Thursday, June 28, 2012

What song fits you ?

Hai, salam.

Kalau perempuan, sukakan lagu disebabkan ianya berkaitan dengan dia mahupun orang lain. Its always relate to themselves. Tapi I think kalau lelaki, mostly suka lagu berdasarkan music of the song, and yet, they will not focus on the content. Unless kalau lelaki itu memang jenis ada bunga-bunga di dalam hati, every song sangat bermakna bagi mereka.

Macam aku, aku sukakan lagu based on two things. Lyrics and the music. Sometimes, the song tak lah best mana, tapi lirik itu sendiri buat aku berminat untuk dengar selalu, lagi dan lagi. Contohnya, lagu Far Away by Tyga ft. Chris Richardson, Won’t Give Up on Us by Jason Mraz, Payphone by Maroon 5, etc.

And others song yang aku tak minat pun nak faham lirik dia, contohnya macam lagu Fun – We are young, Korean Song, OST Secret Garden, Boys Over Flowers and Meteor Garden. Hahaha. Okay just finished 20 episodes of Secret Garden. Best, awesome. Suka gila cerita itu. Selalunya, kalau cerita Korea, aku akan skip, skip dan skip untuk move forward because I am scared to know what happen then. Tapi cerita ini aku tak akan skip pun. Sebab jalan cerita yang memang fairy tales. Haha. I feel like I want to have that kind of love story indeed. Satu drama yang orang kata penuh dengan inspiration, motivation juga lah. Yes, kan kan?

I miss my boyfriend. Pernah tak kau rasa kau tak akan jumpa dia dah lepas ini? Macam itu lah aku rasa sekarang. Erm. Sedih pula. Tukar topik lah.

Semalam kan aku puasa. Rajin pula aku puasa sekarang ini. Dahla tak rasa lapar langsung. Lagi-lagi hujan di Shah Alam. Erm tak sabarnya aku nak exam Ahad ini, walaupun aku belum lagi buka buku untuk study semuanya. Tapi yang pasti, sekali lagi, alhamdulillah, jadual exam UiTM memang the best! Setiap semester susunan dia sangatlah terbaik. Apa yang aku suka sangat jadi student UiTM because, UiTM ada lecturer yang awesome! Semuanya macam ibu bapa aku. Ada toleransi. Walaupun mereka ada Dr, Prof, or whatever it was, but I can say semua lecturer aku semester ini terbaik sangat. Tehhee. Ya lah, dah nak habis semester. Lepas ini tak jumpa lecturer dah. =_=” Takde sesi hantar assignment. I will continue my master. Maybe lepas kahwin (kalau kahwin). InsyaAllah.

Hahaha. Okay, I have my boyfriend back. Thank you for this opportunity. Bila nak exam, memang aku akui, boyfriend aku lah yang akan jadi kawan paling setia yang sentiasa menemani aku untuk exam. Makanya, kalau aku dapat A untuk paper itu. beliaulah orang pertama yang akan jadi insan yang sentiasa membuat aku untuk selalu dapat A, selain kedua ibu bapa ku lah. Because my parents bukan jenis ibu bapa yang meletak harapan tinggi pada aku, walaupun nama aku bermaksud Harapan Kami, Alif tau, bukan ‘Ain. Alif, Mim, Alif, Lam, Ya, Nun, Alif. Spell nama aku betul-betul sikit. Yang pasti, ibu bapa aku selalu berharap yang anak dia ini berjaya di dunia akhirat. Hehehe. Itu aku yakin sangat. Haha. Aku rindu mereka. Tak sabar nak cuti. Sebab nak tunggu hari-hari di pintu, welcome them bila pulang dari kerja, mencari rezeki untuk anak-anak. Korang ada tak buat macam itu? I want to be a good daughter for them. :D

Aku tengah study SM ini. Pening kepala. Itu yang buka lappy terus capai Windows Live Writer, and sambung blogging. Hihihi. Aku rasa blogging akan jadi satu tabiat aku untuk release kan kepeningan kepala aku. Satu lagi perkara yang buat aku pening, internship aku di Siemens. Kalau difikirkan semula, punyalah jauh nak practical kat sana. Tapi takpelah, janji dapat international company. Buat kerja bagus-bagus, mark up nama sendiri, nama ada market, people pun eager nak beli kita punya diri, I mean in a good way, you market yourself okay? That’s it.

I love my boyfriendddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd ! Hahaha. Since he know yang aku nak exam dah, dia rajinlah belikan aku makanan dan minuman yang berkhasiat untuk aku. Ye lah, dia macam my dad, mesti nak girlfriend dia makan makanan yang berkhasiat. Sayang sayang sayang sangat pada awak. :)

Selepas aku print assignment aku (Journal Critique) yang setebal 84 muka surat ini, jadi, hari ini sampai sahaja di Giant, timbang berat badan. You know what. I gain weight for a kilo, while si dia, decreased by a kilo also. Maknanya, 1 Kilo berat aku, aku curi dari berat si dia. ;P Kira sendirilah.

p/s : Esok picnic. Dia nak masakkan sesuatu untuk aku dan dia. Ehem. Aku nak exam, kurang ada masa nak main masak-masak. Haha. Goodluck hubby for Mandarin tomorrow ! Thanks again, my beloved hubby.


Love,
Elle Nyna.

No comments: