Wednesday, December 7, 2011

Lusa ! Lusa !

LUSA SUNSHINE BALIK SHAH ALAM. YEY YEY!

Who is your best friend.

Salam readers.


Class IE yang sangat boring. Feel like the whole semester, bila attend class, memang langsung sepatah perkataan yang dia sebut tak lekat di kepala. Bukan stupid, but you know, I cannot focus. So, setiap minit saya akan text him sampai bosan. Tepat 4.30 petang, kelas saya habis, so dia teman saya, dengan call I like almost 2 jam, while waiting for my housemates, yang ada kelas 4-6pm. 

I have no comment regarding 'BestGirlfriend'.

**********************
As for me, my very best friend is my boyfriend.


Kenapa saya cakap boyfriend saya ialah teman paling baik, sahabat paling baik bagi saya ? Sebabnya ialah, 

Kalau saya buat salah, dia akan tegur. Mungkin ada ketika saya akan terasa atau terkecil hati, tapi sebenarnya setiap teguran adalah untuk kebaikan saya juga, ye kan? Jadi, kita tak kan pendam, tak kan berkecil hati dalam suatu tempoh yang lama. Therefore, saya akan fikir, 'Oh, boyfriend I sayang I, that is why dia nasihat and tegur I'. CONTOH: Kalau dengan BFF perempuan pula, bila kawan perempuan, normally, bila BFF (perempuan) hendak nasihat BFF perempuan seorang lagi, dia tak nak dengar, and then, start la buat perangai pelik-pelik, nak tunjuk jiwa 'memberontak', seolah-olah tak cukup perhatian. Cehhh.

Boyfriend saya tak berkira. Saya tak suka orang berkira. Kalau orang itu memang berkira, bagi saya, dia dan keluarga dia bukan kaya mana pun. Pada saya dan boyfriend saya, orang yang tak berkira = pemurah. Hehe ;) Kalau orang berkira ni, semua benda nak budget, even 20 sen. I love my boyfriend sebab dia serasi dengan saya.  Just the way we are, actually.

Low Profile. He is such a good kid. Low Profile. Sebijik macam saya. I don't like to talk about what I have to my friends. Apa yang saya perasan, kalau orang itu kurang berduit, dia akan cakap macam ini,

'Dia tu kaya, tengoklah kereta dia,'

'Perempuan itu, ada orang ambil dia naik BMW,'

I don't know. I never feel like very TAKSUB, sampai perlu cerita to someone else, yang seseorang itu kaya. Kita tak perlu taksub pun, sebenarnya selagi kita mampu untuk makan, even sekali sehari pun, kita dah dikatakan berduit. 

Memanglah saya cakap boyfriend saya = bestfriend saya, sebab sebelum saya jadi girlfriend dia, dia ialah kawan, lepas kawan, kawan rapat, lepas kawan rapat -----> best friend ----> best girlfriend ----> steady girl friend. Tambahan pula, dia selalu ada time saya susah. Kalaupun dia tiada di sisi saya, dia akan selalu ada di hati saya setiap saat. HAHAHA :)) Ops :X terlebih bunga pula. heee. Maaf, maaf.

My boyfriend paling memahami saya. He knows why suddenly saya rasa macam hendak bunuh orang, saya rasa hendak bunuh semut, saya rasa hendak menangis, banyak lagi. Tak macam BFF (girl), memanglah I admit, kawan baik perempuan itu perlu, tetapi saya rasa, saya tak nak rapat sangat dah dengan mana-mana kawan perempuan yang ada. Cukup kalau ada suatu halangan yang menjarakkan saya menjadi terlalu rapat dengan mereka. Sudah terkena berkali-kali. Cukup sudah. Tapi ada beberapa kawan perempuan yang baik hati lagi dalam dunia saya,  contohnya Jehan Hashim and Marliana Roslan. :) Thanks to both of you. Jehan is my ex-roommate. Dia tak berkira. Marliana / Alia macam kembar saya. She used to stay with me masa Form 3. Like sisters. Itu sahajalah yang kekal di hati ini pun. Hehe :D


Saya tahu tak semua orang perfect. Betul ? Tapi saya lebih suka berkawan dengan orang yang low profile. Saya tak berminat nak berkawan dengan orang-orang yang suka bercakap tentang 'harta' orang lain atau 'title' mak bapak mereka. Sebab kalau nak berkawan perlukan keikhlasan. Tolonglah jangan jadi terlalu berkira, kalau kita terlalu berkira dengan orang, Allah s.w.t itu kan Maha Adil.


To be honest, saya bukan jenis menghukum orang, saya memerhati perangai orang, manusia-manusia yang adakalanya ketandusan nilai-nilai murni dalam persahabatan, saya tersangat menjaga hati orang. Adakala boyfriend saya menegur akan sikap saya yang terlalu menjaga hati orang yang tak berapa nak penting dalam hidup saya. Tapi, terus terang saya cakap, 'Biar orang buat kita, jangan kita buat orang dan Serahkan pada Allah s.w.t yang Maha Mengetahui', 

jadi, saya hanya memerhati dari jauh. 




Sekian, terima kasih.


P/s : Good Luck to you. Hubby, all the best for your result. InsyaAllah, harap segalanya dipermudahkan.

Love,
Elle Nyna.