Monday, July 30, 2012

Geramnya


Hai and Salam.

Aku bukan geram sebab kucing aku. Tapi aku geram dengan sikap sesetengah manusia yang bila di dalam e-mail suruh kita contact that person, but when I call that person, she doesn't want to talk. Entahlah. Sendiri mahu ingatlah. Sometimes, itu yang boleh buat morale aku down untuk internship. 


Love,
Elle Nyna.

Wednesday, July 25, 2012

So, I reject Siemens

Hai and salam,

So, I reject Siemens. Upset a bit, but nevermind. :)


Love,
Elle Nyna.

Tuesday, July 24, 2012

I m y

Assalamualaikum,

Hey Hubby, I miss you hubby. :) Love you so much.

Love,
Elle Nyna

4th Ramadhan

Assalamualaikum.

Hai.

Hello.

:)

Hari ini genap hari ke-4 kita berpuasa. Amacam ? Korang takde tinggal lagi kan ? Bagus, bagus. Kekalkan sampai betul-betul ada keuzuran, ye sahabat ! Aku akan cuba sedaya upaya meriahkan suasana berpuasa tahun yang kedua ini tanpa arwah opah. Ye lah, kalau dulu bersahur, ada opah. Kini, tak lagi. To be honest, kehilangan itu memang suatu kesedihan. Tetapi, life move on, right ? Aku selalu doakan yang terbaik untuk hari-hari yang mendatang. 

So, my love life. Alhamdulillah. We are getting to it. I mean, not marriage phase, but maturity phase. Yes, thanks to Allah s.w.t. Of course, pasti ada orang tertanya-tanya, my little sister will getting married soon, not me. Its 'langkah bendul' tradition, where soon I will get a ring ! Yay ! However, ada orang tertanya-tanya kenapa I tak start dulu, why why and why ? Heh. My answer is simple. Selagi belum ada jodoh, belum lagi tertulis siapa untuk ku, makanya, aku redha. Lagipun, Allah Maha Mengetahui. Allahuakbar.

Definitely, siapa tak suka kahwin di usia awal, avoid dosa, tambah pahala. But what to do. I am not there yet. Sebut pasal komitmen, memang kita tak akan lari daripada komitmen dan liabiliti, ke mana kita pergi, di mana sahaja kita berada, komitmen itu pasti ada.

Buat masa sekarang, aku masih lagi cuba mengenal hati budi buah hati aku. Nak kata aku mencari kesempurnaan, tidak juga. Bukan juga aku memilih. Dah lama aku mencari, dan aku mungkin sudah jumpa  lelaki yang mampu menjaga hati aku, melindungi aku, memastikan aku selamat, risaukan aku, sanggup susahkan diri sendiri sebab aku, percayakan aku, menyayangi, mencintai, memahami aku, dan semuanya mesti lebih daripada keluarga aku sendiri. 

Secara jujurnya, aku selalu menilai dari aspek solatnya. Kalau dia boleh solat berjemaah dengan keluargaku, seperti yang dilakukan oleh dia kini, aku memang sangat gembira. Bagi aku, bila kita berjemaah bersama-sama, aku rasa seperti dia sebahagian daripada keluargaku. Sudah tentu, bukan sebab dia ada, tapi cara dia membawa diri, itu yang penting. Kedua, aspek hadiah dan cara kejutan yang dilakukan. Perempuan memang gemarkan surprise. Aku suka cara dia memberi surprise. For me, its unique, and sangat terkejut. Tak pernah lagi tak terkejut. Aku ada satu masalah, masalah aku besar. Memang, aku menilai seseorang lelaki itu berdasarkan hadiah yang diberi. Dalam banyak-banyak lelaki, hanya dia sahaja tahu apa yang aku inginkan. Aku cepat hampa, dan aku akan buat muka kalau hadiah yang aku harapkan takde. Tapi aku tak pernah hampa lagi dengan semua hadiah daripada si dia. 

