Monday, November 28, 2011

Back to Shah Alam.


Hai. Salam readers,

Baru saja sampai. Tired. From Ipoh - KL, ambil masa 3 jam. KL - Shah Alam, about 40 minutes. Assignment report macam salah format sahaja. T-T I don't know. Esok kena refer pada lecturer. 

Yes. Tak lama sahaja lagi dapat berjumpa si dia! Counting days. :) 11 days moreeeeeeeee babyyyy !!
Dia akan balik on Friday, 9/12. InsyaAllah ! SERONOKNYA.


Alhamdulillah, ku panjatkan kesyukuran sekali lagi ke hadrat Ilahi. Tak tahu kenapa hari ini terasa hendak berblog berbanyak berkali-kali. Haha. Mind your Language Nyna. Ish Ish. Hari-hari teringat si dia. Harap-harap dia sihat, dan boleh pulang dengan segera. Saya rindu dia. T-T Tak lama lagi saya pula hendak exam, saya kena struggle. Saya tak boleh main-main. Saya kurang serius bila bab belajar. Saya jarang buka buku. Itu silap saya. Sempena Maal Hijrah ini, saya hendak belajar bersungguh-sungguh. Be smart, and be wise! Sunshine saya selalu nasihat saya dan suruh saya belajar, dan rajin buat assignment, tapi entah kenapa saya rasa tiada tenaga untuk lakukan itu semua tanpa dia. CEPATLAH KEMBALI JUMPA SAYA, AWAK. T-T

Akan ada suatu masanya nanti saya akan ceritakan kisah kami. Mungkin bukan tahun ini, tahun depan, entah-entah ada anak seorang baru cerita. Tehehe. InsyaAllah, Amin. :) Kalau jodoh kami panjang (Penuh harapan pula)


Yang pasti, saya sentiasa tersenyum gembira bersama si dia, dan si dia gembira bersama saya.


"Awak miliki senyuman saya."

BETUL-BETUL. Gambar-gambar si dia sebelum ini, semua mana pernah senyum. Dengan saya jer dia senyum macammm tuuuu :) Bertuahnya saya!! :D :D


P/s: Awww. My boyfriend is so handsome. (Ayat saya sebijik macam budak sekolah baru belajar hendak bercinta) Bahahahaha. LOL. ^____^\/ Peace, No war.


LOVE YOU SO MUCH, F.

Much Love,
Elle Nyna.

Tunggang langgang

Salam readers,


Saya accept call from him this early morning. Dia komen tentang Bahasa Malaysia saya yang tunggang langgang, sampaikan dia kurang faham dengan apa saya taip di blog. Sebab utama yang menyebabkan dia berkata begitu, ialah disebabkan ayat saya, contoh :


Entahlah, I rasa buku tentang report format itu ada dalam kereta bonet I.

Kereta bonet ? Bonet kereta lah. (Si dia membalas)


Situasi orang mahu makan di ruang tamu, mungkin mereka berdiri, atau apa saja keadaan yang belum hendak duduk. Contoh ayat :

Adik, duduk makan lah.

Dia membalas : Makan duduk lah.
Semua itu adalah contoh ketandusan bahasa saya yang semakin meruncing. HAHA. Sebelum ini, saya tak notice sangat bahasa saya semakin tunggang langgang. Tak tahu kenapa jadi begitu. Ish Ish Ish. Semuanya begitu spontan. Anyway, thanks to him selalu betulkan bahasa saya. *wink*


Today I am going back to Shah Alam, ya Allah, betul-betul malas hendak balik. T-T Doakan perjalanan kami selamat. Terima kasih.I love you. Video yang telah saya upload malam tadi, 27-11-2011. Just a review, memory yang akan kekal sampai bila-bila. Video ini juga personally untuk si dia yang melihat, saya tahu dia tengok dan hayati setiap bait-bait yang bermakna di dalam lirik lagu itu. I just know. Ceh :) One more thing, video ini sebahagian daripada aktiviti kami berdua sepanjang 2 bulan kami bersama untuk semester ini. Antaranya, ke Zoo Negara, Times Square, Library PPAS, During his birthday (paling I suka masa you tiup lilin di kek), going back to Ipoh (untuk Hari Raya Eid Adha 2011), to be honest, banyak lagi. Cuma ini sahaja yang sempat saya buat, due to assignment yang a lots !
Much Love,
Elle Nyna.