Wednesday, September 7, 2011

204 days


Salam readers,

First nak gembira, nak senyum pun boleh juga. Alhamdulillah, hari ini genap 204 days kami bersama. Up to 7th month tak lama lagi. Kejap juga masa berlalu. Entah kenapa suka sangat membilang hari, rasanya sebab takde kerja lain. Yelah, its a semester break. No books, no assignment. After this, for sure, kerja bertimbun-timbun dan memang tidak akan ada masa untuk update blog. Lebih-lebih lagi bersama Sunshine, so, semua benda itu akan dikumpulkan dan akan diceritakan ketika cuti nanti.

Hari ini Sunshine ke klinik together with my housemate, KekNis, finally. Kalau tak pergi, memang saya susah hati. I can't sleep well. I will make sure my blackberry betul-betul dekat dengan telinga. I know its not good for our body though when phone getting near us. 

First messages he text me, "Doktor cakap hidup I tak lama dah"

and I replied "Hah?"

And then I called him.

He said that he's fine ! ALHAMDULILLAH. :)

Happy sangat. YOU, I AM HAPPY. I terbayang dah kita pergi jalan-jalan. YEY YEY YEY. :D :D :D
Thank you Allah s.w.t for this good news. Thank you Allah. 




2nd, berat sungguh hati hendak ke Puncak Alam this new semester. Jiwa saya lebih suka di Shah Alam. Dekat pun dekat, kalau tertinggal buku boleh patah balik. Nak jumpa lecturer pun mudah. Walaupun ianya banyak bukit, dan cepat menghabiskan minyak, bak kata Sunshinelah kan, dan susah untuk cari parking, tapi UiTM Shah Alam tetap dihatiku. Dahlah kami last batch di UiTM Shah Alam, International Business, apa salahnya biarkan kami semua tamatkan saja semua semester di situ. Saya memang takkan pindah ke hutan itu. Banyak sangat binatang-binatang yang memiliki nilai estetika di situ. Mungkin ada buaya, mungkin ada ayam hutan, kan kan ? Lagipun kalaulah kampus saya di Shah Alam lagi, anything happen to Sunshine, insyaAllah saya cepat dan segera tolong. Kini, saya jauh. Yang saya mampu, hanya berulang-alik, asalkan dapat tengok muka dia pun jadilah. >_< Harap-harap, tak jadi apa-apa pada saya. InsyaAllah, amin. Well, good luck Elle Nyna !


P/s : Sunshine, I nak gambar raya you, boleh tak ? PLEASE. Thank you !

Much Love,
Elle Nyna.