Wednesday, September 5, 2012

Watching him play badminton

Hi, Salam.

Today, takde apa yang aku buat, selain berbalas email dengan Ms. Saro, the one who replied my mail regarding my acceptance to do my internship over there, then, aku sibuk main game "Where's my water" at my boyfriend's phone bila dia sibuk dengan badminton dia. Mula-mula rajin juga aku ambil gambar dia and record everything. Ehehe :)

After that, terus ke D'rebung. Tempat paling best kalau nak makan malam. Macam biasa, makan sambil tengok bola Kelantan vs. Kedah. 0-0. Haha. Hampeh. Sejurus selepas itu, tamatnya football match tadi, kami ke bank, untuk bank in some money.

Then we're going home. 

Siang tadi, aku and Keknis sibuk. Tepat jam 2 petang, aku ke bank CIMB, Keknis hendak keluarkan duit untuk bayar duit rumah sewa di Maybank. Dekat je pun. 2.30 pm kami berjumpa Advisor dia, so aku sudah dapat idea hendak buat tajuk apa for my thesis. Ehem. Tapi masih blur, tak nampak jalan. Mintak-mintak segalanya mudah. Aku cuma berkesempatan jumpa boyfriend aku, malam sahaja. Itupun time badminton tadi. Kesian. Lepas ini aku sudah start practical, aku harap aku ada masa untuk dia, dan dia ada masa untuk aku seperti selalu. 

Sekarang aku rasa aku dah boleh kawal mulut aku. Kurang mengata, bergosip dan sebagainya. Aku cuba kurangkan, sebab aku rasa mengata orang tidaklah berfaedah sungguh. Dan aku rasa bahasa melayu aku semakin tunggang langgang. Haha. Biarlah orang nak kata apa pun, yang penting aku bahagia. Alhamdulillah.
Bukannya apa, lagi kita fikir, lagi kita kutuk, lagi sakit hati kita. Makanya, diam lebih baik. Dan cuba anggap "nothing", pretend like "he/she's nobody to think of"


Love,
Elle Nyna.