Wednesday, October 31, 2012

Stress

Assalamualaikum,

Aku stress.



Love,
Elle Nyna.

Saturday, October 27, 2012

Lega

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, lega. Adik sudah dirisik. Aku bila lagi ? 


"Argh, lamanya."

"Think Positive"

"Bila turn aku?"

"Sabar"

"InsyaAllah, tak lama lagi"


Tak sabar itu satu hal. Tapi tak kisahlah pun, kalau orang langkah bendul. Aku dapat sebentuk cincin, kasut dan juga bla bla bla. Memang demand. Siapa suruh tak tunggu kakak? LOL.

Mama cakap,

"Macam mimpi aje"

Daddy cakap,

"Tak ready nak lepaskan anak lagi"


Aku memahami perasaan mereka. Sebab itu aku nak kawin lambat sikit. Aku suka jadi anak mereka. Aku suka mengadu semua benda kat mereka. Bagi aku, mereka ibu bapa terbaik yang pernah aku ada. Yalah, jadi anak sulung memang pegang tanggungjawab yang besar. Banyak benda dalam kepala otak aku ini. Tanggungjawab sebagai anak, kakak, dan girlfriend. Tak lama lagi tunangan orang. Hahahaha. Okaylah tu. Lepas itu jadi isteri orang. Kemudian mak orang. ^_^"


P/s : So, kepada mereka yang tanya bila aku nak kahwin, jawapannya, InsyaAllah, akan datang. Eceh.



Love,
Elle Nyna.




Monday, October 22, 2012

Paranoid

Assalamualaikum

Paranoid ialah takut, curiga atau tidak percaya terhadap orang lain. Siapa paranoid ? Aku? Kau ? Atau Dia? Atau kalian? Aku jarang diselubungi penyakit Paranoid. Susah bagi aku untuk paranoid akan sesuatu. Nak-nak lagi kalau boyfriend aku keluar dengan kawan-kawan dia. Bukan aku bodoh ataupun keras hati, tetapi aku wujudkan suatu benteng, di mana benteng itu dibina atas dasar kepercayaan. He deserved to have his own life.

Bagi aku, kepercayaan itu penting. Aku tak suka hendak semakkan kepala aku fikir perkara negatif yang sudah tentu tak akan terjadi, kerana apa yang penting ialah apa yang kita rasa, bukan kita fikir. Kalau nak ikutkan kepala yang asyik berfikir negatif, tetapi hati kita menafikan, jadi mana satu pilihan anda. Paranoid boleh dikatakan suatu penyakit mental yang boleh menjejaskan sesuatu perhubungan. Ianya soal sejauh mana kau memberi kepercayaan dan menggunakan kepercayaan yang diberikan dengan baik.

I acknowledged that everyone ada ruang sendirian. 

"I need time"

"I need to be alone"

"Leave me alone"

So pada aku, memberi ruang peribadi seketika kepada pasangan adalah satu cara refreshment yang terbaik. Beri masa, beri ruang seketika. 



Love,
Elle Nyna.

Sedih sedikit, tapi okaylah kan.

Assalamualaikum,

Hari ini aku sedih. Okay, itu je nak cakap.


Love,
Elle Nyna.

Thursday, October 18, 2012

Impianku,

Assalamualaikum,

Ya Allah, kau mudahkan segalanya bagi ku.
Murahkan rezeki keluarga ku.
Aku nak sangat bawa satu keluargaku menunaikan haji dan umrah sama-sama.
Aku harap aku boleh buat.
Rezeki yang Allah s.w.t limpahkan tak terduga.
Mungkin ada, atau mungkin jauh lebih baik daripada yang ada.


Impianku, 1988 - present.

Love,
Elle Nyna.

It just a never-ending-story ?



Assalamualaikum Semua.

I feel like it was a movie that will never have an ending ! Sinister, mengisahkan sebuah keluarga yang kerap berpindah kerana Ellison Oswalt, merupakan seorang penulis buku yang membuka kes-kes jenayah yang tidak didedahkan oleh polis, cuba untuk mencipta popularitinya semula, dengan membuka kes pembunuhan misteri ke atas beberapa buah keluarga yang sebelum ini pernah terjadi, di mana, rumah yang mereka sekeluarga diami merupakan sebuah rumah yang terjadinya pembunuhan 4 orang ahli keluarga digantung di sebatang pokok di belakang rumah, tetapi where is Stephanie ? You have to find out lah kan. But the ending was predictable, Ellison Oswalt and his family mati. Blergh ! Agak frustrated lah. Yalah, supposely dia sebagai writer, dia boleh reveal the mystery and dia tak kan mati, isn't it? But whatever it takes,
I can give 3 stars out of 5. 


