic person, she may at times be selective about being involved in the personal problems of people. Being a shy, quiet and reserved person, Ms Amalina prefers her own company and feels awkward when meeting people for the first time. In social gatherings, she tends to stay in the background. Ms Amalina is not one who prefers strong or deep bonds, and avoids close interpersonal relationships. She is reluctant to form attachments, preferring to keep people at a distance. She prefers relationships to remain casual and superficial. Ms Amalina is moderately serious about her responsibilities and selectively takes ownership of her work. 

Ms Amalina does not care much about how people view her or whether they respect her or not. She focuses on what she wants to do for herself. She is unconcerned with issues of ranks, positions or titles. Status symbols are unimportant for her. She does not draw attention to herself and dresses moderately and simply. Ms Amalina sees people as friendly, reliable and honest. She is trusting and believes what people say. She tends to be unsuspecting of people behaviour and motives. She is uncomfortable when she has to wheel and deal. A good supporter to the people around her, Ms Amalina does not desire to lead or influence people. She is uncomfortable taking charge and does not feel the thrill of challenge in leading others. She prefers to responds rather than initiate. She looks to others to provide direction and does not naturally want to persuade or motivate others to take a certain course of action. 

Ms Amalina is as keen to explore abstract concepts when the topic appeals to her and she is as interested to discuss theoretical issues as the average person. Being orderly, methodical and systematic, Ms Amalina spends considerable time planning ahead and organizing activities. She ensures that programmes are scheduled properly and takes care to plan in detail. Formulating procedures and policies is her forte. Ms Amalina is not an expressive person and may have difficulty expressing her ideas, thoughts or plans. Her language ability may not be strong and she could be described as a person of few words.



Semua tepat. :) Thank you Personality Report. Haha. Now I know myself better when it comes to the interview. yay !

Wednesday, February 20, 2013

Thanks to my readers,

Assalamualaikum,

Terima kasih Cik Siti Hajar.
Dari mula
sampai habis
tak pernah jemu
membaca
blog kita
yang
KOSONG
ini :)



Terima kasih banyak-banyak.
Harap kita dapat bertemu suatu hari nanti okay ?


I will always pray for my friends' happiness.
InsyaAllah, someday somehow, you will meet your leader that will guide you along to Jannah.
Amin.



Buat mereka yang lain,
yang rajin membaca blog aku,
tiada isi,
tiada kata,
tapi bersahaja,
harap maaf,
andai kalian terkilan
dengan pengisian blog
yang tak seberapa ini.
cuma blog harian,
dan aku hanya
insan
yang tak perlukan
makian.
cuma sokongan
dan doa yang baik
daripada kalian.

Terima kasih ya.



Love,
El.

Orang cakaplah kan.

Hi .
Salam.


Isnin, 18hb February 2013,
si dia pergi ambil arnab hari itu di rumah Kak Ana.
And dia beli lagi seekor rabbit yang bernama Naruto.

Suaminya bertanya pada si dia,
"Mana orang rumah"
So si dia cakap,
"Mana ada, mana kahwin lagi."
Kak Ana cakap,
"Haa, haritu kan dah cakap dorang belum kahwin lagi."

Hari sebelum tu juga, 
sebelum aku balik Ipoh,
ada makcik itu,
tanya,
(di rumah kak ana juga)
"Orang rumah orang mana"
Si dia jawab,
"Eh kami belum lagi kahwin, masih belajar"
HAHAHA.
LOL.

Tapi,
pada dasarnya,
aku gembira.


Pagi, 
aku mulakan rutin aku 
7 am gerak pergi pasar dengan si dia.
Ehem.
Pasar Meru, Klang.
Rajin kan aku ?
Err.
Dia pun rajin. Dia la yang mengajak. Haha.

Adakala aku rajin, aku masaklah untuk dia. Haha. Ada la kerajinan itu datang, sebelum aku balik Ipoh buat beberapa bulan ni. Selalu dia yang masak. Tapi tak salah rasanya kalau sekali sekala aku pula pergi dapur prepare something to eat for him kan? :)

Aku happy.
Aku harap makcik-makcik dan pakcik-pakcik (MEREKA) yang kenal kami, doakan kitorang ya :)


Terima kasih semua!

Aku rindu life aku di Shah Alam.
Aku rajin pergi mana-mana dengan dia.
Tapi bila aku balik Ipoh,
aku malas nak keluar. 
#Dull
Blergh.
Mungkin Shah Alam got so many things, kedai makan Melayu pun awesome. Lebih-lebih lagi Drebung. #imissyou drebung! (T-T)" 

Tapi takpelah. 
Shah Alam,
I Will miss you. ;)
and Sunshine, 
I always miss you.



