Sunday, September 30, 2012

Thanks to myself ?

:)

Hai and salam.

So I helped her last Friday. Ops :X WE (Me and Him).
Nice. Thanks for the gift Ika. I appreciate it :D

"A friend in need, is a friend indeed"


Love,
Elle Nyna.

Week 3 Internship

Hai and salam.

Sudah 3 minggu berlalu, bersamaan 14 hari aku telah bekerja. Kebetulan, hari Jumaat aku ambil half day because in the evening aku kena jumpa my thesis' advisor at UiTM Puncak Alam @ 2pm. Alhamdulillah, both of my boss bagi pergi. So everything went smoothly. However, tiba-tiba aku jadi pissed off dengan seseorang, I mean, "biatch". I don't know what's wrong with this person. Dengan aku tak berani nak sound, with my colleague lagi seorang itu, boleh pula. Memandangkan kami di department telemarketing (one of the call centre task), dan terletak di suatu bilik yang lain, adalah orang cemburu akan kedatangan lewat kami. Standard la macam aku datang pukul 8.50 am ke atas. Masuk kerja pukul 8.30 am. Dah jammed, nak buat lagu mana, ye dak? Aku gerak 7.40 am dari Seksyen 7 Shah Alam pun, tetap sampai, 8.50 am pada pagi itu. So, what to do baby ?

After all, on Friday morning itu, aku sampai office dulu. Beberapa minit kemudian, Ida sampai di depan pintu, Ida kena sound,

"S***, HOTEL dah buka itu..", dengan nada sinis.

Ida cerita balik, sebab almaklumlah masa dia kena sound tu, dia baru nak buka pintu bilik kitorang. Padahal, memang aku dah sampai awal, aku pelik, apsal kau tak berani nak sound aku ? Kelakar la perempuan itu. Jangan di tanya apa aku akan buat, tapi tanyalah dia apa akan dia buat selanjutnya. Dari hari itu pun nak berkira, pasal 4 helai kertas tak diambil di printer, konon mahal lah. Yang kena sound, KAMI. Itu yang tak logik itu. Boleh pula salahkan kami. Aku ni lagilah, aku bukan jenis nak print-print benda aku di office, walaupun itu company uncle. I'd rather print all my things at Printing Shop di Seksyen 7 itu.

Silap besar kalau dia marah aku, silap besar lah wahai makcik buncit oi. 

Uncle cakap masa aku datang intern kat sini, he just said,

"Learn as much as you can, okay?"

So, I datang situ untuk LEARN, that is why kerja aku tak banyak. All day aku akan sembang dengan kawan-kawan regarding the problems di office. Quite excited sebenarnya pergi kerja hari-hari sebab I only attend and learn apa saja benda baru kena buat, termasuk dealing dengan clients, layan karenah orang-orang yang dah tua bangka tapi act like budak-budak. Pasal mug pun jadi annoying. Entahlah, maybe buang tabiat, nak mati perhaps. So, buat mereka yang TERASA bila baca blog aku ni, sedar-sedarlah, kita hidup jangan menyakiti hati orang, jangan cari musuh, kelak merana. Biar orang ingat kita, sebab KEBAIKAN kita, bukan dek kerana KEBUSUKAN hati kita. Bila dah tua ini, tunjuklah kita ini berhemah, berbudi bahasa lebih baik dari yang muda. Baru nampak kita ini terpelajar, patut dihormati. Bukan kurang ajar, juga pendengki.


Selamat Beramal kakak-kakak yang tua.


Love,
Elle Nyna.

Saturday, September 29, 2012

Dredd 3D

Hai, and salam beloved readers.

For those who want to watch Dredd 3D, I advise all of you, Dredd for 3D  tak menonjol sangat. I can give 1 out 5 stars for the 3D. Rugi sangat. However, the storyline is superb. 2D pun dah kira awesome. Dredd, nama sebenar dia jugalah. That is why di dalam ads / board movie Dredd tiada nama pelakon. Uhuk (I guess so) Kiranya, in Dredd 3D polis yang buat semua decision di dunia itu. Dah tak payah masuk court dah. Cuma soal siasat, terus punish those criminal based on the act yang sudah sedia ada.

I'll update more soon.

P/s : busy, tengok bola. Kelantan vs Felda United tonight.
Love,
Elle Nyna.

Friday, September 28, 2012

Manis masam pahit tawar

Hai and assalamualaikum w.b.t

Pertengkaran sebahagian daripada adat orang berkasih sayang, ye tak? Logiknya lah. Tapi aku suka bila gaduh-gaduh. Cuma jangan selalu. Sekali sehari, pun okay. Kami suka. Haha.

So, I decided not to see him. 

"Hari ini aku tak nak jumpa kau"

Lebih kuranglah.

He replied,

"Takde hal kalau tak nak jumpa"

Lepas beberapa jam kemudian, selepas aku pulang daripada office, si dia text me.

"Nak makan tak.. Malam ini kita tak payah jumpa, tapi saya akan bawa nasi goreng hantar ke rumah awak, itupun kalau awak nak.."


Sweet sangat. :') Terharu ada kekasih macam dia.

Lantas terus aku balas,

":') I love you, hubby.. Nak mam, nak jumpa, rindu.." 

Hahahahaha.


I really love you. Seriously.

Our happiness. I love you.

Apa yang tak kena ni ? Ehek ;D

You. You and Only You.

Nice view. Serious. I enjoy this view very much.
Credit to Fero Afar for this nice shot.

.


Love,
Elle Nyna.

Wednesday, September 26, 2012

Pernah tak rasa menyampah ?

Hai, salam.

"Menyampahnya".


Mesti selalu kan. I used to have that kind of feeling bila ada somebody yang act like she's the QUEEN kat tempat tersebut. It's not easy to handle your emotion bila you kena tadah telinga dengar makcik annoyed membebel, padahal it was not your fault pun !

Keduanya, bila orang cakap-cakap, "Bila nak kahwin, bila nak kahwin". InsyaAllah, soon. 

Ketiganya, orang kelam-kabut. Aku jenis relax. Terlalu relax sampaikan aku ni pun orang anggap jenis tak kisah. Terlalu optimis pun payah. Somehow, aku menyampah juga kat diri aku. Tehehe but 1% je lah. 99% I love my self !

Keempatnya, orang pendiam yang sangat budget seolah-olah ENGLISH dia paling awesome sampai cakap bahasa Melayu pun nak ada accent British. Tu over namanya. -_-"

Kelima, orang yang tahu perli and sindir orang lain, "where's your hijab", tapi sekarang tudung dia hilang. Funny. Please. Get real.

Keenam, kalau agak-agak korang menyampah nak baca blog aku, haraplah maaf. Eh harap maaf. T-T"
Masing-masing ada somebody sebagai inspirasi/tulang belakang, orang-orang yang buat mereka happy. Akulah salah seorang itu. So, tak salah aku tulis blog aku berkaitan mereka yang aku sayang. Please respect that please. Lagipun, boyfriend and family aku baca apa blog aku. Tehehe.


Okay, itu sahaja. Nak makan kejap lagi. Byeeee.


Love,
Elle Nyna

Concern erm konsen la.

Hai and salam beloved readers,

Hari ini aku nak belog tentang "concern" / konsen. 

Contoh kalau somebody kena heart attack ? So, apa you buat. Nak tanya ke dia, macam mana boleh jadi semua ? Tak kan. Kau akan visit mereka di hospital isn't it ?

Kalau somebody jatuh ? Kau akan buat apa ? Takkan kau nak tanya, "sakit tak?" Sudah pastilah sakit, dah jatuh. Kau patut tolong dia, angkat dia bangun, tolong bersihkan luka dia, kalau kau ada basic guna kotak first aid tu. 

Kalau somebody itu message kita risau tentang sesuatu yang belum lagi terjadi atau mungkin akan terjadi, apa kita nak buat, takkan nak ulang balik ayat dia tentang kerisauan dia? Mestilah kita akan cuba cara atasi masalah tersebut sama-sama, betul tak ?


Concern bukan sekadar bertanya, tapi its all about take an action.


Love,
Elle Nyna.

Tuesday, September 25, 2012

Part of me

Salam beloved readers,

It was very pleasant to have my readers to read all these. Thank you.
He's part of me. :)

We are doing great so far, alhamdulillah.

Aku bersyukur ada lelaki seperti kamu di dalam hidupku. Up until now, aku masih terus berdoa semoga ianya sehingga ke jannah.

Hari ini balik dari kerja, pukul 8 malam keluar kejap, bersama dia dan Adib. Lepas pusing-pusing, baru balik rumah. Sebab gastrik. Tak larat nak ikut dorang pergi tengok bola malam ini. So, balik awal. Let those guys spend their quality time tengok bola. Fero masakkan untuk aku nasi goreng dan ayam goreng. Sodap bangat deh ! I think tak lama lagi berat badan aku bertambah. Sekarang aku gain weight +2.4 kg. Maybe minggu depan naik lagi. Ehehehe. 

