Saturday, December 3, 2011

For you baby.

Salam,



First, I love you
Perasaan I pada you tak akan sedikitpun berubah. Walaupun ianya sekadar 3 perkataan, 

I love you, atau

Saya cintakan awak.

I remember, saat pertama kali I kenal you, I jumpa you, seriously, I tak pernah jumpa spesies muka macam apa yang I bayangkan sebelum ini. I bayangkan you tak kacak, so bila first time jumpa, tak lah hampa sebab you tak kacak. But actually, I tak harapkan you kacak untuk jadi boyfriend I. But, hendak buat macam mana, dah memang you kacak, so ianya satu kelebihan bagi you untuk pikat hati I mendekati you. Tapi after all, we both berjumpa at that night. At first, I don't know, kenapa I diamkan diri. Mungkin I lebih suka melihat, menghayati setiap tutur kata you. Your first impression would be, "Ingin saya tegaskan di sini", and I ketawa. I yang dari tadi duduk melihat you, hanya mampu ketawa setelah lama mendiamkan diri. 

Kemudian, I start to talk dengan you. I asked your background family, sort of. We start to talk to each other, secara jujurnya, I suka berkawan dengan you. You tak smoking, I memang suka lelaki yang tak merokok. Bagi I, you memang perfect. Yes, Love is blind. Tak tahu kenapa, I easily fall for you.


When I asked my housemates yang kenal you, sekelas dengan you, they said,

"Dia bagus, tak berkira dengan kawan-kawan".

"Solat pun jaga. Baiklah, memang baik".

"Pengemas".

"Pembersih".

"Proper".


Hello, siapa suka lelaki pengotor dan tak pengemas ? Mana ada! Semua perempuan kalau boleh hendak lelaki macam tu, kan?

Alhamdulillah. Itu yang buat I makin hendak mengenali you. Then, kita mula berjumpa setiap hari, spend time together, berkawan, di saat you susah, I ada. Di saat I susah, you ada. You tak pernah lupa I, I pun tak pernah lupa you. Its like kita tak boleh berenggang. Selepas itu, hubungan kita makin serius. Walaupun kita bukan lagi sepasang kekasih, belum declare as a couple, tapi I cuba mengenali you, sedalam boleh, sekenal-kenalnya.


Sebenarnya, tiada perkataan yang sesuai untuk bagitau pada you tentang kesempurnaan you buat I. You are my Mr. Right, baby. Mungkin adakala I rasa I tak layak untuk you. Mungkin juga I tak sempurna. Sebab I tau, kat dunia ini tiada yang sempurna. But I hope, you realize that, you're the first man that can win my heart, for the whole. 


I know I am egoistic. Orang cakap I was like Ustazah, previously. Setiap orang ada ego, setiap orang ada nilai tersendiri, tapi bila I dengan you, it was like, 'Okay, fine baby'. Semuanya nampak simple as 1,2,3. I kalau boleh tak nak make it complicated. Tak nak hubungan ini jadi rumit. Biarlah ianya membahagiakan dua pihak. Cinta kan melibatkan persetujuan dua hati, dua pihak, menjadikan ianya satu?


Ya, he is perfect. Tiada seorang pun boleh tandingi dia. :)

Yes, siapa yang sanggup ambilkan dragon fly untuk saya, walaupun pada orang lain ianya seolah-olah seperti kanak-kanak? Siapa yang sanggup hantarkan saya ke kelas, walaupun ketika itu dia sedang lena diulit mimpi. Siapa yang masih tersenyum, walaupun hati dia hancur disebabkan kekasih dia lukakan hati dia ? Siapa yang sanggup nyanyikan lagu-lagu sebelum kekasih dia tidur? Siapa yang sanggup tidur, sambil handphone tak 'end call' biarpun sampai pagi? Siapa yang sanggup mencintai saya, sebagaimana dia cintakan saya seikhlas hati dia, walaupun dia tau saya tak sempurna mana, dan jadikan saya sempurna seperti apa yang dia selalu cakap, dan bangga akan saya. Siapa yang rajin baca blog kekasih dia, sampai dia boleh hafal setiap baris kata-kata di dalam blog saya? Siapa yang sanggup susah-payah untuk saya, di saat saya berdepan dengan kesusahan? Siapa yang risaukan saya, bila tidak dapat menghubungi saya di handphone ? Siapa yang selalu prihatin akan pakaian saya, siapa yang selalu tegur dan nasihat saya sebagai seorang muslimah?


Unforgettable moment, bila you solat berjemaah bersama keluarga I, I feel very lucky to have you in my life, baby.


Dear beloved boyfriend, if you read this :


"Hubby, I want you to be my Imam, untuk setiap solat kita. a daddy to our kids yang you bakal azankan kelak, dan membimbing I, as your wife, dalam mengejar redha Ilahi. Amin."



Sepatutnya saya bersyukur kerana dia cintakan saya, seikhlas hati dia.
Maafkan saya, seandainya saya pernah lukakan hati awak.




Much Love,
Elle Nyna.