Love,
El.

Amendalah !

Assalamualaikum dan Hi everyone ! :)

Okay. 
First, aku penat.
Second, aku takde mood.
Third, hari ini aku belajar satu lagi benda baru.

Apa yang aku belajar ?

Manusia, terutama Melayu. Bangsa kita sendiri, gunakan sihir, untuk menjatuhkan perniagaan orang lain. Diakui sendiri oleh peniaga tersebut. Dan aku rasa, simpati. 

Aku rasa macam wartawan hari ini. Heh. 
Lantas aku start enjin kereta, minta undur diri.


Bye.



Love,
El.

Tuesday, February 19, 2013

Persiapan awal.

Assalamualaikum and Hi.

Persiapan awal.
Tak lama lagi adik aku bakal diserahkan kepada lelaki lain,
pengganti abah.
May 2013.
Tarikh akan diwar-warkan kemudian.
Tunggu sahaja kad siap.

So aku cakap pada mama,

"Mom, you know that your daughter got only 1,2,3 yaa, fewwwww"

Mom laughed.

"Ala, malas entertained orang yang tak rapat. That's me."

So, yes.
Bukan sombong/riak/takbur.
Itu aku.
Aku tak suka cetuskan salah faham.
Terima kasih.
Harap maklum.

So, insyaAllah, lepas adik aku. I hope it will be my turn !
Amin. :)

Entry 'Persiapan awal' ini khas untuk aku lah.
Siapa lagi.
Kalau adik aku plan setahun to pick clothes, pelamin and sebagainya.
Aku plan lagi awal daripada itu.
Aku nak everything is simple but look perfect and elegant.
InsyaAllah.

kisah aku dan dia.
hari itu,
dia pegang Aqil.
aku suka dan
gemar tengok dia pegang baby.
He looks so charming.
ada aura.
aku suka aura itu.
dia saja yang ada.
orang lain aku tak nampak dah.
buta kejap. ;)
dan aku selesa.
dia pandai jaga budak.
aku dah terbayang,
esok aku kahwin,
how it goes.
hey, ini bukan zaman cinta monyet.
serious please.
(haha)
i'm 25 years old.
not a public figure.
and yet, not an artist.
so,
both parents agreed.
tiada tentangan.
Alhamdulillah.
Aku sangat bersyukur.
kerana-Nya,
dia dan aku ditakdirkan bertemu,
dan berkawan, bersahabat baik,
aku berdoa,
jodoh kami panjang.
Til death do us apart.

Terima kasih Allah s.w.t :)
For 15th Feb edition.

Love,
El.

Monday, February 18, 2013

2 years already

Hi and Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
A great birthday,
A great life,
and A great day !

Tamat sudah pengajian aku di UiTM Puncak Alam berbekalkan result yang ada. Aku tak pandang sangat pointer. Kalau zaman diploma, yaa, I guess I salute everyone yang dekan setiap semester. Well, biasalah student smart. Time quiz and test, semua ada nota terselit, itupun kalau berkesempatan dan bijak menangani rintangan juga halangan dari mata-mata pensyarah. Cewah. Bila dah masuk peringkat seterusnya, aku mula terfikir, macam mana nak balancekan hidup, tanpa jadi anti-social, dan jadi ulat buku sahaja? 

Justeru, persoalan aku terjawab. 

Dia hadir. Haha. Hidup aku bertambah awesome. Yaa, to be honest, aku bukan pelajar yang selalu rajin buka buku. Ya kawan sekalian. Aku seorang pelajar yang tak buka buku langsung melainkan esok ada test, dan esok final. Itulah dia ya. Nak buat macam mana, dah itu time yang sedia ada boleh fokus 100%. Tapi adik-adik jangan tiru. Masing-masing ada cara belajar tersendiri.

Frankly speaking, Fero banyak ajar aku what is life. Bukan sekadar cinta, tetapi susah senang, luka or sakit bagaimanapun, kita redha. Belajar redha dengan ketentuan-Nya. 
Memang benar tiada orang yang sempurna. Tapi kita tengok juga dia kurang sempurna itu tang mana ? 
Tang agama ka, tang didikan ka, tang tanggungjawab ka, tang biadab ka.
*Just saying*

Kita hanya mampu merancang, Allah s.w.t tentukan segalanya. Mudah-mudahan, segalanya lancar. 

