Sunday, April 15, 2012

2nd

Hai and Salam.

Today is my 2nd day without him. What a day. It sounds crazy when I keep playing all videos that I had. I mean, movies okay. Ya, you know, kadang-kadang nawaitu hendak buka buku, study study and study, because ada two test for this week, Global Marketing and E-commerce. Hmph, tapi, macam malas. Syaitan menghasut tak perlu study. Huh. -_-" 

By the way, aku akan ketawa seorang diri untuk buat aku lupakan sekejap yang aku sekarang 'keseorangan' di rumah. Tapi Allah s.w.t sayangkan aku, jadi mereka biarkan aku ditemani Shazz dan Faraha. Almaklumlah, bila buah hati balik bercuti semester sementara waktu, maka, hidup aku kehilangan sebentar si pewarna hidup aku. Itulah hidup aku, kawan baik bagi aku kini, aku istilahkan pada kefahaman aku ialah kawan-kawan yang seringkali ada tak kira aku susah mahupun senang. Tak berkata buruk tentang kawan sendiri, jujur antara satu sama lain, tak berkira, pendek cerita, ikhlas.  That's it. 

KekNis sudah pulang pagi tadi. Aku hantar KekNis dan Kak Wanie ke KTM Padang Jawa, seksyen 17. Hehe Keknis penyayang, aku anggap dia macam kakak aku memandangkan aku tiada kakak. Aku hanya ada seorang abang, dan abang aku ialah boyfriend aku jualah, yang selalu tegur salah, silap dan kelemahan aku. Aku sayang mereka berdua. Both of them brightening my day. Keknis suka gelak banyak-banyak sampai aku rasa nak cekik dia, atau nak tunggu dia jadi hantu. Dia suka tengok Running Man, sampai tepuk tangan. Comel sangat. Tapi yang pasti, aku tak berminat lagi nak tengok Running Man, aku hanya menjeling dan tengok sekejap, tapi aku tak faham apa yang KekNis ketawakan. Mungkin bila aku menganggur aku akan cuba layan Running Man. By the way, KekNis memang baik hati, dia macam Jehan, dan Alia. Tak pernah sakitkan hati orang, easy-going dan understanding. Ada juga kawan-kawan yang aku dari sekolah, yang juga banyak menolong aku, Izzati and Syima. Tak sangkalah mereka sanggup tolong aku tika susah hari itu. Thank you so much, babes. Terhutang budi, disebabkan keikhlasan mereka di dalam persahabatan.


To be honest, aku tak pernah teringin pun nak memiliki apa yang orang lain ada. Contohnya, macam orang lain, bila tengok ada yang lebih sikit daripada dia, dia akan cakap, "Kan best kalau ada kehidupan macam dia, kaya, everything you nak semua you dapat".


No, I mean it. Aku ada masalah sikit untuk mengakui kehidupan orang lain lebih baik daripada apa yang aku ada. Malah, aku bersyukur dengan apa yang Allah s.w.t berikan pada aku. Alhamdulillah, keluarga yang baik, penyayang, saling menyokong, paling penting, positive. Sebab itu, aku tiada masalah in term of family. Adakala aku mengadu pada bonda tersayang aku tentang masalah aku, tapi bonda berkata, jangan benci orang, ikhlaskan segalanya, lapangkan dada. Aku mula istighfar dan berfikir semula, perlukah aku jadi begitu baik lagi ? Perlukah aku membenarkan orang melukakan hati aku? Tapi bonda berkata, "takpe, biarkan. Jangan fikir, dan jangan layan. Kalau dilayan, hati sakit."


Bonda dan ayahanda tersayang, tahukah kamu berdua yang aku sangat rindukan kalian. :'( 7 minggu tak jumpa. Rindu sungguh.


A short story to be shared.

Pencil: I'm sorry.
Eraser: For what? You didn't do... anything wrong.
Pencil: I'm sorry, you get hurt because of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself and get smaller and smaller each time.
Eraser: That's true, but I don't really mind. You see, I was made to do this, I was made to help you whenever you do something wrong, even though one day I know I'll be gone. I'm actually happy with my job. So please, stop worrying I hate seeing you sad.

"Our Parents are like the eraser, whereas we children are the pencil. They're always there for their children, cleaning up their mistakes. Sometimes along the way they get hurt and become smaller (older and eventually pass on) Take care of your Parents, treat them with kindness and most especially love them."


"Ya Allah, ya tuhanku, seandainya aku tidak memiliki cukup waktu untuk membahagiakan kedua ibu bapaku dan orang-orang yang aku sayang, hanya satu pintaku, tolong bahagiakan mereka dengan kasih sayangMu, Ya Allah."


Love,
Elle Nyna.

A year and 2 months

Hai, Salam.


Alhamdulillah, our relationship masih tegap berdiri dan kukuh. Alhamdulillah untuk semua cinta, semua kasih sayang yang diberikan. I love you Hubby. :)



Love,
Elle Nyna.