Okay makan dulu, lapar. 

After all, aku, dia dan keknis, sangat happy sebab dapat keluar together. Tehehe. I enjoy keluar dengan mereka. They light up my world. Especially si dia.

Today, Ida dah resigned, because dia dapat offer untuk kerja di tempat lain. Alhamdulillah, rezeki anak lah tu. Gaji pun lebih. Aku tumpang gembira untuk dia. Rezeki orang, manakan tahu esok lusa rezeki kita pula, ye tak ? I wish everyday is a good day for everyone.

But I trust one thing, kita tak kan dapat ubah nasib kita, melainkan kita sendiri yang tekad untuk mengubahnya. Betul tak korang? Sebab itu, I'll never give up. I don't spoil myself much. But sometimes I do need my parents. They're always there to be a good listener (not-so-good) though, tapi mereka banyak argument and reasoning bila berbicara dengan aku. I love them forever till Jannah. For me, they are the best parents I've ever had. I love my siblings. They're sooooo good to me. 

My boyfriend. Dia hanya manusia biasa sama seperti aku dan kalian. Tapi bagi aku, dia special. Sebab kelainan dia, aku tak pernah bosan pun. Gaduh, sayang, cinta, kasih, simpati, dan macam-macam perasaan bergabung membentuk kami menjadi lebih baik setiap hari for each other. I am so thankful to have him in my world. Well you know, the characteristics that a girl like me admire :

A boy that cook for his girl. (Lepas kahwin, I promise to cook for the family forever)
A boy that proud of his girl.
A boy that will get mad if somebody hurt his girl.
A boy that absolutely worried so much about his girl everyday when his girl tiada depan mata.
A boy that know how to manage himself well. Jaga imej, jaga penampilan diri. Tak selekeh.
A boy that know how to communicate with kawan kepada girl dia.
A boy that  honest with his girl, no matter what.


I love you.


Love,
Elle Nyna

Monday, October 15, 2012

The Mines !

Assalamualaikum,

Hari ini ke The Mines. Cuti, tak kerja. Saja cari kerja. 

Saya dan dia. Eh dia dan saya.

Kami lagi.

Cruise. Hukk.



Okay, sekian. Mengantuk. Good night. Thanks to you ! 15/10/2012 - 1 tahun 8 bulan.

Love,
Elle Nyna

Bayar saman bagaimana ?

Assalamualaikum,

Buat korang yang tak tahu pasal saman korang yang ada, korang hendaklah bawa SURAT SAMAN KORANG kepada PEJABAT POLIS BANTUAN tau. Bukan CALL. SEBAB Hanya dengan kehadiran korang, korang dapat offer discount tersebut. SEKIAN TERIMA KASIH ! 


P/s : Aku budak UITM PUNCAK ALAM, so aku harap sama sahaja semua kampus pun.

Sunday, October 14, 2012

Kesusahan atau kesenangan

Assalamualaikum,

Susah ataupun senang, semuanya bersifat sementara. Yang penting usaha, dan dengan usaha, kita akan mengubah nasib kita.


Buat keluargaku,

Tabahkan hati. kuatkan diri. 


P/s : I always love all of you forever.


Love,
Elle Nyna.

Saturday, October 13, 2012

Boleh tak kalau..

Assalamualaikum,

Boleh tak kalau kita bertunang, kita tak bagitahu satu dunia ?


Love,
Elle Nyna.

Friday, October 12, 2012

Lupa tulis report Intern

Assalamualaikum.

Lupa. Minggu ini aku tak tulis lagi buku report intern aku. Hehe. Dasar pemalas. Okay, takpe. Akan diusahakan nanti. InsyaAllah akan aku rajinkan diri aku untuk siapkan Chapter 2 dan 3 bagi thesis aku. 


Aku nak update pasal birthday. Tapi aku tak cukup masa, malam ini aku tengok bola. Bla bla bla. Aku sokong pasukan Kelantan. Ehem :D


Okay, bye.


Love,
Elle Nyna.

Happy Birthday #3


Assalamualaikum,

With Kak Wanie :D



Love,
Elle Nyna


Happy Birthday #2

Assalamualaikum,

FEROELLE I LOVE YOU


Harap awak sukakan surprise ini :)


P/s : Terima kasih buat semua yang join this surprise - KekNis, Kak Wanie, Adib and Opie.

Love,
Elle Nyna

Thursday, October 11, 2012

Happy Birthday Hubby !

