Friday, March 30, 2012

Tak tahulah

Hi and Salam.

Tak tahulah apa aku nak cakap, dan katakan, sebab aku harap seseorang itu akan faham. Tapi takpelah, aku hanya berdoa kepada Allah s.w.t supaya Allah s.w.t sentiasa menjaga hati aku, diri aku supaya tidak menjadi seperti dia. Have faith. Kalau kita berkira sesama manusia, makanya Allah s.w.t akan berkira dengan dia, sebab itu rezeki dia tak pernah nak cukup. Itu sahaja untuk hari ini.

Terima kasih kerana Allah s.w.t sentiasa hadirkan untukku orang yang menyayangi aku selain daripada keluarga dan buah hati aku yang pandai menjaga hati aku. Teman serumah seperti Kek Nis, Faraha, Shazz, thanks sebab masakkan untuk saya selalu. In short, janganlah buat orang meluat dengan kita tau. Kerana, kalau once kita dah meluat, menyampah, memang susah untuk kita sukakan dia semula melainkan dia buat sesuatu yang terbaik buat kita. Tehehe :)

Terima kasih juga buat kawan-kawan lama. Hadir ketika aku begitu memerlukan. Walaupun kita tak lah rapat mana. Thanks for the TRUST. InsyaAllah, kalau aku kahwin kelak, korang semua dapat VVIP place. 

Berkatalah sesuatu yang baik, kerana daripada kata-kata melambangkan jiwa dan hati juga akhlak seseorang itu. *baiklah,baiklah*



Love,
Elle Nyna.

Sunday, March 25, 2012

Ish Ish Ish

Hi and salam.


I've been busy, finding a place to do my intern, bla bla bla. Charity for the trip, Ehem. -_-" Kinda tired. I wish for a better future, InsyaAllah. 

Friday, March 23, 2012

Lega

Salam.

Alhamdulillah. Lega. Kalau dulu, bila sebut sikit pasal arwah opah yang membela dan menjaga aku dan adik-adik aku umpama menatang minyak yang penuh, pasti akan ada air mata yang mengalir. Rindu, rindu sangat. Cuma sekarang, rindu itu masih ada, berterusan, it just that, I will cry only before I want to sleep, and when I  am at my home sweet home, sebab bilik arwah dan bilik aku bersebelahan. Ya Allah, rindu sangat pada opah. 

Aku sayang opah aku. Aku sayang mereka yang menyayangi aku 101%. Aku tak boleh kehilangan mereka. Tapi, human nature. Everyone will die. 


Sebelum aku tidur, tahniah buat Kak Farah, untuk kelahiran anak pertama, baby boy, seberat 3.5 kg. :) 8 pm - 23 March 2012. Semoga segalanya dipermudahkan, InsyaAllah. Amin.


Love,
Elle Nyna

Thursday, March 22, 2012

Again, saman.



Seriously, kena lagi. WHATEVER WHATEVER. 
I don't know where is IPD Klang Utara. Anyone knows ?

Thank you mama. Tak marah sebab aku kena saman. Relax. Heh. Anak mama memang suka bawa laju, kan. So, thanks for understand. Hehe. :)



Love,
Elle Nyna.

Wednesday, March 21, 2012

Pernah rasa menyampah tak ?

Salam.

Hai. Lama tak blog. Tipu. Myth. Hari-hari aku buka blog, aku baca ada tak orang comment. Tengok-tengok ada juga orang masih hendak comment. Almaklumlah, blog bersarang tebuan pemalas hendak blogwalking memang kurang dikenali pada asasnya. Hari ini aku ke kelas Negotiation, well kalau korang kurang faham Nego apa benda aku ambil, korang boleh refer pada 25 jam credit aku itu. Fine. At the first place, aku rasa course ini simple, best, logic and can be applied. Thank you very much. Paling awesome bila kena buat video in term of negotiation. Lagi aku suka, since aku memang gemar edit video, creativity things, well you know, aku suka benda-benda macam ini. Tapi, aku ada satu perkara yang mana boyfriend aku sendiri pun tahu aku ini tegas bila kita mention pasal assignment, whatsoever. Malas nak cerita pulak. Nanti-nantilah.

AT LEAST I KNOW WHAT I WANT IN LIFE. Do YOU ?


