Thursday, October 18, 2012

Impianku,

Assalamualaikum,

Ya Allah, kau mudahkan segalanya bagi ku.
Murahkan rezeki keluarga ku.
Aku nak sangat bawa satu keluargaku menunaikan haji dan umrah sama-sama.
Aku harap aku boleh buat.
Rezeki yang Allah s.w.t limpahkan tak terduga.
Mungkin ada, atau mungkin jauh lebih baik daripada yang ada.


Impianku, 1988 - present.

Love,
Elle Nyna.

It just a never-ending-story ?



Assalamualaikum Semua.

I feel like it was a movie that will never have an ending ! Sinister, mengisahkan sebuah keluarga yang kerap berpindah kerana Ellison Oswalt, merupakan seorang penulis buku yang membuka kes-kes jenayah yang tidak didedahkan oleh polis, cuba untuk mencipta popularitinya semula, dengan membuka kes pembunuhan misteri ke atas beberapa buah keluarga yang sebelum ini pernah terjadi, di mana, rumah yang mereka sekeluarga diami merupakan sebuah rumah yang terjadinya pembunuhan 4 orang ahli keluarga digantung di sebatang pokok di belakang rumah, tetapi where is Stephanie ? You have to find out lah kan. But the ending was predictable, Ellison Oswalt and his family mati. Blergh ! Agak frustrated lah. Yalah, supposely dia sebagai writer, dia boleh reveal the mystery and dia tak kan mati, isn't it? But whatever it takes,
I can give 3 stars out of 5. 


Okay makan dulu, lapar. 

After all, aku, dia dan keknis, sangat happy sebab dapat keluar together. Tehehe. I enjoy keluar dengan mereka. They light up my world. Especially si dia.

Today, Ida dah resigned, because dia dapat offer untuk kerja di tempat lain. Alhamdulillah, rezeki anak lah tu. Gaji pun lebih. Aku tumpang gembira untuk dia. Rezeki orang, manakan tahu esok lusa rezeki kita pula, ye tak ? I wish everyday is a good day for everyone.

But I trust one thing, kita tak kan dapat ubah nasib kita, melainkan kita sendiri yang tekad untuk mengubahnya. Betul tak korang? Sebab itu, I'll never give up. I don't spoil myself much. But sometimes I do need my parents. They're always there to be a good listener (not-so-good) though, tapi mereka banyak argument and reasoning bila berbicara dengan aku. I love them forever till Jannah. For me, they are the best parents I've ever had. I love my siblings. They're sooooo good to me. 

My boyfriend. Dia hanya manusia biasa sama seperti aku dan kalian. Tapi bagi aku, dia special. Sebab kelainan dia, aku tak pernah bosan pun. Gaduh, sayang, cinta, kasih, simpati, dan macam-macam perasaan bergabung membentuk kami menjadi lebih baik setiap hari for each other. I am so thankful to have him in my world. Well you know, the characteristics that a girl like me admire :

A boy that cook for his girl. (Lepas kahwin, I promise to cook for the family forever)
A boy that proud of his girl.
A boy that will get mad if somebody hurt his girl.
A boy that absolutely worried so much about his girl everyday when his girl tiada depan mata.
A boy that know how to manage himself well. Jaga imej, jaga penampilan diri. Tak selekeh.
A boy that know how to communicate with kawan kepada girl dia.
A boy that  honest with his girl, no matter what.


I love you.


Love,
Elle Nyna