Assalamualaikum.

A great happy birthday to you hubby. I wish you a wonderful day !



Happy Birthday my sweetheart,
I wish you a very sweet life,
filled with love and laughter,
On your special day,
I wish to tell you that you're my world.

Love,
Elle Nyna.

Wednesday, October 10, 2012

Skip

Assalamualaikum.

Sudah beberapa hari aku memiliki ketiadaan masa untuk update blog aku. Aku penat, capek, letih, argh ! Apa saja. Semalam aku ada roadshow di SEGi University College @ Kota Damansara. Untuk program Dis.Rupt.Edu.



Makanya, sekembali aku dari roadshow, hampir pukul 7 pm aku sampai rumah. That was the first time aku sampai rumah lewat. Where I found it was a bit suck. I don't like to stay back, though. Well, well. What to do, job is job, work must be done. Isn't it ?

I've learned a lots during my internship. A friendship, but mostly organizational behavior. Right ? You probably know about this once you got into this new world. Aww. I am so sleepy. Masuk office hari ini, quite late. Pukul 9.40 am baru sampai office, di mana aku rasa aku memang trainee paling lepak sekali. Heh. Let it be. As long as I can grad and complete my semester. 

Yesterday juga si dia masakkan nasi goreng and ayam goreng for me. Kami picnic sama-sama. Hehe. It was a short break, and menyegarkan aku. Tiada perut bermuzik lagi selepas itu. Terima kasih awak, yang penyayang, yang menyayagi saya lebih daripada orang lain yang pernah awak sayang. :)

P/s : Tomorrow is my boyfriend's birthday. Haih. I don't know what to do, surprise party ? Haih. -_-" I hope it turns good. 


Baby, 
I love you.


Love,
Elle Nyna.

Monday, October 8, 2012

Zoo Negara #2

Assalamualaikum

Here's another photos.


With him, we are so happy together. Hahahaha.


Gajah dibelakang was so naughty. Dia seolah-olah nak terjun ke arah kami. Wow. Terjun ? Ehehe. Comel sangat. :D :D We're so tired that day. Memang penat, dengan panasnya, and rasa macam 3 botol mineral water diminum masih lagi dahaga yakni haus ! Fuh. Okay, fineeee ! 

Harga tiket RM20 sahaja (without enter taman serangga / rama-rama). 

Perjalanan dari Shah Alam - Zoo Negara selama 1 jam.

Love,
Elle Nyna.

Zoo Negara


Assalamualaikum.

On Saturday, kami berempat menuju ke Zoo Negara, Kuala Lumpur. 

Bersemangat menuju ke arah haiwan nak Fero ambil gambar I. Ehek.

Si dia pun nak juga bergambar dengan haiwan idola dia. Wiwit.



But, finally, Keknis terseliuh masa haiwan buat show. -_-" Oh mai. Kesian dia. Will update soon.


Love,
Elle Nyna.

Friday, October 5, 2012

Muka macam Anime dan Barbie, pujian / kritikan ?

Assalamualaikum.

Anastasiya
Google

Dia terlalu obses pada kecantikan Anime. Dia juga telah membuat pembedahan kosmetik di bahagian mata. Menjaga berat badannya, sehingga mencecah 38kg, ketinggian 157cm. She's Anastasiya Shpagina from Ukraine, 19 years old.

Image from her facebook fan page
Anastasiya with Valeria


Valeria Lukyanova, 26 tahun, tinggi 171 cm, pula adore pada kecantikan patung Barbie.



Nice. :) So, what do you think ?


Love,
Elle Nyna

Dis.Rupt.Edu

Assalamualaikum.


Hello guys ! This might sound interesting to all of you yang bergelar IT students (IPTA/S). If you're interested with this competition, do register your TEAM before 30th October 2012. It will be an Application Development Competition. Stand a chance to experience the TechCrunch Disrupt 2013 di USA
Yeah :D


Mungkin pelajar-pelajar semua kurang jelas dengan apa yang ada dengan Dis.Rupt.Edu, well, I guess you can google it. 

IT Students katakan ;)

So, do LIKE this fan page via Facebook. Anything will be update soon !



Love,
Elle Nyna

I hate you

Assalamualaikum

I hate her. I hate my adv. SERIOUSLY. Too much questioning. Cara bertanya pulak, it sounds jerk. Whatever.


Love,
Elle Nyna.

Thursday, October 4, 2012

Tengok Looper

Assalamualaikum

So, lepas balik dari office, kena bersiap-siap. I am going to watch Looper with him, KekNis and KakWanie. Yey, hubby belanja. :D :D

I'll give Looper Review after this.