Colleague semua bagus. Aku cepat ngam dengan Ida and Ro. Ada ketika, aku suka dial 122, then dengar Rohaida cakap. Hilang ngantuk aku, sebab aku ketawa sebaik sahaja dengar suara Ro yang serius itu. Heeee. Kalau Puan Ida pulak, ya Allah lembutnya perempuan ini. Hahahaha. Bestlah ada kawan-kawan macam dorang. Nak nak sekepala, kan. Itu yang best. 1st day aku intern terus ngam. Hehehehe. They light up my day sepanjang internship aku! Ida dah pregnant 5-month-soon. Congrats ! ;) 

Okay, last one baby. I want to sleep. Esok kerja. I'm so tired. Kerja sangat best. :) Tapi yang tak best, jalan jammed ! Stress sangat pagi-pagi. Sampai aku rasa aku macam orang gila. Senyum sorang-sorang kalau dengar Krapi Call Fly.Fm. Huargh ! 

Love,
Elle Nyna.

Entri bergambar lagi

Salam readers,

Baru balik kerja. Semuanya macam biasa. Smoothly. Really.
Mickey Mouse Yipeee. 

Him



Love all around

KekNis and Me :) Thanks for the Picnic both of you.
I got new ringggg !!

Love,
Elle Nyna

You make me smile.

Hai, salam readers.

Ya Allah, punyalah lama baru aku dapat buka Dashboard blogger.com. Aku tahulah aku pengguna old template. I don't really like this new template. SUSAH ! SUSAH ! TAK SUKA ! Heh. Ter-emosional. Okay, fine. Aku penat. Kerja 5 hari seminggu. Walaupun begitu, akan ku update gambar-gambar yang berada di dalam lappy yang belum diupload. Hari itu dah janji kan. Ehemmm. ;)

Dimulakan dengan aktiviti hari itu. Badminton. Ehehe :)
Tak tahu kenapa mata macam nak tidur. -_-" 
Happy Love  Everyday !


Okay, selamat malam. Esok sambung lagi upload. Internet lembab macam siput. Seriously, kena tidur. Esok kerja. Bye.

Goodnight !


Love,
Elle Nyna.

Wednesday, September 19, 2012

Week 2 Internship

Salam my beloved readers,
I am so thankful and feel so blessed ! With a good working environment, no pressure, ya Allah, I am so happy. Yes, sometimes I agreed that for sure no matter what environment, pasti ada pressure and adakala kita tak dapat nak handle. Walauapapun, this week, semuanya went smoothly.
My dad called me while am working in the afternoon. He asked me, every single thing, my work, cost and bla bla, well you know, he’s too much worrying about his daughter indeed. Heheeee. But I loikee! He’s my dad yaa. So, the thing that I need to learn today is about CLOUD COMPUTING. Aku akui banyak benda berkaitan teknologi yang aku cukup minat. I am not a programmer, but I love working with computer. It is like my world ya know. Apapun, aku selesa bekerja di Xybase. Ruang solat, kemudahan tandas, semuanya selesa. Pada aku, aku suka company begini. Telekung-telekung akan dibasuh oleh pekerja sebulan sekali ataupun 2 minggu sekali. Lengkap dengan aircond, tandas pula memang macam shopping complex ada shower lagi ! Hahahaaa.
Kawan-kawan macam biasa. Semua good-good belaka. Tehehe.
So,everyday lepas habis kerja, semestinya I will meet my boyfriend. InsyaAllah, niat kalau baik, segalanya berjalan lancar.

P/s : Tryingsohardtokumpulduitnakkahwin :)

Love,
Elle Nyna.

Friday, September 14, 2012

Taklah busy mana

Salam.

Wow. Seminggu telah berlalu. Begitu pantas.
Internship aku ada yang best, ada yang tak best. Part yang best, bila kerja semua berjalan lancar by the end of this week. Alhamdulillah. Thank you. I am more confident in handling things while talking with clients. Tehehe.
And then the best part, I met Ameera, she's good, damn good in English. I adore her confidence when she's talking. I met Kak Intan, Ida, Kak Ekin, Mira, and Rohaida. They are very nice, and good. Ada juga nama yang tak mention, tapi apapun, in short, kawan-kawan perempuan di sana, bagus-bagus belaka. 

