Tuesday, December 6, 2011

Percaya pada peluang kedua?

Salam readers,

Hari ini saya nak blog pasal peluang kedua. Di dalam hidup ini, setiap orang pernah melakukan kesalahan mahupun kesilapan. Eh lebih kurang sama maknanya ya? Haha. Okay, fine. Terdengar DJ Radio Fly.fm berkata,

"Do you believe in second chance?". 

Yes, I do.

Tiada orang yang sempurna di dalam dunia ini. Yang pasti, kita semua manusia, dan kita memang akan selalu membuat kesalahan. Kita ini juga manusia yang lemah, tak kan pernah terlepas dari penilaian manusia. Pada hemat saya, saya rasa sebagai manusia yang lemah, saya sentiasa percaya pada peluang kedua. Yelah, kita kan manusia, kita sendiri punyai ketidaksempurnaan itu, tak kan kita tak boleh hendak beri seseorang manusia peluang kedua untuk dia membetulkan kesalahan ataupun kelemahan dia? 


Teringat skrip public speaking yang saya hafal dahulu,


"People made mistakes, but avoid recurrence".

Manusia buat silap, tapi elakkan dari berlakunya kesalahan yang sama.


Entah, pada saya, saya percaya pada peluang kedua. :) Anda bagaimana?



Selingan : 

Kawan saya cakap, macam mana saya boleh taip selaju itu, dan kenapa saya ambil business? Kenapa tak ambil bidang yang melibatkan creativity, sesuai dengan talent dan skill yang saya miliki. Entah. Saya tak tahu. Apa yang saya tahu, belajar sesuatu yang baru. Haha :)

Saya minat Journalism. Tapi, saya rasa, saya tak cukup mahir di dalam berkarya. Tengok saja blog entries saya, semua boring, kan ? Takpelah, saya suka tulis sesuatu yang berkaitan dengan diri saya sendiri, seperti Sunshine, keluarga saya. Hehe. Kerana, kata-kata melambangkan siapa diri kita.

Serious I miss Sunshine. Banyak benda yang teringin saya lakukan bersama dengan dia, contohnya, pergi main bola guna token. Awww. Sweet. :) We shoot banyak kali sampai penat. Bola tak berangin pun ada. Aiyaayaa. Sejak dia cuti semester, saya makan sekali sehari sahaja. Berat terkini saya barangkali 43 kg. :'(

Tapi saya sedang menghitung hari. Lagi beberapa hari sahaja dia hendak pulang. Saya dah lama tunggu waktu itu. InsyaAllah, dengan harapan, segalanya berjalan lancar.


p/s : Korang tengok tak Tentang Dhia ? Hehee. Tadi ada hantu atas bumbung masa perempuan itu tengah rasuk. Tapi kan, apa kaitan dia yer?




Much Love,
Elle Nyna.

Day by day

Salam readers.

Bad Mood.


ZingCard (Touch N Go) Hilang.
Replace Tayar Kereta.
Assignment. Assignment.

T-T



I NEED MY BOYFRIEND. I need you, I need you now. :'(


Love,
Elle Nyna