Tuesday, December 25, 2012

Si Aqil yang comel

Salam readers, 
Buat orang ketawa je kerja dia.
Love,
El.

Monday, December 24, 2012

She's very cute

She's cute.
Dia buat saya ketawa.
Hehe
Love you Winnie!

Love,
Elle Nyna

Saturday, December 22, 2012

Finally

Salam,

Alhamdulillah. Terima kasih. Berjaya juga submit thesis.
Thanks hubby, Anis, mama daddy! 

Love,
Elle Nyna

Tuesday, December 18, 2012

Buat mereka yang kurang kasih sayang,

Dear readers, Assalamualaikum w.b.t

I am so happy with my life!

Buat dosa kering. *Sigh* Simpati.


Tak sangka pula aku menjadi popular beberapa ketika ini, ada juga la orang update tentang kisah hidup aku. Tambah-tambah pula sanggup bergaduh sebab aku. Heaven. Rasa macam Diva. Buat blog ini kira macam interests aku, but oh Well ! You made me famous by the way. Hentikanlah jadi mamarazzi, and paparazzi di blog aku yang very humble ini. I am not the one you should run for. Mungkin blog yang lebih islamik lebih sesuai untuk kalian baca supaya kalian muhasabah diri setiap hari, menjadi lebih matang, dan tidak seperti lalat-lalat yang menghurung  di najis ataupun bangkai.

Penulis menggunakan kalian sebagai tanda hormat, dan ini pertama dan terakhir penulis berbicara karut marut soal kalian. 

Untuk pengetahuan kalian, pernah tak kalian nampak aku tulis di blog “Yes, aku bertunang”, ataupun di Facebook, pernah tak aku beritahu, “Yes, akhirnya aku bertunang”. Pernah tak aku tulis status “Finally, I’m engaged”? Never in my life. Aku tak tahu lah kalau ada antara kalian yang cemburu dan penuh dengan iri hati sebab aku ada kehidupan aku sendiri kan? Malah aku bertambah bahagia, dianugerahkan kasih sayang dan rahmat yang melimpah ruah daripada-Nya. Malahan, kehadiran mereka iaitu Kak Anis, dan Fero menceriakan lagi hidup aku. Makin colorful hidup ini. Dan aku tak tau pulak itu jadi hal besar / isu besar bagi spesies bernama kalian itu. Ye lah, kalau aku bertunang sekalipun, ada melibatkan duit kalian? Tidak. Ada buat di rumah kalian ? Tidak. Ada menyusahkan kalian atau keluarga kalian? Tidak. Aku rasa tak hairanlah kenapa sesetengah masyarakat kita yang jenis narrow minded suka jaga tepi kain orang, dan sukar untuk lihat orang lain bahagia, dek kerana perangai dan hati mereka yang sedia busuk itu. Hey, kalian dan aku, masing-masing ada kehidupan sendiri, maka kalian patut bersyukur, aku tak kacau hidup kalian walau sekali pun. Malah apa saja terjadi antara kita, sudah lama aku padamkan. Aku anggap aku tak kenal kalian. Aku dah lama putuskan persahabatan ini, dan aku senyap. Aku tak perlu sahabat seperti kalian. Jadi, kenapa kalian masih tidak lupakan aku? Rindukah? Sebab itu kalian asyik cuba menyebut nama aku di mana-mana ruangan, berasaskan nawaitu busuk kalian?

Ya, memang ada sesi sarung cincin, Sorry lah, that wasn’t a gimmick after all. Kalau dah bodoh, bodoh juga. Kalau dah dengki, dengki juga. Tak kan tak cukup bahagia dengan kehidupan sendiri sampaikan hal orang lain pun nak dengki? Heh. Kesian. (Nampak sangat tak bahagia di situ)

Jiwa yang tenang datang dari kehidupan yang tenang. Aku rasa kalian kena pilih ketenangan, dan selalulah renung-renungkan diri kalian. Supaya kalian tidak lagi merosakkan jiwa orang lain.