Just wait.


Love,
Elle Nyna.

Lewat

Assalamualaikum

Today aku masuk office lambat ! Badan aku penat gila, pinggang aku rasa macam hendak tercabut. (Kalau betul-betul tercabut tak tau rasanya macam mana). Too much, too much. Pukul 10.40 am aku sampai office. Relax kan ? Itulah, best. Tapi tak boleh buat selalu. Esok ada meeting, pukul 11-12 di bilik Acacia. Remember ! Jangan buat-buat lupa. 

8 Jam cerita dia bestlah. Tapi sayang, aku tak dapat download full. Geram sangat.


Love,
Elle Nyna.

Wednesday, October 3, 2012

Bored and Sleepy

Assalamualaikum,

First of all, hari yang membosankan dan memenatkan. Tapi dapat download Stolen 2012 and Hantu Air. Tak banyak nak taip, tapi rasa macam perlu sahaja taip sesuatu sebelum balik dari kerja. Tengah tunggu Movie Hantu Air habis didownload. Buat masa ini, kerja sangat Light and Easy. Just simple as 1,2, 3. Esok baru discuss with Ameera regarding AppsCo. 

Perkara utama kenapa aku malas pergi kerja disebabkan jammed yang sangat teruk terutama selepas tol batu tiga sehingga ke Sunway. -_-" Gerak awal pun, masih sampai sejam kemudian. Entahlah. Cepatlah habis internship, I nak grad ! 



Love,
Elle Nyna.

Ice cream



Bosan-bosan, makan ice cream. Thanks, Rohaida.


Love,
Elle Nyna

Tahniah pasukan Kelantan !

Assalamualaikum, 

Semalam aku dinner dengan Fero Afar. Setibanya di D'rebung, tiada tempat kosong. Semua fully seated. However, memandangkan Fero ini baik dengan owner, kami teruslah ke counter, and claimed tiada meja kosong. Sejurus kemudian, dia pusing 1 round, dia pun cakap meja no.5. Masa itu bola lagi beberapa minit nak habis separuh masa pertama.

Lepas itu, kami order, and eat. Eat sambil watching football. Memang mula-mula game agak mengecewakan. 2 gol daripada Felda, buat aku berdebar-debar. Geram pun ada.

But, alhamdulillah. Memang aku jerit Gol yang ke-2 sekuat mungkin, sebab puas hati dan berbaloi. Haha Kelantan berjaya mara ke peringkat separuh akhir. Pada 6 Oktober 2012 (Radio Era cakap ey)  ini, bakal berlangsung pasukan Kelantan vs pasukan Selangor. 

Semoga berjaya !



Love,
Elle Nyna

Tuesday, October 2, 2012

CPUV (Cost-Per-Unique-Visitor)


Assalamualaikum,

Alhamdulillah. Walaupun belog tak molek mana, ada juga UNIQUE VISITOR yang sudi baca blog aku. Thanks for visiting, and welcome to my world. Buat masa ini, aku dapat 3 Campaigns for CPUV, Magnum NILG, VW Passat SE, and Twisties New Pack Lunch. Makanya, terima kasih buat advertiser ;)

Buat blog readers pula, thank you, thank you and thank you ! Walaupun tak rajin blog langsung, ada income juga setiap bulan. Boleh beli new smartphone ! :D




Love,
Elle Nyna

Bayar Saman UiTM bermula 1 - 30 Oktober 2012

Assalamualaikum,

Hai kawan-kawan sekali lagi. Entri ini untuk mengingatkan kalian bahawanya, saya ingin memberitahu yang saman UiTM (sekiranya kalian disaman parking / tiada sticker) setiap kesalahan bernilai RM100. Jadi, aku ada 9 helai saman, dan 5 helai saman tersebut ada 2 kesalahan. 4 lagi saman memiliki 1 kesalahan / each. Jadi, kiralah berapa aku perlu bayar ?

RM1400.

Tak hendak cerita (jalan cerita dialog antara aku dan polis bantuan UiTM) disebabkan aku dah malas nak fikir. Makanya, mengikut kata beliau, sambil menunjukkan surat diskaun, kita dapat diskaun sebanyak 90% untuk setiap kesalahan menjadikan semuanya RM140 sahaja. Tapi untuk CLAMP - 50% sahaja tau.

Jadi, aku dan kawan aku seorang lagi, will topup like RM70 / person untuk bayar saman tersebutlah kan. Aku akan bayar maybe minggu hadapan. Sebab sekarang kan aku sibuk intern. Aku berkesempatan untuk ke Kolej Raflesia bila aku jumpa advisor untuk thesis aku sahaja. 

Oleh yang demikian, sekiranya anda belum konvo, silalah bayar saman anda sekarang !


P/s : Rasanya selaras untuk semua kampus UiTM bagi diskaun tersebut.

Love,
Elle Nyna.

Marriage.

Assalamualaikum.

Bila kita pergi kerja, most of our friends ada yang sudah berkahwin, dan ada juga golongan yang masih bujang. Justeru, aku yang tergolong di dalam golongan bujang, ada juga terfikir bilakah aku akan menamatkan zaman bujang aku, memandangkan usia aku kian meningkat, namun jiwa ku masih muda. Apakan daya, rezeki belum ada. Jodoh sudah ku jumpa. Buat masa inilah, yang aku yakin, dialah the right one, mudah-mudahan, InsyaAllah. 

Melihat rakan seusia yang sudah memiliki perut yang bulat dan agak tembam rupanya, membuat aku terasa 'envy', bila pula giliran aku? Haha. Okay, fine. Move on. Tapi takpelah, aku percaya pada ketentuan Ilahi. Moga Allah s.w.t menetapkan jodoh yang terbaik buat diriku, juga menganugerahkan keluarga yang bahagia di dunia juga di akhirat kelak, till Jannah, kalau boleh, InsyaAllah. 

Semalam aku menimbang berat badan aku yang terasa macam sudah naik 2 kilogram. (Bersama si dia, peneman setia) Dan seperti yang aku katakan minggu lepas, ya, sekarang berat badan aku 44 Kg secara rasminya. Alhamdulillah. Mungkin aku berada di fasa yang boleh dikatakan aku lebih gembira dengan hidup aku sekarang. Segala benda yang pahit aku cuba buang, dan aku hanya ambil perkara yang manis sahaja (Kalau Boleh).

Tak sabar nak menikmati fasa seterusnya. Aku akan terus berdoa, supaya jodoh kami panjang, dan kami terbaik buat satu sama lain. 

Kebahagiaan di mata setiap individu berbeza. Adapun begitu, setiap orang pasti impikan kebahagiaan di dalam hidup mereka, baik di dunia mahupun di akhirat. Tak ingin menangis, tak ingin bersedih, dan tak jugai ingin menjadi SOBER. Life move on. Semua orang perlu meneruskan kehidupan. Tak perlu untuk mengimbau sejarah lama, mahupun kenangan silam. Apa yang lebih penting, is the future, isn't it? Ya, memang benar, tanpa kita yang dulu, kita tidak akan jadi seperti apa kita jadi sekarang. Namun, berbekalkan siapa kita yang dulu, kita adalah lebih baik daripada yang dahulu, ye tak. (Pening jap)

So, I can say, InsyaAllah ada jodoh, adalah. I will not set up the year, the date. Biar aku dan dia simpan our aim to each other very well. But, for sure, I hope the wedding is simple but meriah. Aku suka wedding yang dihadiri oleh rakan-rakan yang tahu mengenai aku dan dia, yang tahu siapa aku, dan siapa dia, yang banyak membantu, yang banyak menjadi kawan daripada lawan, dan paling penting yang turut bersedih, memahami kesedihan aku ketika aku hilang orang yang aku sayang, yakni opah aku. (*demand*)

|BERANGAN|

To be honest, I hope it would be a very simple, but beautiful, yet pleasant.
I am beautiful, and he's handsome.
I am like a Queen, he's like a King.
I am wearing dress, he's wearing tuxedo.
He's my imam, I will be his makmum. :')
He's my husband, and he would be a father to our kids.
And we spend a lots of time together,
till Jannah.

Happily ever after.


*Done daydreaming*


Love,
Elle Nyna


Monday, October 1, 2012

Before I sleep.

Assalamualaikum readers,

Sebelum aku tidur,
aku nak bagitahu,
pada dia,
yang aku sayang dia.


Semoga dia suka baca blog aku.



Love,
Elle Nyna.

Nice Place to Lepak.

Salam,


There's always a place to hang out every weekend. I always spend time with him and sometimes dengan KekNis to fulfill our time dengan perkara yang berfaedah. Taking so-many-photos grant us a great superb moment to be remembered. Kejap lagi jam menunjukkan, 5.30pm, maka berakhirlah tempoh kebosananku. I wanna go home. Penat. Monday blues.


Love,
Elle Nyna.

Test

Test Update Via Email.