Monday, October 22, 2012

Paranoid

Assalamualaikum

Paranoid ialah takut, curiga atau tidak percaya terhadap orang lain. Siapa paranoid ? Aku? Kau ? Atau Dia? Atau kalian? Aku jarang diselubungi penyakit Paranoid. Susah bagi aku untuk paranoid akan sesuatu. Nak-nak lagi kalau boyfriend aku keluar dengan kawan-kawan dia. Bukan aku bodoh ataupun keras hati, tetapi aku wujudkan suatu benteng, di mana benteng itu dibina atas dasar kepercayaan. He deserved to have his own life.

Bagi aku, kepercayaan itu penting. Aku tak suka hendak semakkan kepala aku fikir perkara negatif yang sudah tentu tak akan terjadi, kerana apa yang penting ialah apa yang kita rasa, bukan kita fikir. Kalau nak ikutkan kepala yang asyik berfikir negatif, tetapi hati kita menafikan, jadi mana satu pilihan anda. Paranoid boleh dikatakan suatu penyakit mental yang boleh menjejaskan sesuatu perhubungan. Ianya soal sejauh mana kau memberi kepercayaan dan menggunakan kepercayaan yang diberikan dengan baik.

I acknowledged that everyone ada ruang sendirian. 

"I need time"

"I need to be alone"

"Leave me alone"

So pada aku, memberi ruang peribadi seketika kepada pasangan adalah satu cara refreshment yang terbaik. Beri masa, beri ruang seketika. Love,
Elle Nyna.

Sedih sedikit, tapi okaylah kan.

Assalamualaikum,

Hari ini aku sedih. Okay, itu je nak cakap.


Love,
Elle Nyna.