Tahniah to you, carry mark kau semua 40 and above. Tahniah, tahniah sekali lagi. Sayang awak, itulah, kalau awak kenal saya dari dulu, mesti 4 flat semuanya. :) Happy for you. Good Luck in your final okay ? 




Rindu pula pada si jantung hati. ^_^"


Love,
Elle Nyna.


Quick Update

Hi and salam.

Hari ini pergi picnic lagi, kami makan mee goreng. Kekasih saya masakkan. Sweet. Thank you so much hubby. Okay, penat sangat. Hari ini aku memang FLAT rasa macam hendak tumbang! T-T Tak tahu kenapa rasa macam seketika aku rasa hendak extend sahaja. Tapi once you extend it was like you try to run away from handling your personal conflict. Pada-Nya aku mengeluh dan bercerita segalanya. Pada buah hati pengarang jantung yang sering sahaja mendengar luahan hati aku yang tak berapa nak terluah ini. Heh.

I Love You. :)

Love,
Elle Nyna.

Tuesday, March 20, 2012

25 credit hours


25 Credit Hours okay. Fine, Fine. Pelik kan, kenapa aku TERPAKSA join NETBALL, sport paling kurang gemar dari kecil. Sekian. I hate ball though.

SESAK NAFAS tengok courses semester ini. -_-"

Love,
Elle Nyna.

Monday, March 19, 2012

; Secret #2

The happiest couples NEVER have the same character. They have the BEST understanding of their differences.

Hi, and Salam.


Kalau korang baca blog aku hari-hari kan, mesti ada mesej yang akan aku cuba sampaikan. Okaylah, terpulang pada orang yang membaca untuk menafsir bagaimana. Ikut intelektual masing-masing. Sebab korang kan tergolong dalam golongan bijak pandai. :)

Berbalik pada Quotes aku di atas.

"The happiest couples NEVER have the same character. They have the BEST understanding of their differences"

Pasangan Kekasih yang bahagia TIDAK AKAN SESEKALI mempunyai ataupun memiliki karakter yang sama. Mereka memiliki PEMAHAMAN TERBAIK akan PERBEZAAN mereka. 

Yes, aku rasa we are the happiest couple, sebab kami berdua tak ada persamaan dari segi karakter pun. Cuma, atas sebab kami berbeza, masing-masing cuba memahami antara satu sama lain ! 

Today, we went to Sunway Pyramid, habis sahaja kelas dari UiTM Puncak Alam, terus ke Sunway dengan si dia. Ehem. Bukan buat apa pun, window shopping, sampai kaki melecet. Actually its really hurt! T-T Penat Kanching tak hilang lagi, rasa macam hendak tidur lama-lama, tapi apakan daya, akibat makan sambal sotong budak-budak itu buat, ouch ouch la aku seorang diri, menahan kegatalan di badan, dah sebijik macam monyet aku rasa. 



Dahlah, aku nak tidur sebenarnya. Esok kelas pagi. Banyak hal, banyak hal. Tadi aku buat penambahan jam kredit kepada 25 jam kredit tapi, bila aku nak register, tak dapat pulak. Tiada apa yang berubah. Buat penat  sahaja beratur sampai ke pintu tadi semata-mata nak tambah jam kredit. :'(

Aku peninglah, sesiapa budak UiTM yang ada guideline dalam pembikinan THESIS korang ? Kalau ada, contact aku. Thanks. :)


Love,
Elle Nyna

Hutan Lipur Kanching

Hi, and salam.

You know what. Hari ini saya join kawan-kawan boyfriend saya, juga KekNis bermandi-manda di Hutan Lipur Kanching which I guess its a very great place to have fun ! Perjalanan dari Shah Alam Section 7 ke Rawang (Hutan Lipur Kanching) mengambil masa 30 minit, dengan tol sebanyak RM6.20 pergi, dan balik RM6.20 menjadikan ianya sebanyak RM12.40. Dikira pula dengan Minyak, RM10. Ditambah pula dengan sebuah kereta, RM2 untuk parking, dan individu bersamaan RM1. Okaylah tu kan ? :p


I love my boyfriend so much. Tehehe - Ayat skema budak sekolah :) Thank you F! Suka sangat aktiviti begini. Walaupun penat, tetapi enjoy! Tambahan pula bila mereka buat BBQ, saya tak perlu basuh tangan, ada orang suapkan setiap kali saya nak makan. Well, I think I have the one that I should not leave ! Hehe. Sweet kan, kan kan kannnnnnn ! Hahaha. ^__^" Okay, fine. Kalau nak bahagia, carilah sendiri. Kerana kebahagiaan itu sentiasa hadir bila masing-masing ada inisiatif untuk cipta bahagia. Cewah!

Sorry, there's no picture taken because ramai orang sangat pada waktu itu. Dah tentulah weekend kan ? Anyway, thank you for this excitement experience.

Need to sleep due to tiredness, and fatigue ! Fuh !


I think I'm having sunburn. -_-" I have to put on Vaseline. Wheeewww.


Bye.

Goodnight.


Love,
Elle Nyna.

Friday, March 16, 2012

I'm looking for a place to do my internship

16 March 2012


Hello people, and salam.


Hi my name is Amalina, and I am looking for a place to do my internship. 
I am pursuing my Bachelor of Business Administration (Hons.) International Business, at UiTM Puncak Alam and currently I am in Semester 5. 

My internship would be for 5 months (20 weeks, max and minimum 18 weeks). I need to locate my trainee place before May, since my internship will be started by 6th of August 2012 - 14th of December 2012.

I have deep interest in : International Business, Creativity, Publishing, Editing, Designing and Branding. 
I am proficient in all types of Microsoft Offices.
I love to work like 24/7 in front of the PC/ laptop. I am a workaholic, (but of course only if the work is my passion) LOL !
Since I was in civil engineering field before this, I think International Business is quite challenging for me. I need to expand my knowledge, make it varied since I am a person who love to explore something new.

My ambition is to be the Senior Editor for E L L E magazine. Is that challenging enough ? :)

I am seriously in love with editing, and I think one day, I will make a business regarding EDITING whatsoever.

I want to do an internship, not to find new relationship, since I already have a boyfriend.

Okay, bye.


Thank you for reading.


Hai. Hari ini saya masak, boyfriend saya puji saya masak sedap. Since boyfriend saya susah nak puji orang, termasuk girlfriend dia sendiri, tapi saya rasa dihargai. Ehem, thank you so much sebab cakap sedap. I love you !

Love,
Elle Nyna.

Thursday, March 15, 2012

School.

Sometimes, aku rasa aku macam budak sekolah bila begini. Hmm *WONDERING*

I wish that my boyfriend will remain his body figure macam ini. Tehehe.


15 March 2012

Salam readers,

Oh yes, to my boyfriend, Happy Anniversary ! 1 year and a month already, we've been such a good friend ! ;)

I LOVE YOU. 




Macam lagu ini juga, saya tak akan mudah menyerah kalah demi hubungan kita. *Wink*

Love,
Elle Nyna

Picnic

Thank you !

14 March 2012

Salam readers,

Alhamdulillah. Segalanya dipermudahkan oleh-Nya. Amin.Thank You Allah. I love you.

I don't think that I need to make a passport, right now. Though mom said that I have to go for the trip. Nahh, I don't think soooo ! Orang cakap, follow your intuition, follow your heart. 

Tehehe. Malam ini ada orang tu buatkan burger 5 set, dengan roti gardenia. Hik3. Comel. Kenyang sangat. Burpp. Alhamdulillah. SUKA AMAT SANGAT dilayan seperti Princess :p

I love youuuu !

Khamis tiada class. CANCEL. Yey ! So boleh bangun lambat. Ehemmmm. Seronok Seronokkkk !! 



Love,
Elle Nyna.

Tuesday, March 13, 2012

Nothing much

13 March 2012


Salam readers.


Haih, mengeluh kejap. Orang cakap tak baik mengeluh ! Shh. :) Okay, class hari ini baik-baik sahaja. Alhamdulillah. Esok ada sesi bergambar untuk kelas saya, which means, keluar duit lagi. Isu make a passport to Beijing pun belum settle. I don't think I will make a passport, hmph, entahlah. Tak rasa nak buat, gerak hati pun macam tak perlu untuk buat semua itu. 
Isu penambahan credit juga belum dilakukan. Esok sahajalah. Kena berjumpa dengan Prof dan selesaikan segalanya. Credit maximum will be 24, tapi nak tambah 1 jam credit lagi. *Tsk tsk* Therefore, semester ini I will have 25 credit hours. *Dang!*

Esok juga ada taklimat regarding Industrial Training. T-T, during Lunch Hour. Ehem. Takut and nervous. 


Second thing, terima kasih to my boyfriend sebab willing to drive ke UTM Jalan Semarak, KL untuk ke Kolej adik saya di sana. Baik hati sungguh. :) Si dia temankan saya, untuk bawa buku-buku saya yang tebal amat. 7 subject semester ini saya kena habiskan ! Kalau tak, saya kena EXTEND. Almaklumlah, subject PART 5 tiada INTERSESI sudah. Why me, why me. Why my semester often be the victim ? T-T


Thanks again untuk kekasih hati saya, ehemmm. :) sebab hari ini awak masakkan untuk saya, Tom Yam, Ayam Goreng, Nasi. Hahaha. Extraordinary and limited. Susah nak cari boyfriend macam dia. ;)
P/s : So tak payah mengada-ngada nak cari lain ! *wink*







Love,
Elle Nyna.



Monday, March 12, 2012

Tak larat sangat

Salam readers,

Hai semua, how are you ?


Kelas sudah bermula. Lecturer ada yang okay, ada yang sebaliknya. Biasalah, mula-mula. Harap segalanya berjalan dengan lancar. Balik dari kelas terus berjumpa kekasih hati. -_-" Rindu. Hargai setiap masa yang ada. Heh. Rugi kalau tak jumpa sehari. Rasa macam _______ kehilangan sesuatu yang berharga, terasa kosong.

Lecturer suruh create blog untuk kelas E-commerce, tapi saya ada blog dah. Lecturer cakap kena berniaga itu dan ini di blog untuk dapat markah tinggi, (err, belum lagi rasanya). Okaylah kawan-kawan yang membaca. Saya harap awak baca blog saya, dan saya tak lama lagi akan keluarkan satu lagi blog untuk Class Project tau. Harap awak-awak yang baik hati sudi Follow, supaya memeriahkan lagi blog saya. Errr, mana boleh pakai blog ELLENYNA, shhh! Tak kan nak PRESENTATION blog pasal saya dan dia depan kawan-kawan dan lecturer lelaki ? Tidak. Dah takde privacy pulak nanti. ;)


Saya harap, saya ada masa untuk edit HTML once again. 




Love,
Elle Nyna.

Saturday, March 10, 2012

Love you every seconds.

Fine, mata dia original, and mata I hanya lens. >_< but, I'm okay with it. tehehe :) 


Sweet !



Thanks sebab masakkan untuk saya dan ukiran itu sangat sweet! LOVE YOU!


LOVE,
Elle Nyna.

Thursday, March 8, 2012

Happy Birthday once again. :)

Salam,

Thank you so much for the birthday surprise baby!

And I LOVE YOU too :)


Aku tak boleh imagine nervous nya aku bila someone special make it look so perfect and surprise for my belated birthday. *Dang!*

I love you. Birthday paling best sepanjang 24 tahun aku hidup. Thanks for make it so special. I appreciate it.

Paling awesome sebab, at that moment, I was at the kitchen helping my mama to wash those dishes, and then suddenly he appeared with my sisters, sambil bawa kek, and ada lilin - 24th, he sang a birthday song for me. Sungguh terharu sangat, plus terkejut. I tak sangka this kind of surprise. Ye lah, dah bulan Mac. My birthday kan 14 February. SO, I tak pernah jangkakan sampai begini sekali surprise dia. Apapun, I salute my boyfriend sebab berjaya buat I rasa HE IS ONE OF MY KIND. HE deserved to be my boyfriend. Because he's so sweet. Tehehe. And then dia ke kereta sekali lagi. I thought tiada surprise dah. Dia datang bawa red teddy bear. *Wink*

A D O R A B L E.



Always Love You, F.




Love,
Elle Nyna.

Friday, March 2, 2012

:)

Salam,


Sangat busy.



Tapi akhirnya berjaya !




ESOK SI DIA, datang Ipoh jemput saya !

:) :) :) :)



Bye.


Much Love,
Elle Nyna.