Situasi A :

Kalau si Boyfriend merokok, dan kotak rokoknya adalah dalam 3 kotak sehari =RM30. Memandangkan si Boyfriend ini masih belajar, sempena nak menunggu birthday si Girlfriend, dalam 5 hari lagi, si Boyfriend sanggup cuba kurangkan merokok, semata-mata untuk belikan Girlfriend hadiah. Tak terharu ke si Girlfriend? Let say RM20 X 5 = RM100. Haha. Good Good. Boleh bagi hadiah best-best. 

Situasi B :

Si Boyfriend bekerja. Katakan gaji dalam RM3000. Boyfriend minat kereta. Anniversary yang ke-5 untuk tempoh mereka berkawan, dah dekat. Dalam 3 hari lagi. Hadiah belum lagi dibeli. Tapi on the same date, Boyfriend juga dah buat date dengan bengkel kereta untuk tukar sportrim, tayar, semualah benda yang berkaitan make up kereta, finally, Boyfriend terpaksa habiskan RM3000 untuk kereta, dan dibelinya hadiah RM5 di kedai barangan RM5, maybe Daiso or Hinode. So, would you like to spend your life with this kind of boyfriend ? No way.


Situasi C :

Boyfriend dah bekerja, Girlfriend masih belajar. Ajak beli baju raya sama-sama, tapi beli untuk diri sendiri sahaja. Beli untuk girlfriend tak pula. Sorry to say, haih. Lainlah memang korang dah pakat, yang girlfriend ni nak beli untuk diri sendiri. But, if you're gentleman, you will insist to pay. Kannnn. 


Tujuan aku nak cakap semua ini, bila kau dah sayang seseorang, kau jangan pertikaikan, atau jadi terlalu berkira dengan apa sahaja. Cinta pasti ada pengorbanan, give and take, and tolerate. Tapi seandainya, Girlfriend situasi A, B mahupun C juga kedekut, berkira, takde toleransi, Guys, you have the right to entertain them like that okay ? 

Maafkan saya, memang, KEIKHLASAN itu penting, tapi kalau kau dah habiskan duit dan utamakan benda lain yang boleh ditangguh (seperti Situasi B), berbanding kekasih kau, yang kau berniat untuk menjadikannya Kekasih, Isteri kau. Bagaimana ? Aku berbicara soal hubungan yang serius. Not the one with puppy love. Tak nak tak nak. Kalau puppy love, confirmlah ada pisau cukur, you knowww. All sorts of thing. Hehe

Lelaki yang berkira, is lelaki yang tak gentleman langsung. Okay, bye.


Love,
Elle Nyna.

Sunday, July 22, 2012

2nd day fasting

Assalamualaikum and Hai.

Hari ini merupakan hari kedua kita yang beragama Islam berpuasa. Alhamdulillah. Semoga puasa ini mendatangkan banyak keberkatan yang tak terhingga kepada kita. Tak banyak benda nak update bulan puasa ini. Aktiviti petang, tepat jam 5 tolong mama masak. That's all. Rezeki memang tak tahu nak cakaplah, melimpah ruah di bulan puasa ini. Thank you Allah. :)

Thursday, July 19, 2012

Forever love

My Everything



Aktiviti malam hari bersama keluarga. Get well soon baby. Semoga cepat sembuh. Jangan demam-demam, dah nak puasa ni. :)


Love,
Elle Nyna.

Ujian

Wednesday, July 18, 2012

Driving alone

Hai and Assalamualaikum.

I love to drive alone. I mean, if my boyfriend would not be here, aku memang love to drive dengan emotion yang awesome. I don't know how to describe the feelings. Haih. So, today I went back to Ipoh at 8 am, and arrived exactly in Ipoh at 10.05 am. 

Seriously, aku rindu boyfriend aku. Walaupun baru beberapa jam aku berpisah dengan dia, it seems like he's the one yang lebih rindukan aku berbanding diriku ini. Cewah. :) He finally arrived at 6.28 pm. It seems like a long journey, right ?

Alhamdulillah, masing-masing selamat sampai.

Perasaan habis belajar adalah perasaan paling bahagia. Well you know, I don't really prefer to have such friends in my memories. Hmph. Actually, aku pasti akan rindukan zaman belajar seandainya aku miliki kawan-kawan yang super awesome di sana. However, the situation is quite hard, since I don't have anyone to trust. Therefore, I prefer to stop walking half of my journey with them. 

My dad playing this 'ceramah', and the preach is talking about 'death'. Kenapa rasanya macam goosebumps bila seseorang baca talkin. Tsk Tsk. Kita kena ambil iktibar pada talkin yang dibaca. Itu sahaja. 


Love,
Elle Nyna.

Tuesday, July 17, 2012

Happy 1 year and 5 months

Salam and Hai.

2

1


For every single thing, I always love you, I always stick with you baby. Memang tiada manusia yang sempurna, tetapi kita akan sentiasa mencuba untuk menjadi terbaik untuk sesama kita, dari itu kita seperti puzzle yang sentiasa cuba melengkapi satu sama lain. Wah, ;)

I am so happy being with you. You brightened up my day ! Alhamdulillah. 
Aku terima kau seadanya. Sungguh.



Meeting his family was something that I can't wait. Haih ;) Alhamdulillah, everything goes well. I miss my family. Sungguh rindu. Esok pagi hendak balik. Sorry for the late post. Being busy 24/7 went off and on from home disebabkan jadi peneman setia untuk si dia. And tomorrow morning will be the last day kami berjumpa. Allah s.w.t mungkin sayangkan kami berdua. Makanya aku dicampakkan di tempat praktikal yang berdekatan dengan rumah sahaja. Yahoo ! :) So, kalau malas drive, jalan kaki. Tapi mustahil Cik Ellenyna nak jalan kaki, sebab confirm si dia tak kan bagi nak cross jalan seorang diri. Dahla mata rabun ayam ! Haih ! Tapi paling best, sebab boleh minta si dia hantar dan ambil. Aww, that's so sweet. *Uwek* 

Memandangkan sudah penghujung semester, dan its semester break baby ! Makanya, tiba-tiba tergedik memang sangat, asyik terpakai baju yang sama warna sahaja. :D :D :D Sometimes, I do love and like wearing the same things, colors. Well you know, all sorts of thing.Tehehehe.

Most of the time, I love to spend all my time being with him. Almost every night like 45 minutes before the time we sleep, he will call me, and then we fall asleep together. Walaupun aku cakap, "Susahlah nak tidur, tak mengantuk pun". But then, automatically after his silence upon the on-call, finally, kami tertidur. Yay ! I love him. We share the same music, food, though we are not serasi sangat, we are like anjing and kucing sometimes, err, maybe most of the time, but I do love, laugh and cry a lots because of this fluctuated emotion happened so far. Tehehe. (Takdelah bosan sangat hubungan tu) :D :D :D


Dah beberapa hari penat, esok waktu untuk pulang ke rumahku syurgaku. Yawwwn -_-" Kena tidur awal malam ini. :) Esok nak drive. Kena check minyak enjin, minyak brek dan sebagainya. K, boss. Baik boss. Bye Bye.

P/s : Awww, Hubby ! Dah start penyakit R yang semakin menular. -_-"

Dear hubby,
I am going to miss you,
like I always do.
Okay ?

;D

Love,
Elle Nyna.

Monday, July 16, 2012

Hai. Nak habis belajar dah. Seronok !

Sungguh seronok. :) Tahun depan gambar konvo pulaakkk ! :D

Thursday, July 12, 2012

Do you love me?



Salam, hai.

Hello. 

Lusa exam. Buku legal belum buka lagi. Hebat kan ? Haih. Mentang-mentang last paper. Memang tak nak buka buku. Jawab suka hati je nanti. :p Fine ! 

So hari ini, I went to PPAS with him, macam biasa. Tak study, tapi online. Diharap esok si dia dapat jawab dengan baik, dan semuanya berjalan lancar seperti biasa. Lagi beberapa hari sahaja untuk aku berjumpa si dia. Harap semuanya dipermudahkan. InsyaAllah, Amin. 



I love you so much baby.

Love,
Elle Nyna

Wednesday, July 11, 2012

Last paper to go.

Salam, hai.

Tinggal 1 sahaja paper lagi untuk penghabisan. International Legal Framework. :'( Paper paling hardest ! -_-" Abaikan tatabahasa. Aku penat. Paper Negotiation tadi so-so. Banyaknya ujian yang melanda. Ya Allah, kuatkan dan tabahkan hati aku.


Love,
Elle Nyna.

Saturday, July 7, 2012

Cinta jarak jauh, kuatkan aku.


Rindu? Jika kamu RINDUKAN seseorang, PEJAMKANLAH MATA MU dan UCAPKANLAH:

“Ya Allah, aku rindukannya kerana-Mu Ya Allah, 
Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepada-Mu. Aku semakin mengerti, 

‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku, tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia.

Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..
Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..
Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..
Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..
Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

Terima kasih Ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalan-Mu ini. Terima kasih kerana memberikan CINTA JARAK KEJAUHAN itu kepada aku dan dia.”

Ya Allah, seandainya memang tertulis dia adalah untukku,
kuatkanlah hati ku,
sabarkanlah hati ku,

Terima Kasih, Ya Allah.

Semua orang pernah alami saat duka

Salam. Hai.


Hari ini aku nak motivate diri aku sendiri dan orang-orang yang sedang mengalami kesedihan yang teruk sangat sampai tak boleh nak cakap apa pun. Tapi apapun, terima kasih sebab sudi membaca.

Sedih. Sedih, dan sedih. Siapa yang tak pernah sedih ? Dan pada aku, perkara yang paling sedih bila aku sendiri mengalami saat kehilangan orang yang paling aku sayang, tetapi aku tak boleh nak kembalikan dia semula, kerana nyawanya telah diambil oleh-Nya. Apa lagi yang boleh buat, jika ajal, maut, dan juga jodoh di tangan-Nya. Siapa yang tak sedih? Semua perkara ada baik dan buruknya. Aku percaya akan itu. 

Sekurang-kurangnya, walaupun kita telah kehilangan seseorang yang masih hidup, ya, kita masih boleh lihat dia, masih boleh bercakap atau bertanya khabar ataupun sekurang-kurangnya melakukan sesuatu untuk dia, kita masih lagi boleh menangis untuk kedukaan sementara itu. Kerana kita tahu dia masih ada, dan paling kurang, dia tahu kita masih ingatkan dia, kita masih perlukan dia. Tapi, bagaimana dengan seseorang yang telah pergi, untuk selama-lamanya. Pergi tak akan kembali?

Aku gugup dan takut. Takut dengan kehilangan orang yang aku sayang kini akan pergi untuk selamanya. Kuasa Allah s.w.t. Daripada-Nya kita datang, Kepada-Nya kita kembali. Dan aku juga takut, untuk pergi tinggalkan orang yang aku sayang. Aku takut untuk pergi, buat mereka merasa sebak, sedih, hiba, buat mereka merasa kehilangan. Aku tahu.

Kau pernah tak menangis setiap kali rindukan seseorang yang kau tahu dia tak akan kembali lagi. Setiap kata-kata dia, belaian kasih sayang buat kau, didikan dia, even when you are trying to type all these, air mata kau akan mengalir deras? You never know, because you don't even feel it. I think kehilangan yang paling besar yang memberi impak pada aku sehingga aku boleh terasa terkilan dengan ramai orang, ialah arwah opah aku sendiri. 

I still remember what was her last words to me. I still remember, and I'm going to miss her. You know what, bila aku sedih, terluka atau terkilan, the only thing that made me strong, adalah dengan hadirnya kasih sayang keluarga selain dari-Nya. Sebuah keluarga, ikatan yang kuat, adik-adik aku, my parents. Walaupun keluarga aku tak seperti dulu, tiada masakan opah, tiada bau minyak di bilik opah, tiada lagi gelak tawanya, I am going to miss her forever. Even when I'm grad soon. I will say, 

"Opah, this is for you". 

You never know, how sucks it was. Bila kau buat sesuatu, kau cakap, 

"Opah suka yang ini,"

Sometimes bagitahu my boyfriend, what my grandmother have done for me, and there it goes. I am crying, again. I miss her, I do. I really do miss her. For me, my boyfriend is just like a person yang boleh buat aku gembira seperti dulu. Aku bahagia dan bersyukur dengan ketentuan Ilahi.

So, for me. Be strong. No matter what. Menangislah sebanyak mana pun kau mahu. Yang pasti, kau kena kuatkan diri kau, dan kau kena yakin, Allah s.w.t akan sentiasa menguji hamba-Nya, dan kerana bila Dia menguji kita, Dia mengingatkan kita supaya sentiasa mengingati-Nya.


Cintaku sederhana dalam kesederhanaan
Cintaku tak berkobar-kobar penuh nafsu
Cintaku sederhana dalam keterbatasan
Cintaku tak menggebu-gebu laksana cinta yang semu
bergelora di awal namun redup di tengah perjalanan

Cintaku sederhana, namun sanggup mencintaimu apa adanya
Cintaku sederhana, namun mampu menyayangimu tulus
Cintaku sederhana, namun hadir saat kau terjatuh

Cintaku sederhana, namun ada saat kau terluka
Cintaku sederhana, namun diikat dengan kesetiaan

Cintaku sederhana, namun terukir di hati yang tulus
Cintaku penajam imanku
Cintaku penebal keyakinanku
Cintaku penawar hati dari kelelahan dunia
Cintaku sederhana, hanya mampu memberi
Aku ingin mencintaimu sederhana
baik dalam memberi dan menerima dengan seadanya.


Love,
Elle Nyna.

Tuesday, July 3, 2012

Selagi ada waktu

Hai and Salam,



Selagi ada rindu, kemahuan, dan juga saat-saat yang tidak boleh dilupakan, akan aku hargai setiap waktu. Haih. Entah kenapa aku tak boleh tidur. Entah kenapa aku sakit kepala dan entah kenapa aku benci bila nyamuk gigit aku, atau aku mengalami alahan. Dan setiap kali kegatalan melanda, aku terpaksa makan ubat. Dan bila mana juga aku tak boleh tidur, ubat aku satu sahaja, blog. Blog dan blog sampai penat. Tiada idea. Jadi kosong. Dan entri penuh dengan hal mengarut, yang sukar dikawal. Kesian. Tiada teman berbicara. Hanya blog peneman setia. 

Kenapa mereka berubah ? Adakah sebab mereka sudah kian dewasa? Kenapa ? Tapi apa yang aku tahu, masa dan pengalaman mematangkan aku. Menjadikan aku lebih dewasa meneliti apa yang aku mahukan sebenarnya. Hehe. Aku gembira dengan kehidupan aku kini, bersama seorang lelaki yang sentiasa jadi kawan aku, musuh aku, dan juga kekasihku. 

Okay, selamat pagi. 


Love,
Elle Nyna.

Beza Cinta, Sayang, Suka

Saat kau MENYUKAI seseorang, kau ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.

Saat kau MENYAYANGI seseorang, kau ingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang, kau akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau menyukai seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,”Bolehkah aku menciummu?”

Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,”Bolehkah aku memelukmu?”

Saat kau mencintai seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya…

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan berkata “Sudahlah, jgn menangis.”

SAYANG adalah saat ia menangis dan kau kan menangis bersamanya.

CINTA adalah saat ia menangis dan kau akan membiarkannya menangis dibahumu sambil berkata, “Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. “

SUKA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,”Ia sangat cantik/tampan dan menawan.”

SAYANG adalah saat kau melihatnya kau akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.

CINTA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,”Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku..”

Pada saat orang yang kau SUKA menyakitimu,maka kau akan marah dan tak mau lagi bicara padanya.

Pada saat orang yang kau SAYANG menyakitimu,engkau akan menangis untuknya.

Pada saat orang yang kau CINTAI menyakitimu,kau akan berkata,”Tak apa dia hanya tak tau apa yang dia lakukan.”

Pada saat kau suka padanya, kau akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.

Pada saat kau sayang padanya, kau akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.

