Friday, August 31, 2012

First and Last


Salam.

So today, kami makan satay, and karaoke. Semuanya best belaka bersama Fero, Keknis and Kak Wanie. AWESOME. :) 

"Er, I can sing finally".

My very first and I think it would be the last I karaoke keluar suara macam tadi. Ehehe. Happy moment ever, Thank you hubby sayang, for this greatest moment. I always love you baby.


Love,
Elle Nyna.

Thursday, August 30, 2012

I got my internship

Salam.

:) Finally.


Love,
Elle Nyna.


Mood : I AM SO HAPPY

Terima Kasih Cinta

Salam,

Lama gila tak update pasal life aku and boyfriend aku. Tapi entah kenapa, aku rasa nak tulis. First, aku nak cakap pada dia, THANKS sebab tolong drive, teman, dan juga, support aku from behind masa interview tadi. Tehehe. Terima Kasih pada Kek Nis juga sebab sudi teman dan jadi GPS kami. :) THANKS A LOT. So, the interview ada beberapa stage, so, next is my second stage, I will be interviewed on 4th September, 2012 this upcoming Tuesday. 

Of course the interview would be in English. Haha. I am not ready. Aku rasa hentam sahaja masa 1st stage tadi. Apapun, terima kasih buat buah hati aku, walaupun sedikit kecewa dengan harapan tinggi menunggung sebab tak dapat nak beri jawapan yang best, and then dia belanja aku Tutti Frutti and Subway. So kenyang sampai malam. Esok pagi pasti lapar balik. 

By the way, petang tadi dapat call, I'll proceed with the second stage with 50 Questions + Personality Test answer within 12 minutes. Can You Imagine that ? Entahlah. Nak intern punyalah susah. -_-" Petronas pun tak begitu. 

Thanks hubby, I always love you no matter what. :)


Love,
Elle Nyna.

Saturday, August 25, 2012

Oh okay

Salam.

SO my blackberry dah dihantar. Ehem. :) Happy sikit. 24 August birthday Alia, so happy birthday darling. Hadiah nanti okay ? :)



25 August 2012 Majlis Kesyukuran and Perkahwinan Izzati Omar, my very first wedding of kawan baik yang aku attend. Next, mestilah untuk Alia, wedding dia aku mesti ada.

Wedding Izzati 

So far, majlis ini awesome, simple but okaylah. Tak heavy load dengan orang ramai. Aku suka.
Monday gerak balik Shah Alam.
I miss you.


Love,
Elle Nyna.

Friday, August 24, 2012

Sedih

Salam

Lepas satu-satu hal.

Kereta.

Kemudian,

Internship.

Finally,

Beloved Blackberry.

Sedihnya.

Sedih sebab Blackberry sakit. All my beloved QWERTY tidak berfungsi. Sadis. T-T Esok kena hantar repair. Selamat warranty 3 tahun.

Thank you SenQ.

Love,
Elle Nyna.

Tuesday, August 21, 2012

I hate Facebook Timeline

Salam.

I really hate Facebook Timeline.

*ARGH*

Monday, August 20, 2012

Syawal 2012 1433 H.

Assalamualaikum.

Raya aku biasa je. Cuma yang membezakan, raya tahun ini, aku memakai baju yang si dia belikan untuk aku. So, its a BIG different. Seriously.









Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin From Us.


Love,
Elle Nyna

Saturday, August 18, 2012

Problems

Assalamualaikum

Aku meniti perjalanan ini
memandang ke langit setiap hari,
berdoa agar kau masih dan sentiasa di sisi
menemani aku yang berdiri kaku, sendiri
setiap hari.

Semua orang ada naik turun, jatuh bangun. Begitu juga aku, dan aku rasa setiap orang yang bermasalah akan ada suatu perkara yang mereka akan lakukan bila mereka dikunjungi masalah yang tak henti-henti, lebih-lebih lagi bila ianya melibatkan hati dan perasaan.


Aku cuma berharap segalanya berjalan lancar setiap hari, dan apa saja urusanku di dunia ini, untuk kebaikan, akan dipermudahkan oleh Allah s.w.t.

Ya Allah, permudahkanlah urusanku.

Raya dah semakin hampir. Alhamdulillah, tahun ini aku dapat bersahur, juga berbuka puasa bersama si dia dan juga keluarga aku. Walaupun dalam kesibukan si dia, sempat lagi dia mengisi masa yang ada, untuk aku. Agak terharu di situ. Bagi aku, dialah anugerah terindahku. 