Tujuan aku buat sebegini supaya kita boleh nampak siapa kawan, dan siapa lawan kita ketika ini. Kalau seseorang itu busuk hati, yakni si busuk – si busuk hati ini, nampak, mereka akan terus update dan rajin jugalah baca blog si pihak yang membuatkan dia termalu dengan diri dia sendiri. Dan kalau orang yang tak busuk hati macam sayang-sayang saya, kawan-kawan saya yang baik hati lagi bijaksana, semua cool aje. Takde pun nak meng’api’-‘api’ kan orang lain, ye tak ? Hanya orang yang bijaksana mampu membaca step aku. Dan sudah jelas lagi ternyata, kalian bodoh. Kesian lagi sekali dan berkali-kali simpati. Sampai perlu post comment di Facebook sendiri, memburukkan aku, dan di blog aku, “Tahniah” dengan nada perlian? 

Sepatutnya kalian itu tak perlu campur hal yang kalian sendiri tak yakin, dan hanya dengar versi sebelah pihak saja. Kalian tak tahu apa terjadi, siapa yang merayu sakan di jalan, siapa yang sibuk call seharian mintak orang back up, dan siapa yang melibatkan orang lain campur dalam masalah dia sendiri ? Dan pernah kah kalian terutama kau yang menyibuk konon setia pada kawan dengan menghasut kawan-kawan lain, menjatuhkan orang lain, padahal kau budget yang kau tau semua hal yang terjadi? Kawan kau kah yang dah terkantoi, tapi masih memberi alasan bodoh, iaitu, tiba-tiba mengaku, mencemburui aku ? Kesian gila. Sampai terduduk seketika di jalan raya, tak mampu berkata-kata, sedih dan sayu. Api dalam sekam ? Cuba tengok diri sendiri dahulu. Kalau aku busuk pun, kau lagi 10 kali ganda busuk. Salah, tetapi nafi. Salah tetapi elak. Salah, tetapi lari. Kalau kau bagus sekalipun, kenapa yang dirayu bukan milik kau? Kenapa bertunang dengan bukan orang yang kau rayu? Berbaloi ke gaduh sebab dia? Pleaselah, move on.

Aku harap kalian sila cermin diri sendiri dahulu. Aku tak usik kalian yang busuk hati. Aku tak pernah petik nama kalian di Facebook aku. Aku malas dan muak nak jejaskan nama busuk kalian. Bagi aku, you are nothing and nobody. Remember that. That is why aku tak pernah mention nama kalian pada ruangan apa pun. Tak berbaloi orang kata. Tak perlu nak busukkan nama aku untuk kesalahan kalian. Terima kasih banyak-banyak jadi loyalty readers aku. Aku hargai semuanya. Setiap kali post baru aku, ada aja si haters yang baca. Well, income aku di Nuffnang memang naik. Terima kasih ya ? Boleh diibaratkan yang sorang jadi lembu bagai dicucuk hidung, dengar apa saja bebelan si penggembala lembu. Bodoh. Tapi takpe, aku bahagia je sekarang. Tak payah nak dengki-dengki. Kalian tak kan ke mana dengan dengki kalian. Bersihkan lah hati itu wahai gadis-gadis yang cantik ciptaan Maha Agung. Kalau muka cantik, tetapi hati busuk macam bangkai, MasyaAllah.

Kalau kalian itu betul pun, kenapa pula perlu cari back up, atau makna kata lain, cari orang-orang lain untuk turut membenci orang lain? Pleaselah, macam budak-budak tak cukup akal. Pendek akal sungguh. Tapi dah berkerjaya katanya. Please act like one. Aku tak perlu kawan-kawan lain untuk back up aku, bergosip pasal kalian buang masa. Aku rasa kalian kurang kasih sayang, mungkin sebab kasih sayang yang dilimpah pada kalian tak memadai, simpati untuk kalian.

Pada kalian yang menjemput aku untuk pertunangan kalian, aku tak tahu number siapa dan siapa ya. Thanks. Sorry lah, aku tak layan ajakan orang yang tiada keinsafan dalam diri tersebut. Lagipun kalau setakat nak tunjuk kalian dah bertunang, terima kasih lah. That doesn’t mean anything to me, lagi-lagi kalian yang aku tak kenal. Heh.

And aku minta maaf, kalau post ini menyakitkan hati kalian. Tapi sedarlah, hidup orang yang penuh hasad dengki tak ke mana pun. Belajarlah teruskan kehidupan. Bersyukur dengan apa yang ada, dan jangan nak tunjuk hebat.

P/s : Thanks to my sister, I love you for all and everything that you’ve done for me. I don’t need a friend to back me up. At least I have you, family, Anis Liyana, dan Fero Afar, my loved one that cheer me up and made me smile everyday. Hehe. Love you guys.





Komen aku : Kalau aku menunjuk-nunjuk pun, kenapa kau nak baca blog aku ini ? Tu lah aku cakap, silalah bersihkan hati itu sendiri. Ye. :) Kau jealous ya sebab kau tak ada apa yang aku ada kini. Maaflah ANONYMOUS. Saya simpati keadaan awak. Untuk pengetahuan kau, setiap 15hb untuk setiap bulan, aku sentiasa diberikan surprise. So what? Kau tak ada, sebab itu kau cemburu. Dari dulu lagi, kau memang kuat cemburu. Kau rasa kau sahaja yang hebat. Simpati sangat. Takpe, kau simpan duit kau, sampai berkepal-kepal, insyaAllah, aku doakan majlis kau grand gitu. Takdelah kalian cemburu sebab aku duduk di pelamin, while you pula atas katil. It was so dull, simple and pathetic. So, takde lah kalian jealous lagi. Aku bagi chance kat kau supaya kau mampu lah nak miliki semua apa kau nak. Tak payah lah nak doakan PELAMIN ANGANKU MUSNAH, sedangkan kau sendiri belum lagi di ijab kabul, jangan doakan orang, nanti kena diri sendiri, lagi-lagi niat itu busuk, kan? :) Kalau parents aku tak kisah, kenapa KAU nak kisah? Yang cakap aku nak sangat kahwin itu kan, terima kasih. So sweet and sour lah you guys. Tak salah kalau kita memang nak berkahwin, dan aku tak perlukan What-the-hell-so-called-D.O.B ikut arrangement kalian seperti yang diwar-warkan. Furthermore, kita bukan kawan baik pun. Terima kasih sebab sentiasa ingatkan aku ye. Buat kau yang mintak jadi last untuk berkahwin itu, "Jangan jadi ANDARTU" ya. One more thing, selagi ada cemburu/iri hati dalam diri kau, selagi itulah, kau tak kan pernah puas dengan apa yang kau miliki. Jagalah diri kau baik-baik, dan belajar dari kesilapan lampau. Jadi lebih matang. Remember this forever, you are nothing and nobody to me. This will be my first and last entry since you guys look so pathetic looking for a feedback from me.

I am so happy :) Thanks.



Ya Rabbi,

I always thankful for having this guy in my life,
he's handsome and such a loving man,
he provides me loyalty,
and protection,
I love him and his perfect family too,



I ALWAYS LOVE YOU. 12-12-12

Aku juga turut bersyukur memiliki keluarga yang sempurna.
Ibu bapa yang educated,
Both of them are beautiful and handsome,
Adik beradik yang sangat understanding,
sekepala,
They are pretty and handsome too,
sebuah keluarga yang bahagia,
I am always happy
having them in my life.
I don't need a friend to back me up.
To be honest,
Kau kekuatan ku,
Kau berikan aku kasih sayang yang melimpah ruah,
tak terhingga banyaknya,
cukup dengan kasih sayang mereka,
telah memberi ku 1001 kebahagiaan.

Terima kasih Tuhan,
kerna memberi aku erti kasih sayang
yang tak ternilai.

Buat Mummy, Daddy, Sayang Cintaku, Fero, adik-adik, dan Anis Liyana Ya'cob.


Regards,
Elle Nyna.

Sunday, December 16, 2012

15 December 2012

Hai and salam everyone.

Watching Twilight Breaking Dawn Part II yang sangat best. Rasa macam best because watching my favorite movie with my loved one. Bought Miku (KakAnis wanted to do so). So, Winnie got another friends already. Yay !

21st December 2012 Submission of Thesis Draft
28th December 2012 Viva.


Love,
Elle Nyna

Friday, December 14, 2012

Idea tiada

Salam all,

Okay, tiada idea. Nanti-nantilah.



Love,
Elle Nyna.