Pada saat kau cinta padanya, kau akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus…

SUKA adalah kau akan menemaninya bila itu menguntungkan.

SAYANG adalah kau akan menemaninya di saat dia memerlukan.

CINTA adalah kau akan menemaninya tak peduli bagaimana pun keadaanmu.

SUKA adalah hal yang menuntut.

SAYANG adalah hal memberi dan menerima.

CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.


Aku tujukan khas entri ini untuk diri aku sendiri dan kawan-kawan perempuan aku. Tehehe. :)

Apa yang aku dapat katakan, aku cintakan dia, dan dia cintakan aku berdasarkan ayat-ayat di atas. (Macam jawab exam lah pulak!)  :D

Pasti ada sebab

Hello and Salam.

Hai guys. How are you ? How was your day?

Erm, there's always a reason. Pasti ada sebab kenapa aku kurang bercakap dengan seseorang. I hope those people who read my blog not judging me based on what I'm going to tell you.

Basically, people will always keep hurting each other samada berdasarkan tindakan/action or words. Yes, I know how it works. It's easy to hurt people, but hard to please everyone. Am I right? Erm, I am a fragile, vulnerable person. Mudah dilukai, mudah terkilan dan terasa. Well, you know all girls are like that. They have somewhere somewhat we called upon, 'deeper heart, greater love' towards somebody.

For instance, if you love someone, tak kisahlah siapa. Maybe dia kawan baik kau, kawan paling rapat dengan kau, kekasih kau. Kau pasti akan terkilan dengan apa yang mereka katakan pada kau bukan ? Lebih-lebih lagi kau sendiri tak pernah ungkapkan kata-kata begitu pun terhadap orang yang kau sayang. Spesies aku, aku seorang yang very fragile, but aku boleh berubah jadi seorang yang keras hati, baran dan sebagainya bila aku sendiri yang memilih untuk jadi begitu. I am very strict when someone knock me down, talking shit like pfff, you know well right?

Obviously, siapa suka orang cakap benda yang sakitkan hati kau. Kau merajuk, kau perli-perli through message? Tak payahlah. Kerana terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata, menikam jiwa. Bila sudah menikam jiwa seseorang itu, mungkin pada kau, kau boleh minta maaf, atau apa saja, tapi, kalau orang itu jenis berhati-hati, tak nak terkena lagi, jenis menyimpan dan memendam, sorry to say. That will ruin everything, and you and that person can't be like before. 

Itu point of view aku lah. Sebab itu, kalau orang nak cakap apa pun pada aku, if they feel like mereka tak puas hati, mereka cakap. Aku boleh terima, but please, jangan libatkan orang-orang yang aku sayang. Aku cukup tak suka kalau orang cari pasal dengan aku, tapi mention orang-orang yang aku cinta,sayang atau ada kaitan dengan aku. No matter what.


My life is not about you. Keep Worrying about what you've said is not in my list


So, carry mark aku dah keluar untuk Global Marketing. Paper 5hb ini. Mudah-mudahan segalanya berjalan lancar. Amin.


Love,
Elle Nyna.




Sunday, July 1, 2012

It was HARD HARD and HARD

Salam, and hai.

Argh ! Jerit sekuat hati. Geram ! Frust ! Kenapa paper SM tadi macam susah ! Geramnya ! Tak tau lah. Just wait and see. Macam menghampakan. Lantaklah. T-T

So today, untuk kurangkan stress, makanya, boyfriend aku masakkan untuk aku. Makan berdekatan dengan Masjid Negeri Shah Alam. Okaylah, memang port kami. Picnic, makan-makan. Balik. Kalau aku kurang bercakap, maknanya, aku penat atau takde mood langsung. Siapalah yang ada mood kalau jawab paper macam hampa-hampa-sakan. Haha.

Aku macam biasa, on WhatsApp bila perlu. On or remove lepas tegur sahabat yang boleh dikatakan baik jugalah. Hmph, entahlah. 

Aku penat. No comment. Aku bahagia dengan hidup aku sekarang. Alhamdulillah. 


Love,
Elle Nyna.