Wednesday, September 26, 2012

Pernah tak rasa menyampah ?

Hai, salam.

"Menyampahnya".


Mesti selalu kan. I used to have that kind of feeling bila ada somebody yang act like she's the QUEEN kat tempat tersebut. It's not easy to handle your emotion bila you kena tadah telinga dengar makcik annoyed membebel, padahal it was not your fault pun !

Keduanya, bila orang cakap-cakap, "Bila nak kahwin, bila nak kahwin". InsyaAllah, soon. 

Ketiganya, orang kelam-kabut. Aku jenis relax. Terlalu relax sampaikan aku ni pun orang anggap jenis tak kisah. Terlalu optimis pun payah. Somehow, aku menyampah juga kat diri aku. Tehehe but 1% je lah. 99% I love my self !

Keempatnya, orang pendiam yang sangat budget seolah-olah ENGLISH dia paling awesome sampai cakap bahasa Melayu pun nak ada accent British. Tu over namanya. -_-"

Kelima, orang yang tahu perli and sindir orang lain, "where's your hijab", tapi sekarang tudung dia hilang. Funny. Please. Get real.

Keenam, kalau agak-agak korang menyampah nak baca blog aku, haraplah maaf. Eh harap maaf. T-T"
Masing-masing ada somebody sebagai inspirasi/tulang belakang, orang-orang yang buat mereka happy. Akulah salah seorang itu. So, tak salah aku tulis blog aku berkaitan mereka yang aku sayang. Please respect that please. Lagipun, boyfriend and family aku baca apa blog aku. Tehehe.


Okay, itu sahaja. Nak makan kejap lagi. Byeeee.


Love,
Elle Nyna

Concern erm konsen la.

Hai and salam beloved readers,

Hari ini aku nak belog tentang "concern" / konsen. 

Contoh kalau somebody kena heart attack ? So, apa you buat. Nak tanya ke dia, macam mana boleh jadi semua ? Tak kan. Kau akan visit mereka di hospital isn't it ?

Kalau somebody jatuh ? Kau akan buat apa ? Takkan kau nak tanya, "sakit tak?" Sudah pastilah sakit, dah jatuh. Kau patut tolong dia, angkat dia bangun, tolong bersihkan luka dia, kalau kau ada basic guna kotak first aid tu. 

Kalau somebody itu message kita risau tentang sesuatu yang belum lagi terjadi atau mungkin akan terjadi, apa kita nak buat, takkan nak ulang balik ayat dia tentang kerisauan dia? Mestilah kita akan cuba cara atasi masalah tersebut sama-sama, betul tak ?


Concern bukan sekadar bertanya, tapi its all about take an action.


Love,
Elle Nyna.