Sunday, September 30, 2012

Thanks to myself ?

:)

Hai and salam.

So I helped her last Friday. Ops :X WE (Me and Him).
Nice. Thanks for the gift Ika. I appreciate it :D

"A friend in need, is a friend indeed"


Love,
Elle Nyna.

Week 3 Internship

Hai and salam.

Sudah 3 minggu berlalu, bersamaan 14 hari aku telah bekerja. Kebetulan, hari Jumaat aku ambil half day because in the evening aku kena jumpa my thesis' advisor at UiTM Puncak Alam @ 2pm. Alhamdulillah, both of my boss bagi pergi. So everything went smoothly. However, tiba-tiba aku jadi pissed off dengan seseorang, I mean, "biatch". I don't know what's wrong with this person. Dengan aku tak berani nak sound, with my colleague lagi seorang itu, boleh pula. Memandangkan kami di department telemarketing (one of the call centre task), dan terletak di suatu bilik yang lain, adalah orang cemburu akan kedatangan lewat kami. Standard la macam aku datang pukul 8.50 am ke atas. Masuk kerja pukul 8.30 am. Dah jammed, nak buat lagu mana, ye dak? Aku gerak 7.40 am dari Seksyen 7 Shah Alam pun, tetap sampai, 8.50 am pada pagi itu. So, what to do baby ?

After all, on Friday morning itu, aku sampai office dulu. Beberapa minit kemudian, Ida sampai di depan pintu, Ida kena sound,

"S***, HOTEL dah buka itu..", dengan nada sinis.

Ida cerita balik, sebab almaklumlah masa dia kena sound tu, dia baru nak buka pintu bilik kitorang. Padahal, memang aku dah sampai awal, aku pelik, apsal kau tak berani nak sound aku ? Kelakar la perempuan itu. Jangan di tanya apa aku akan buat, tapi tanyalah dia apa akan dia buat selanjutnya. Dari hari itu pun nak berkira, pasal 4 helai kertas tak diambil di printer, konon mahal lah. Yang kena sound, KAMI. Itu yang tak logik itu. Boleh pula salahkan kami. Aku ni lagilah, aku bukan jenis nak print-print benda aku di office, walaupun itu company uncle. I'd rather print all my things at Printing Shop di Seksyen 7 itu.

Silap besar kalau dia marah aku, silap besar lah wahai makcik buncit oi. 

Uncle cakap masa aku datang intern kat sini, he just said,

"Learn as much as you can, okay?"

So, I datang situ untuk LEARN, that is why kerja aku tak banyak. All day aku akan sembang dengan kawan-kawan regarding the problems di office. Quite excited sebenarnya pergi kerja hari-hari sebab I only attend and learn apa saja benda baru kena buat, termasuk dealing dengan clients, layan karenah orang-orang yang dah tua bangka tapi act like budak-budak. Pasal mug pun jadi annoying. Entahlah, maybe buang tabiat, nak mati perhaps. So, buat mereka yang TERASA bila baca blog aku ni, sedar-sedarlah, kita hidup jangan menyakiti hati orang, jangan cari musuh, kelak merana. Biar orang ingat kita, sebab KEBAIKAN kita, bukan dek kerana KEBUSUKAN hati kita. Bila dah tua ini, tunjuklah kita ini berhemah, berbudi bahasa lebih baik dari yang muda. Baru nampak kita ini terpelajar, patut dihormati. Bukan kurang ajar, juga pendengki.


Selamat Beramal kakak-kakak yang tua.


Love,
Elle Nyna.