Wednesday, August 24, 2011

Dear Alia,

Salam readers,

It would be a great pleasure to write up about my dearest friend, Alia Marliana. Since it's her birthday. Happy Birthday once again baby. Sorry, I couldn't see you up there, taking for an injection, the alien (doctor) make a hole into your skin using the sharpest needle. Fuh. But I do love needle ! And I love people take my bloods. Imagine VAMPIRE. Okay, not the one with a TV Series, Vampire Diaries, no-no-no. What the crap am talking about. OMJ Oh My John. LOL.

Happy Birthday ALIA.

We've known each other since 2001, and yes, we're neighbour! Hello New Neighbour! I didn't expect that we used to be so close together. You, never interfere in others business. The best thing that I can describe you is, 'Mind Your Own Business'. Yes, yes. Itu paling tepat tentang kau. Precise. 

We do have secret moments together. But let both of us bear it on our mind. Superb great moments when both of us bersembang di balcony rumah, suddenly, we saw something. Seorang perempuan, bertelekung. pada pukul 3 am, more and less. Creepy. Lari terus masuk rumah. It seems like we sleep together, macam sisters, terus membungkuskan diri di dalam selimut. We turned on the radio, and crap! Radio pula seakan-akan berbunyi hantu. LOL. 

Paling kita ingat, kalau nak buat homework, nak share jawapan atau apa-apalah, boleh campak-campak guna kayu paling panjang, untuk hantarkan to each other through balcony rumah. Such a lazy ass kami berdua. Dah jiran, semua benda boleh campak.

Ketika itu, kita rasa kita dengan Alia memang macam adik-beradik kembar. Tapi kalau kita dengan Alia, kita rasa Alia macam kakak kita lah. Sebab dia nampak matang sikit daripada kita. Heee :p Lepas itu, Alia ini pendiam sikit. Kalau orang cakap dia sombong, sebenarnya tak. Dia cuma tak tahu nak borak apa. One more thing about her, dia jenis tak kisah langsung. That's why I love being with her. Heee. Jangan tak tahu, Alia banyak Fans di sekolah dulu. Heee. Tapi adalah seorang lelaki itu, minat kat Alia, sampai hantar nasi setiap Hari Isnin. Nasi Ayam, Nasi ape lagi tah. Peminat, peminat.

Dengan Lyn pula, kita dengan dia macam isi dengan kuku, gaduh teruk-teruk, maki-maki, kita saling sayang. Ye tak? Wanie si lembut hati, dia ini jenis lembut hati sangat. Mudah tersentuh, what else I can say about her, boleh jadi seorang ibu yang penyayang, boleh tak aku cakap begitu wahai Wanie ?

Gaduh-gaduh itu perkara biasa, sama-sama suka sentap. Sentap pun sebab hal remeh. Such a kiddo. Tak matang langsung. But, Alia such a nice girl. Till now dia memang baik dengan saya. Sampai bila-bila pun. If dia sedih sebab boyfriend dia, confirm dia akan call me, call me. Samalah dengan saya. Lyn and Wanie pun begitu juga ! Heee. Perkara paling sedih, bila both of us terpaksa separate. Dia kena sekolah dekat KL, and I have to move on. LAWN kurang seorang. Tapi, bila Wanie pula minta pindah sekolah Raja Chulan masa Lyn and I berada di BRASH, (ya, kami Brashians) saya ada Lyn seorang. Wuu. So, saya kenal Lyn since I was a little kid, age 7 years old (Year 1995). Just imagine, how close we're, kan ? 

Wanie I kenal dari darjah 3 (Year 1997), di dalam bas. 

"Eh awak tinggal kat mana yer?", tanya saya pada Wanie

"Kita tinggal kat Tasek Damai," Wanie ketika itu terletak satu ribbon biru di kepala. Tak ingat ikatan rambut apa yang dia aplikasikan di rambut beliau. Heh. :P

"Eh, samalah !"

Rupa-rupanya, rumah kami bertentangan sahaja. Cuma terpisah dek Padang Besar depan rumah. >_< Last-last, kami melambai dari jauh sahaja. HAHA Adoi, what a nice moment when we're kids.

But, kami berempat, LAWN, gaduh macam mana pun, we unite as four. Seriously.

ALIA , sister . Heee . Birthday Girl ; PRETTY ONE
P/s : Happy Birthday Alia, the pretty one. (:

Bye, for now.

Love,
Elle Nyna.