Terima kasih ya Allah. Aku bahagia dengan dia, dan aku berdoa, agar kami berbahagia till Jannah. Semoga jodoh kami berpanjangan. InsyaAllah, amin.


Love,
Elle Nyna.

Thursday, August 16, 2012

Dekat.

Salam.

Kau dekat di hatiku.
Terima kasih untuk baju itu.
Terima kasih untuk bersusah payah mencari serata tempat yang ada buat diriku, kekasihmu.
Terima kasih untuk menjadi pemenuh hasratku, apa saja ku inginkan.
Ku sayang kamu, ku rindu kamu.


Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir Batin,
Buat dirimu yang jauh di mata, dekat di hati,

Love,
Elle Nyna

Tuesday, August 14, 2012

Entahlah

Assalamualaikum.

Ego.

Keras Kepala.

Berlagak.

Fluctuated movement of emotion. Eheh. :)



Love,
Elle Nyna

Wednesday, August 8, 2012

InsyaAllah ada jalannya

Hai and Assalamualaikum

Alhamdulillah, kereta aku sudah siap dioverhaul, and the total cost is about RM1250. So, esok pagi bolehlah aku gerak balik Shah Alam, dan selesaikan kerja aku yang tak pernah selesai sejak hari itu lagi. Ye lah, kawan-kawan aku semua dah practical, aku belum lagi. Hebat kan ? Tak hendak berbicara lebih soal itu. Esok aku akan cuba selesaikannya, InsyaAllah. 

Badan aku lemah, sakit kepala. Mungkin benda simple jadi bahan makanan ruji aku, setiap hari, membebankan aku dan hampir setiap kali aku akan rasa tersungkur, susah untuk bangun. Tapi, Allah s.w.t selalu ada, mendengar luahan aku. Diberi-Nya sahabat-sahabat yang hadir ketika aku menangis, bersedih. Terima kasih ya Allah.

Aku tak kuat sebenarnya, persis anak manja. Ditimpa hal kecil sahaja cepat melatah. Terlalu cepat gelabah. Tapi aku seorang yang boleh bangun semula dengan cepat dan tangkas. Once I fall, I will stand up again like a baby-start-to-walk. Disebabkan itu, aku akan cakap, InsyaAllah, ada jalannya, setiap kali aku jatuh.

No. Bukan drama series di Oasis mahupun Astro Prima. Ye ke ? Tak ingat channel berapa. Yang pasti ada tajuk demikian memaparkan kepelbagaian isu, dan paling penting, Maher Zain. Tehehe. Aku kurang minat dengan artis, tapi aku lebih cenderung kepada lirik/muzik lagu tersebut.

Si dia, buah hati aku sibuk sangat sepanjang Ramadhan ini. Aku belum berkesempatan untuk berjumpa si dia. Aku harap Allah s.w.t panjangkan umur aku untuk bertemu dengan dia, esok. Walaupun untuk seketika. Ya lah, tak lama lagi dah raya, confirm kena balik awal. Aku ingat hendak mintak extend for my internship period. Tak tahulah seandainya, itu yang terbaik buat ku. Aku akur. Lagipun, aku percaya apa yang terjadi pada aku adalah takdir yang tidak dapat dielakkan. Aku yakin Allah s.w.t telah sediakan perkara yang lebih baik untuk aku. Itu cara aku pujuk diri ku. Terima kasih ya Allah.

Memandangkan aku rasa aku dah tolak Siemens Malaysia, and Standard Chartered for the interview, aku rasa aku kena buat sesuatu yang terbaik untuk diriku.


Okaylah, rasa macam nak cekik diri sendiri sebab terlalu lemah hari ini. Fuh! Semoga aku akan menjadi hamba-Nya yang lebih kuat, setiap hari ! Gambate ! Selamat Malam semua. 


Love,
Elle Nyna.

Monday, August 6, 2012

Tiada mood untuk intern

Assalamualaikum, and Hai.

Seriously banyak benda seolah-olah macam puzzle berlegar-legar di kepala otak aku. Feeling down, entah. Apa ya ? Aku rindu dia. Rindu sangat Prince Charming aku. -_-" Bila boleh jumpa ? Kereta Overhaul terus. -_-"


I miss you I miss you I miss you




Love,
Elle Nyna

Friday, August 3, 2012

Alhamdulillah

Hai and Assalamualaikum

Alhamdulillah.

Syukur ke hadrat Ilahi.

Result yang boleh tahan baik bagi aku, takde naik, takde turun. Biasa-biasa. Tak mendongak ke langit, tak juga terlalu menunduk.

Terima Kasih Allah s.w.t.