Pasal thesis aku, aku redha dengan takdir. Aku dah usaha. Selebihnya, biar Allah s.w.t balas pada orang yang menganiaya aku. Hidup ibarat roda. ;) Pada aku, aku memang sudah buat yang terbaik. Dan aku memang tahu selok belok tentang thesis ni. Tapi once dia bagi gred itu atas sebab personal, nevermind. Allah s.w.t will pay you for what you did to me ya. Thank you.

Hampir terlupa tajuk entry 2 tahun.

Ya, 2 tahun sudah.
Aku rasa aku suka dia.
Aku rasa aku cinta dia.
Aku rasa dia tercipta untuk aku.
Ya, aku bahagia !
dengan orang yang cintakan aku.
orang yang setia dengan aku.
orang yang jujur pada ku dengan apa yang ada.
orang yang tegas bila perlu.
manja adakalanya.
ada prinsip. 
seperti aku.
sama macam aku.
kami sama ada ketika.
bersahabat dengan mereka yang tahu nilai sahabat.
menjadikan aku segalanya buat dia.
tahu bawa diri.
tak pernah leka.
tak pernah lalai.
tak pernah abaikan aku walau seketika.
setiap masa, 
hanya aku.
dan 
pada setiap masa ku,
hanya dia.
(hehe) 
tapi adakala aku diberi juga masa untuk benda yang aku suka.
seperti Winnie. 
curang seketika. Untuk Aqil. 
Bagi dia,
akulah ratunya.
Cukup Sempurna (katanya).
Dia sayang aku, 
aku sayang dia.
Hari-hari kami tak pernah bosan bersama.
Kalau bosan, 
cari pasal.
Each other 
berdebat.
Naik turun emosi.
Tak hambar.
Tak juga dingin.
Masih seperti dulu.
Kekal.
Utuh.
Dia rajin masak untuk aku.
Dia solat jemaah dengan keluargaku.
Apa aku suka tentang dia.
Dia bijak dan pandai tawan hati aku.
Aku suka.
Suka cara dia.
Lembut tapi ada tegasnya.
Boleh jadi pemimpin.
Boleh memimpin.
Bijak mengawal situasi.
Paling penting,
pembersih.
pengemas.
tak selekeh.
sama macam aku lagi. :)
pandai jaga imej.
aku suka orang yang tahu jaga imej diri sendiri.
aku suka orang nampak dia playboy.
walhal dia setia pada aku.
hot.
aku suka.
biarlah orang cakap apa.
aku suka.
dah nama cinta aku.
semualah aku suka.
harap tiada benci.
kerana benci musnah cerita ini.
tiada lagi 2 tahun.
doaku,
kekal bersama.
bernikah.
berkahwin.
bersanding.
bermengandung.
beranak.
bercucu.
berbahagia
sampai 
jannah.
aku nak sampai jannah.
semua orang mahukan jannah.
siapalah nak masuk neraka.


:)

Hubby,
Happy 2nd Anniversary.


Love,
El.







Thursday, February 14, 2013

14 February 2013

Salam, and Hi everyone!

Today is 14th.
The day I was born.
Back 25 years ago.

Alhamdulillah, syukran.


THANK YOU ALLAH S.W.T.


P/s : I wish for a good result !




Love,
Elle Nyna.

Wednesday, February 13, 2013

Lagi 2 hari

Hai and Assalamualaikum semua.
Lagi 2 hari result keluar, and I am so nervous.
Bye.

P/s : sorry, will update later. :)

Til then.

 Love,
Elle Nyna.

Thursday, February 7, 2013

Days out with my babies.

Hi and salam everyone.

Hari ini I went out with them, my little babies, and mama baby. Cewah.


Alhamdulillah, syukran.
Thank you Allah s.w.t.
There's no word to describe how much I love them, but insyaAllah, as long there's love in this heart, I will do the best for them.


Love,
Elle Nyna.

Sunday, February 3, 2013

Rindu

Rindu bertandang lagi.
Apakah ini?
Oh tidak.
Persetankan itu semua!
Ok bye.

Selamat Kembali ke Ipoh !

Salam.

I am with baby Aqil in the house ! Alhamdulillah. Masih lagi sihat sehingga ke hari ini untuk update blog. Alhamdulillah, settle sudah 3 tahun bersamaan 6 semester untuk pengajian Ijazah Sarjana Muda aku. Harapan aku, terlalu banyak. Tapi akan diceritakan lagi kelak.

Hubby,

I always love you.

Miss you so much!


Love,
El.