Semua banyak membantu, in short. 

Kerja tak banyak, sometimes boring, tapi apakan daya, cuba cari kerja yang ada. Learn to be independence. ;) Banyak benda nak upload. Can't wait to watch Resident Evil. Walaupun 6/10 Stars di IMDB reviews. I'm so happy. Lengkap seminggu. Menjadikan ianya 19 minggu pula. Paling awesome, next week hanya 4 hari bekerja. Monday is holidayyyy ! Yahooooooo !


Nahh, next, I have to consider about my Thesis (Project Paper). Tajuk apa nak buat ini ? Banyak sangat scope nyaaa. -_-" HELP ME.


Thank you Fero. Haritu awak tolong saya, datang jauh-jauh untuk bawa kereta ke bengkel. Kesian awak, terima kasih banyak sangat okay. If I have no you, I don't know what will happen. Entah bagaimana hendak balik dengan Kipas Enjin tak nak gerak. Kehkehkeh. Enjin pula dah bersembur air panas. Wuuuu. 

Apapun, thank you !


Love,
Elle Nyna.

Sunday, September 9, 2012

A maturity stage

Hai and salam,

Alhamdulillah. Masih lagi mampu menaip dan berbicara.

In Short.

Kita kenalah matang, kerana melalui kematangan kita yang bertempat, orang akan respect kita. Kalau kita tak matang, bila lagi kita hendak belajar jadi matang. Apa kata cuba dulu, baru boleh tengok self-development sendiri.


Thank you.

P/s : Nervous nak practical. Ku berdoa agak hari-hari aku ada masa untuk berjumpa si dia. Aku sayang dia. Tau ?


Love,
Elle Nyna.

Friday, September 7, 2012

No comment

Hai , salam.

I Have No Comment about it.


Love,
Elle Nyna

Wednesday, September 5, 2012

Watching him play badminton

Hi, Salam.

Today, takde apa yang aku buat, selain berbalas email dengan Ms. Saro, the one who replied my mail regarding my acceptance to do my internship over there, then, aku sibuk main game "Where's my water" at my boyfriend's phone bila dia sibuk dengan badminton dia. Mula-mula rajin juga aku ambil gambar dia and record everything. Ehehe :)

After that, terus ke D'rebung. Tempat paling best kalau nak makan malam. Macam biasa, makan sambil tengok bola Kelantan vs. Kedah. 0-0. Haha. Hampeh. Sejurus selepas itu, tamatnya football match tadi, kami ke bank, untuk bank in some money.

Then we're going home. 

Siang tadi, aku and Keknis sibuk. Tepat jam 2 petang, aku ke bank CIMB, Keknis hendak keluarkan duit untuk bayar duit rumah sewa di Maybank. Dekat je pun. 2.30 pm kami berjumpa Advisor dia, so aku sudah dapat idea hendak buat tajuk apa for my thesis. Ehem. Tapi masih blur, tak nampak jalan. Mintak-mintak segalanya mudah. Aku cuma berkesempatan jumpa boyfriend aku, malam sahaja. Itupun time badminton tadi. Kesian. Lepas ini aku sudah start practical, aku harap aku ada masa untuk dia, dan dia ada masa untuk aku seperti selalu. 

Sekarang aku rasa aku dah boleh kawal mulut aku. Kurang mengata, bergosip dan sebagainya. Aku cuba kurangkan, sebab aku rasa mengata orang tidaklah berfaedah sungguh. Dan aku rasa bahasa melayu aku semakin tunggang langgang. Haha. Biarlah orang nak kata apa pun, yang penting aku bahagia. Alhamdulillah.
Bukannya apa, lagi kita fikir, lagi kita kutuk, lagi sakit hati kita. Makanya, diam lebih baik. Dan cuba anggap "nothing", pretend like "he/she's nobody to think of"


Love,
Elle Nyna.

Saturday, September 1, 2012

Learn to know what is loyalty

Salam and Hai.

Loyalty. Kesetiaan. Tiada pengkhianatan. Hehehe. Saja-saja taip. :) Biar aku seorang sahaja yang memahami. Happy Merdeka kawan-kawan semua !




Walaupun ada ketika awak jadi dinosaur, but I still love you

Saya akan jadi Penjinak awak. Awak kan garang macam tiger kadang-kadang.




Thank you for everything.

Thanks for treating me like a princess everyday !

Love,
Elle Nyna.