Friday, November 23, 2012

Rindu, Apakah Rindu ?

Assalamualaikum and hello everyone in this sphere shape of world !

Aku rasa apa aku taip selalunya ayat yang mesti trademark, “kadang-kadang”, “adakala”, sort of. Well, aku rasa hak milik penciptaan perkataan itu, tiada siapa punya. Kalau dah nama Bahasa Malaysia, satu Malaysia bisa guna. Heh.

Aku bosan. Bosan tengok dinding, tapi tak rasa sepi seperti dulu. Adanya Kak Anis, Winnie, semuanya so far, best. (Ini perasaan aku ketika si dia berjauhan dengan aku) Buat masa ini, aku cuba menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling. Orang kata, selalunya apa yang kita tidak suka itu boleh menjadi sesuatu yang kita suka/gemar. Am I right? Hari ini aku buat sesuatu perkara yang aku rasa luar biasa, aku lepak dengan orang yang aku cuba untuk mengenali mereka. Semuanya kakak-kakak yang lebih berusia daripada aku. The most important is, you respect everyone, then people will respect you.

Yaa, definitely. Alhamdulillah. Hari ini kerja berjalan dengan lancar. Walaupun agak sibuk minggu ini dan minggu depan, diharap aku dapat melaksanakan kerja aku dengan sempurna. I hope I will perform well during my internship. 10 jam credit. Okay ?

4 credit hours for “Project Paper” yang orang selalu panggil “Thesis”. Derr. Bosan. Tak nak sebut pasal thesis lagi buat masa ini. Aku rasa tak best. Sebab my advisor macam tak best. Tapi takpelah. Think positive.

Life is ain’t about you only. Rasanya ramai lagi yang ada cerita tersendiri. Heh.

Eh, wait a minute! Bukan tajuk entry adalah “Rindu, Apakah Rindu?”. Kenapakah aku lupa. Macam tak related je. Okay sangat melalut.

Washing machine rumah sewa rosak. Spinner dia macam tak jalan. Bukan macam lagi dah, memang tak gerak. Memandangkan aku punya masa amat terhad, sampai rumah pukul 6pm begitu, rehat sekejap, malam keluar picnic / makan-makan dengan si dia, balik rumah, “BUMP! Zzz”.

Okay, itu aktiviti harian. So kesinambungannya, aku tak sempat nak basuh kain. Jadi aku kumpul seminggu, aku minta tolong dia basuhkan kain aku sementara waktu, sebab aku memang tak cukup masa nak basuh. Kesian dia. Tapi takpelah, sekali sekala. Aku cuba untuk tidak susahkan dia. He is one in a billion. Wow! Treng teng teng! Serious, I do love him.

Bukan riak mahupun takbur. Aku cerita sahaja. Nanti anak-anak aku mesti baca kisah ini. Mama and daddy bercinta bagai nak rak, lalalala. Daddy siap tolong basuhkan kain mama lagi. Okay sayang, respect each other ya, and also tolerate, and help each other ! Berapa banyak each other aku nak letak, entahlah.
But I do promise to myself, that I always wanted to be a good mother, a good wife and a good daughter.
Kaya harta, tapi miskin budi bahasa. Kaya harta tapi lupa ibu bapa.
Jangan jadi begitu ya kawan-kawan?

Semoga awak baik-baik saja di Pangkor. :D

Love,
Elle Nyna.

Friday #1 Tanpa Kamu

Assalamualaikum w.b.t and hello everyone !

Tanpa kamu, aku kaget.
Tanpa kamu, aku sesak.
Tanpa kamu, aku kosong.
Perlu kamu, aku cinta.
Perlu kamu, aku rindu.
Perlu kamu, kesayanganku.

So, hari ini dia telah pergi ke Pangkor Island, A Trip of course. Organized by his lecturer of his Ethics class. Thanks to Allah s.w.t, semuanya berjalan lancar. Finally plan bulan lepas, dapat juga dilaksanakan dengan mudah.

Semalam hang out dengan mereka berdua, cukup hilarious! Si dia and kawannya. Macam kanak-kanak sekolah yang comel, sedang berbual tentang Trip to Pangkor Island itu ketika kami di UpTown 24 Shah Alam semalam.

Biar aku simpan seorang, adegan comel tersebut. Alahai. Comelnya dia berbicara tentang trip tu. Hehehe.

I miss you, I miss you so much. I will see him this upcoming Sunday. Going to miss you hubby.

I was so busy preparing for the big event (DisRuptEdu) of this company that I’ve worked for. InsyaAllah, harap semuanya berjalan lancar. Tak lama je lagi event ini akan berlangsung dan menamatkan nightmare aku beberapa bulan ini. (Stress)
Love,
Elle Nyna.