Tuesday, January 29, 2013

Viva hari itu.

Assalamualaikum and Hi everyone.

Long time No blogging. Terasa macam rindu, terasa macam banyak benda nak update. Tapi aku rasa aku hendak update bila berjauhan dengan si dia. So he will read mine when we are apart. I love you, first of all. Alhamdulillah, masih teguh berdiri. 

Aku masih teringat titisan air mata aku tatkala aku diletakkan untuk second viva, 10 January 2013 hari itu. Aku masih terngiang-ngiang suara tegas examiner juga advisor aku di dalam meeting room di UiTM Puncak Alam. Tapi banyak benda aku belajar di sebalik apa yang berlaku. Ya, aku tak pernah menyesal. Dan aku rasa bangga, dengan hasil 2nd viva aku. 

"Very good" ujar Mr. S.

But what to do, adakala kita bila hendak mempertahankan diri kita, kita tak kisah pun apa orang fikir, janji kita tegas dengan jawapan kita, isn't it. Mungkin kerana itu, aku dilabel kurang ajar by my advisor. Heh. Apapun, aku tak kisah. For me, mereka juga pernah jadi student. Dan mereka juga pernah jadi kurang ajar. Takde makna kau lahir-lahir di dunia, kau terus jadi alim, dan dengar cakap orang. Semua orang ada prinsip masing-masing. Kau boleh pilih nak jadi lalang, atau diri kau sendiri. Heh.

Tapi apa yang pasti, aku nak credit to all of them yang banyak berjasa pada aku semasa aku jatuh, yakni diri aku terutamanya. Tanpa semangat dan sokongan dari diri sendiri, aku tak mampu bangun. I would like to thanks to Allah s.w.t buat aku bangun semula. Ferouz for listening to my sorrow. Anis for helping me with the documentation. Thank you so much.


For my parents and siblings especially, thanks a lot, many thanks. Jutaan terima kasih, memberi sokongan dari segala aspek. Love you all.


Actually, aku dah tak kisah dapat A atau B atau C. Yang penting, aku tak sabar nak tengok result aku. Itu sahaja. Susah payah aku hasilkan benda tersebut dalam tempoh seminggu. Heh.


Love,
Elle Nyna.


No comments: