Thursday, December 29, 2011

Its a skill.

Salam readers,


Tak semua orang mampu menarik perhatian dengan penulisan blog mereka. Termasuklah saya. Saya bukan seorang blogger yang terbaik, yang mampu menarik perhatian semua orang untuk membaca hasil penulisan saya. Whatever, saya suka menaip disebabkan kemahiran saya di dalam bidang ini. Walau apa pun, saya suka baca blog yang kemas, tulisan yang mudah dibaca, gambar-gambar yang tersusun rapi, susunan tulisan yang bukan sekejap kecil, sekejap besar, atau tambahan huruf 'w' setiap kali end of words, juga,  combination warna yang tak terlalu over. Saya seorang yang sukakan warna hitam dan putih. Cita-cita saya ialah ingin menjadi seorang Lawyer. Tapi tak kesampaian, mungkin kerana tiada rezeki di bahagian itu. Boyfriend saya sangatlah bertahan dengan perangai saya yang suka argue / berdebat untuk suatu hal yang sebenarnya kecil. Masing-masing ada hak untuk bersuara. HAHA. So, Sunshine dan saya memang suka argument. Memang dia garang, tapi dalam garang dia, dia baik hati. Dia, sweet. ;)


Berbalik pada topic tadi. Sebenarnya, in my point of view, apa yang kita tulis menggambarkan diri penulis itu. Saya tak mudah terpengaruh dengan other bloggers, misalnya, kalau blogger itu hendak tulis pasal seseorang, dia juga nak buat benda yang sama. Sebenarnya, ia terpulang pada interests masing-masing. Ada blogger suka tulis resipi, lifestyle, movies, clothes, etc. Nahh, it depends on you. Saya macam biasa, masih di sini, mencatat harian saya, merekod apa yang patut, supaya saya tak lupa diri, saya ingatkan diri saya selalu yang saya juga tak sempurna, saya buat silap, dan dia ada bersama saya untuk betulkan kesalahan saya. Like I said, saya terima dia, kerana saya mahu dia untuk sepanjang hayat saya. InsyaAllah, kalau jodoh kami panjang, kami akan bersama. Dan tak payah pelik, bagaimana dia boleh cintakan saya, kerana, cinta itu hadir tanpa kita sendiri sedari. :)


Ku melihat dan memerhati
Alami sendiri apa yang pasti
Bukan sekadar fantasi
Tapi realiti
Ternyata sekali
Hati aku telah dimiliki
Oleh si Lelaki
Yang menjadi
Pembimbing Rusuk Sang Puteri
Luruskan aku 
dengan cara yang diredhai
Didiklah aku 
dengan panduan-Nya
Bila tulang rusuk patah
maka rosaklah jantung, hati dan limpa
Lelaki pula jangan hanya mengharap ketaatan 
tetapi binalah kepimpinan
Pastikan sebelum memimpin ku menuju Allah 
pimpinlah diri mu dahulu kepada-Nya
Cinta, itulah cinta.

Buatmu, ElleNyna, 29 Disember 2011.



Akhir kata, Saya bukan penulis yang baik. Betul, tak tipu.



Much Love,
Elle Nyna.

Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday

Nothing gonna change my love for you, Sunshine


I love you, that's a fact. I hate you, that's a lie.

Sorry, really busy

Salam readers,

Sudah lama sangat rasanya saya tinggalkan blog saya. Almaklumlah, terlalu sibuk. But, so far, semua test telah dilaksanakan dengan penuh kejayaan. I am such a good girl to him. Ye lah, after dapat kedua-dua test International Banking and Investment, 51/55 for Test 2, and 25/30. for Test 1 Alhamdulillah. Thank you to my best boyfriend, sebab kalau dia tak marah, confirm malas study. Tehehe :) InsyaAllah, diharapkan segalanya berjalan dengan lancar.

24 Disember 2011, genap setahun pemergian opah yang tersayang. Hari ini baru sempat hendak update. Alfatihah buat opah. Kesayuan itu masih ada, sebak pun masih tak hilang lagi. Tapi Allah s.w.t hadirkan si dia, untuk saya. Syukran. Pada-Mu ku berserah segalanya.

He's not perfect. To be honest, dia tak sempurna. Mana ada manusia sempurna di dalam dunia ini. Tapi saya nampak dia sempurna, dan jika ada kekurangan pada diri dia, saya anggap kelemahan yang ada sebagai suatu kekuatan juga kelebihan yang dia miliki. Memandangkan saya seorang yang 'protective', bersikap melindungi, menjaga hati orang, walau sedikit pun saya tak pernah hendak hina orang lain, tak pernah hendak bandingkan orang lain, dan saya paling tak suka orang membandingkan orang yang saya sayang dan cinta, dengan sesuatu perkara yang tak relevan langsung. Misalnya, saya bagi contoh.

Tadi, I jumpa mak Jacob, mak dia cantik lagi dari emak you.


Kalau bab perbandingan begini, saya tak berapa suka. Saya harap spesies ini cepat sedar, supaya tak lah pupus ditelan zaman.


Okay, beralih pada topik lain. Hari itu Sunshine ke Melaka, maka, saya duduk diam-diam di rumah. I am a good girl, tapi tak lah good girl sangat. Malam-malam, pergi Jusco Bukit Raja teman KekNis tengok Alvin Chipmunk tu. My comment is : Awww, Theodore is so cute ! :) Thanks KekNis belanja saya. :D

Hai, I'm Theodore. Saya suka makan, Elle Nyna lagi kuat makan. LOL

Kemudian, on Sunday, 25 Disember, Sunshine balik. Lepas itu, terus sahaja sampai, dia ajak saya ke Carrefour. We bought groceries only. Dah macam orang berkeluarga. Tehehe :) Lebih kurang 2 jam sahaja saya jumpa dia. I do miss him. Okay, cakap pasal rindu. Tak boleh lebih-lebih sangat, nanti melalut macam mak nenek, make it simple and sweet. 


Fer, I love you, Always love you, and nothing gonna change my love for you, I miss you day and night. This I promise you.

Itu kalau nak yang sweet sahaja. Kalau dah rindu melampau macam monster nak telan orang, confirm semua tu bertukar jadi lain. Contoh :

Kau, cepatlah balik. Aku rindu kau lah. Takde selera nak makan. Boring gila. Tau ke tak aku rindu kau ?

Haha. Itu lagi sweet, perhaps.


Fine. Tukar topik lain. Then, kami ke JJ Bukit Raja on Monday. Watching Sherlock Holmes. Before that, memang kami plan tak jumpa pun on that day. But saya tak rasa saya boleh makan kalau dia tiada. Hmph. So, I call him, and at that moment, he's driving, ditemani sahabat dia. Saya cakap, saya nak makan, tak makan lagi. But then, saya terus nak datang sana, jumpa dia. Finally, ingatkan nak datang tengok muka dia sahaja sambil makan, but it ends up dengan Sherlock Holmes. Thank you. 

He knows that, by hook or by crook, I will try my best untuk jumpa dia. Saya akan cari juga sebab untuk jumpa dia. Betul tak John ? Alahai. Banyak sangat nama kau.

Topik terhangat di pasaran, cemburu / jealous. Sebenarnya, istilah cemburu tu tandanya sayang, ikut situasi lah. Kalau cemburu buta, sampai nak pukul, baling-baling kuali periuk sebagainya, itu bukan sayang, itu bangang namanya. Hati seorang perempuan, hati seorang lelaki. Apa yang sama ? Perkataan HATI, dan apa yang berbeza, Jantina. Jadi, sebagai seorang perempuan, saya memandang dan melihat perspektif cemburu itu sebagai tanda sayang. Back to basic. Tengok situasi dan keadaan. Tapi, kalau dasar dengki semata-mata, seolah-olah tak boleh hendak melihat orang lain lebih sikit, itu namanya busuk hati. Okay, fine. Terlalu banyak memberi gambaran, dan data data terperinci. Saja bermonolog dalaman. Biarlah, hati saya, saya dan Allah s.w.t yang tahu. 



“Seseorang itu dikenali berdasarkan sahabatnya, maka berwaspadalah / bersikap bijaksanalah dalam memilih sahabat.-” (Riwayat Ahmad)

Alhamdulillah, dia dikelilingi oleh sahabat yang baik akhlaknya. Maka, begitulah cara saya mengenali si dia.

Suasana adalah salah satu faktor yang sangat penting dalam mendidik seseorang. Sahabat juga. Orang kata, nak tahu kita macam mana, cuba tengok kawan-kawan kita. Kalau kawan-kawan kita baik, dikelilingi orang yang rajin solat, rajin mengaji, insyaallah kita juga akan terdorong melakukan perkara yang sama kerana kita terkesan dengan perbuatan mereka.


Dan Terima Kasih Allah s.w.t kau hadirkan dia untuk aku. Aku percaya, Allah s.w.t tahu apa yang terbaik untuk kita, dan Allah s.w.t mengajar kita melalui kekecewaan, dan dengan kekecewaan muncul sinar kebahagiaan :)





Much Love,
Elle Nyna.



Aishiteru.

Thursday, December 15, 2011

Moody

Salam readers,


Mood tak berapa nak okay. Since last week. Tension, test berturut-turut. Entah. I wish I can smile sepanjang hari, jadi, saya tak akan buat si dia risau, mahupun terasa.



Sendirian Monolog Dalaman.

Buku Fiqh. Sikit pun aku tak sentuh, sikit pun aku tak baca. Yang bermain-main di minda aku ialah, ke mana arah tuju aku, ke mana haluan aku, ke mana destinasi aku kelak. Aku sendiri tak pasti. Aku sendiri goyah melihat kepelbagaian corak permainan manusia yang variasi karenah mereka. Yang buat aku kuat untuk teruskan belajar ialah, kedua ibu bapa aku, dan si dia, yg juga sebahagian dari masa depan ku. Demi masa depan aku sendiri. Tak kan aku nak biarkan anak-anak aku makan macam Kais Pagi, Makan Pagi, Kais Petang, Makan Petang?

Bagi aku, kalau kita hendak belajar, kita cuma perlu betulkan niat kita. Bila niat didorong oleh usaha, dan usaha disulami dengan doa. InsyaAllah, segalanya berjalan lancar. Ya, kita perlukan seseorang untuk mendorong kita untuk berjaya. Pendorong terbesar aku sudah tentu, kedua ibu bapaku, yang tak pernah putus-putus mendoakan anak-anaknya berjaya. Kedua terbesar, sudah tentu si dia, Sunshine. 

Aku nak bahagiakan mereka. Itu janji aku.


I love you so much, sunshine :)

Love,
Elle Nyna.

Tuesday, December 13, 2011

Genap 1 bulan dan 10 bulan bersama


Salam readers,

First of all, Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Ilahi, entah kenapa rasa kekuatan itu masih ada untuk terus berblog, terus update, tehehe. Genap sudah 1 bulan, saya berstatuskan girlfriend dia, juga 10 bulan kami bersahabat. Yang ternyata, kami amat bahagia bersama, alhamdulillah.


Awak tahu tak, genap 10 bulan, dan juga 1 bulan ini, awak suka buat saya terharu. Walaupun ketika itu agak lewat untuk awak buat kejutan, tepat 1 jam pagi, disebabkan kita baru balik dari Uptown bersama Adib, lebih kurang pukul 12.20 am, so, I thought 11 Disember ini tiada surprise untuk saya, saya pun tak sangka awak akan buat surprise macam itu sekali untuk saya. Terima kasih awak, awak masih, tetap macam biasa, macam selalu. Saya sayang awak. 


Awak call saya. Ehem biasalah, Digi Easy. Call sahaja. Tiada hal. Saya ingat awak hendak tidur dah pada waktu itu. Tepat jam 1 pagi, awak datang di hadapan rumah saya, dan call saya, suruh keluar, tengok apa yang ada di luar. Saya lihat, awak tercungap-cungap keletihan, ye lah, rumah saya tingkat tiga. Awak dari blok berlainan. Awak angkat sesuatu, dan ianya berwarna pink, rupanya, ianya ialah bear yang saya tidak pernah miliki warna sedemikian rupa. Terima kasih awak. Tak pernah ada orang buat surprise macam itu untuk saya. That's so sweet. You made me smile when I blog about this, baby.


At that moment, saya terkejut. Perkataan yang saya mampu katakan ialah,

"So sweet," sambil tersenyum lebar macam kerang. Heee :) :) 

Tapi, saya tiada apa-apa yang saya hendak berikan pada awak.. (Message saya)

Dan dia reply,

Takpe, janji you bg kesetiaan you pada i, selagi i mampu, i akan cuba buat you happy selalu bersama i
(Lebih kurang)

Yes, I am happy being with you.

Saya bahagia sangat bersama si dia. To be honest, Alhamdulillah, Allah s.w.t hadirkan dia untuk saya. :)




Alhamdulillah juga, jadual exam kali ini, memberi saya sinar harapan untuk memberi yang terbaik !


Much Love,
Elle Nyna.

Wednesday, December 7, 2011

Lusa ! Lusa !

LUSA SUNSHINE BALIK SHAH ALAM. YEY YEY!

Who is your best friend.

Salam readers.


Class IE yang sangat boring. Feel like the whole semester, bila attend class, memang langsung sepatah perkataan yang dia sebut tak lekat di kepala. Bukan stupid, but you know, I cannot focus. So, setiap minit saya akan text him sampai bosan. Tepat 4.30 petang, kelas saya habis, so dia teman saya, dengan call I like almost 2 jam, while waiting for my housemates, yang ada kelas 4-6pm. 

I have no comment regarding 'BestGirlfriend'.

**********************
As for me, my very best friend is my boyfriend.


Kenapa saya cakap boyfriend saya ialah teman paling baik, sahabat paling baik bagi saya ? Sebabnya ialah, 

Kalau saya buat salah, dia akan tegur. Mungkin ada ketika saya akan terasa atau terkecil hati, tapi sebenarnya setiap teguran adalah untuk kebaikan saya juga, ye kan? Jadi, kita tak kan pendam, tak kan berkecil hati dalam suatu tempoh yang lama. Therefore, saya akan fikir, 'Oh, boyfriend I sayang I, that is why dia nasihat and tegur I'. CONTOH: Kalau dengan BFF perempuan pula, bila kawan perempuan, normally, bila BFF (perempuan) hendak nasihat BFF perempuan seorang lagi, dia tak nak dengar, and then, start la buat perangai pelik-pelik, nak tunjuk jiwa 'memberontak', seolah-olah tak cukup perhatian. Cehhh.

Boyfriend saya tak berkira. Saya tak suka orang berkira. Kalau orang itu memang berkira, bagi saya, dia dan keluarga dia bukan kaya mana pun. Pada saya dan boyfriend saya, orang yang tak berkira = pemurah. Hehe ;) Kalau orang berkira ni, semua benda nak budget, even 20 sen. I love my boyfriend sebab dia serasi dengan saya.  Just the way we are, actually.

Low Profile. He is such a good kid. Low Profile. Sebijik macam saya. I don't like to talk about what I have to my friends. Apa yang saya perasan, kalau orang itu kurang berduit, dia akan cakap macam ini,

'Dia tu kaya, tengoklah kereta dia,'

'Perempuan itu, ada orang ambil dia naik BMW,'

I don't know. I never feel like very TAKSUB, sampai perlu cerita to someone else, yang seseorang itu kaya. Kita tak perlu taksub pun, sebenarnya selagi kita mampu untuk makan, even sekali sehari pun, kita dah dikatakan berduit. 

Memanglah saya cakap boyfriend saya = bestfriend saya, sebab sebelum saya jadi girlfriend dia, dia ialah kawan, lepas kawan, kawan rapat, lepas kawan rapat -----> best friend ----> best girlfriend ----> steady girl friend. Tambahan pula, dia selalu ada time saya susah. Kalaupun dia tiada di sisi saya, dia akan selalu ada di hati saya setiap saat. HAHAHA :)) Ops :X terlebih bunga pula. heee. Maaf, maaf.

My boyfriend paling memahami saya. He knows why suddenly saya rasa macam hendak bunuh orang, saya rasa hendak bunuh semut, saya rasa hendak menangis, banyak lagi. Tak macam BFF (girl), memanglah I admit, kawan baik perempuan itu perlu, tetapi saya rasa, saya tak nak rapat sangat dah dengan mana-mana kawan perempuan yang ada. Cukup kalau ada suatu halangan yang menjarakkan saya menjadi terlalu rapat dengan mereka. Sudah terkena berkali-kali. Cukup sudah. Tapi ada beberapa kawan perempuan yang baik hati lagi dalam dunia saya,  contohnya Jehan Hashim and Marliana Roslan. :) Thanks to both of you. Jehan is my ex-roommate. Dia tak berkira. Marliana / Alia macam kembar saya. She used to stay with me masa Form 3. Like sisters. Itu sahajalah yang kekal di hati ini pun. Hehe :D


Saya tahu tak semua orang perfect. Betul ? Tapi saya lebih suka berkawan dengan orang yang low profile. Saya tak berminat nak berkawan dengan orang-orang yang suka bercakap tentang 'harta' orang lain atau 'title' mak bapak mereka. Sebab kalau nak berkawan perlukan keikhlasan. Tolonglah jangan jadi terlalu berkira, kalau kita terlalu berkira dengan orang, Allah s.w.t itu kan Maha Adil.


To be honest, saya bukan jenis menghukum orang, saya memerhati perangai orang, manusia-manusia yang adakalanya ketandusan nilai-nilai murni dalam persahabatan, saya tersangat menjaga hati orang. Adakala boyfriend saya menegur akan sikap saya yang terlalu menjaga hati orang yang tak berapa nak penting dalam hidup saya. Tapi, terus terang saya cakap, 'Biar orang buat kita, jangan kita buat orang dan Serahkan pada Allah s.w.t yang Maha Mengetahui', 

jadi, saya hanya memerhati dari jauh. 




Sekian, terima kasih.


P/s : Good Luck to you. Hubby, all the best for your result. InsyaAllah, harap segalanya dipermudahkan.

Love,
Elle Nyna.

Tuesday, December 6, 2011

Percaya pada peluang kedua?

Salam readers,

Hari ini saya nak blog pasal peluang kedua. Di dalam hidup ini, setiap orang pernah melakukan kesalahan mahupun kesilapan. Eh lebih kurang sama maknanya ya? Haha. Okay, fine. Terdengar DJ Radio Fly.fm berkata,

"Do you believe in second chance?". 

Yes, I do.

Tiada orang yang sempurna di dalam dunia ini. Yang pasti, kita semua manusia, dan kita memang akan selalu membuat kesalahan. Kita ini juga manusia yang lemah, tak kan pernah terlepas dari penilaian manusia. Pada hemat saya, saya rasa sebagai manusia yang lemah, saya sentiasa percaya pada peluang kedua. Yelah, kita kan manusia, kita sendiri punyai ketidaksempurnaan itu, tak kan kita tak boleh hendak beri seseorang manusia peluang kedua untuk dia membetulkan kesalahan ataupun kelemahan dia? 


Teringat skrip public speaking yang saya hafal dahulu,


"People made mistakes, but avoid recurrence".

Manusia buat silap, tapi elakkan dari berlakunya kesalahan yang sama.


Entah, pada saya, saya percaya pada peluang kedua. :) Anda bagaimana?



Selingan : 

Kawan saya cakap, macam mana saya boleh taip selaju itu, dan kenapa saya ambil business? Kenapa tak ambil bidang yang melibatkan creativity, sesuai dengan talent dan skill yang saya miliki. Entah. Saya tak tahu. Apa yang saya tahu, belajar sesuatu yang baru. Haha :)

Saya minat Journalism. Tapi, saya rasa, saya tak cukup mahir di dalam berkarya. Tengok saja blog entries saya, semua boring, kan ? Takpelah, saya suka tulis sesuatu yang berkaitan dengan diri saya sendiri, seperti Sunshine, keluarga saya. Hehe. Kerana, kata-kata melambangkan siapa diri kita.

Serious I miss Sunshine. Banyak benda yang teringin saya lakukan bersama dengan dia, contohnya, pergi main bola guna token. Awww. Sweet. :) We shoot banyak kali sampai penat. Bola tak berangin pun ada. Aiyaayaa. Sejak dia cuti semester, saya makan sekali sehari sahaja. Berat terkini saya barangkali 43 kg. :'(

Tapi saya sedang menghitung hari. Lagi beberapa hari sahaja dia hendak pulang. Saya dah lama tunggu waktu itu. InsyaAllah, dengan harapan, segalanya berjalan lancar.


p/s : Korang tengok tak Tentang Dhia ? Hehee. Tadi ada hantu atas bumbung masa perempuan itu tengah rasuk. Tapi kan, apa kaitan dia yer?




Much Love,
Elle Nyna.

Day by day

Salam readers.

Bad Mood.


ZingCard (Touch N Go) Hilang.
Replace Tayar Kereta.
Assignment. Assignment.

T-T



I NEED MY BOYFRIEND. I need you, I need you now. :'(


Love,
Elle Nyna

Saturday, December 3, 2011

For you baby.

Salam,



First, I love you
Perasaan I pada you tak akan sedikitpun berubah. Walaupun ianya sekadar 3 perkataan, 

I love you, atau

Saya cintakan awak.

I remember, saat pertama kali I kenal you, I jumpa you, seriously, I tak pernah jumpa spesies muka macam apa yang I bayangkan sebelum ini. I bayangkan you tak kacak, so bila first time jumpa, tak lah hampa sebab you tak kacak. But actually, I tak harapkan you kacak untuk jadi boyfriend I. But, hendak buat macam mana, dah memang you kacak, so ianya satu kelebihan bagi you untuk pikat hati I mendekati you. Tapi after all, we both berjumpa at that night. At first, I don't know, kenapa I diamkan diri. Mungkin I lebih suka melihat, menghayati setiap tutur kata you. Your first impression would be, "Ingin saya tegaskan di sini", and I ketawa. I yang dari tadi duduk melihat you, hanya mampu ketawa setelah lama mendiamkan diri. 

Kemudian, I start to talk dengan you. I asked your background family, sort of. We start to talk to each other, secara jujurnya, I suka berkawan dengan you. You tak smoking, I memang suka lelaki yang tak merokok. Bagi I, you memang perfect. Yes, Love is blind. Tak tahu kenapa, I easily fall for you.


When I asked my housemates yang kenal you, sekelas dengan you, they said,

"Dia bagus, tak berkira dengan kawan-kawan".

"Solat pun jaga. Baiklah, memang baik".

"Pengemas".

"Pembersih".

"Proper".


Hello, siapa suka lelaki pengotor dan tak pengemas ? Mana ada! Semua perempuan kalau boleh hendak lelaki macam tu, kan?

Alhamdulillah. Itu yang buat I makin hendak mengenali you. Then, kita mula berjumpa setiap hari, spend time together, berkawan, di saat you susah, I ada. Di saat I susah, you ada. You tak pernah lupa I, I pun tak pernah lupa you. Its like kita tak boleh berenggang. Selepas itu, hubungan kita makin serius. Walaupun kita bukan lagi sepasang kekasih, belum declare as a couple, tapi I cuba mengenali you, sedalam boleh, sekenal-kenalnya.


Sebenarnya, tiada perkataan yang sesuai untuk bagitau pada you tentang kesempurnaan you buat I. You are my Mr. Right, baby. Mungkin adakala I rasa I tak layak untuk you. Mungkin juga I tak sempurna. Sebab I tau, kat dunia ini tiada yang sempurna. But I hope, you realize that, you're the first man that can win my heart, for the whole. 


I know I am egoistic. Orang cakap I was like Ustazah, previously. Setiap orang ada ego, setiap orang ada nilai tersendiri, tapi bila I dengan you, it was like, 'Okay, fine baby'. Semuanya nampak simple as 1,2,3. I kalau boleh tak nak make it complicated. Tak nak hubungan ini jadi rumit. Biarlah ianya membahagiakan dua pihak. Cinta kan melibatkan persetujuan dua hati, dua pihak, menjadikan ianya satu?


Ya, he is perfect. Tiada seorang pun boleh tandingi dia. :)

Yes, siapa yang sanggup ambilkan dragon fly untuk saya, walaupun pada orang lain ianya seolah-olah seperti kanak-kanak? Siapa yang sanggup hantarkan saya ke kelas, walaupun ketika itu dia sedang lena diulit mimpi. Siapa yang masih tersenyum, walaupun hati dia hancur disebabkan kekasih dia lukakan hati dia ? Siapa yang sanggup nyanyikan lagu-lagu sebelum kekasih dia tidur? Siapa yang sanggup tidur, sambil handphone tak 'end call' biarpun sampai pagi? Siapa yang sanggup mencintai saya, sebagaimana dia cintakan saya seikhlas hati dia, walaupun dia tau saya tak sempurna mana, dan jadikan saya sempurna seperti apa yang dia selalu cakap, dan bangga akan saya. Siapa yang rajin baca blog kekasih dia, sampai dia boleh hafal setiap baris kata-kata di dalam blog saya? Siapa yang sanggup susah-payah untuk saya, di saat saya berdepan dengan kesusahan? Siapa yang risaukan saya, bila tidak dapat menghubungi saya di handphone ? Siapa yang selalu prihatin akan pakaian saya, siapa yang selalu tegur dan nasihat saya sebagai seorang muslimah?


Unforgettable moment, bila you solat berjemaah bersama keluarga I, I feel very lucky to have you in my life, baby.


Dear beloved boyfriend, if you read this :


"Hubby, I want you to be my Imam, untuk setiap solat kita. a daddy to our kids yang you bakal azankan kelak, dan membimbing I, as your wife, dalam mengejar redha Ilahi. Amin."



Sepatutnya saya bersyukur kerana dia cintakan saya, seikhlas hati dia.
Maafkan saya, seandainya saya pernah lukakan hati awak.




Much Love,
Elle Nyna.


Friday, December 2, 2011

Tak lama lagi final exam

Salam readers,



Tak lama lagi final. Mood sekarang memang tengah tunggang langgang, rasa macam nak terbalik. Biasalah tu, stress.

International Economics, sepatah apa pun tak faham.
Cross Culture Management, faham sikit-sikit. tak banyak mana.
Fiqh, nota takde. Slides je ada. Buku memang takde. Habis tu? Jawab depends on slide je ke ? OH crap.
BEL Report Writing, finding pun belum siap. T-T lagi 2 weeks kena present. Final Test baru sahaja settle. Tak tahu result nya apa.
International Banking and Investment ?  So-so. No comment.



Apa yang pasti, saya tak rasa saya boleh score untuk International Economics. Paper lain pun macam takde keyakinan, tak macam paper-paper sebelum ini. Example : Tak pergi kelas satu semester, tapi masih yakin untuk jawab. Semester ini, macam, entahlah. I want to comment, but I don't know how to describe it in words. Entahlah.



I miss him. I do miss him. I really do. Dia tahu tak saya rindu dia? Rasa macam nak menangis, sebab subjects semester ini memang susah. Tapi dia asyik cakap saya pandai, pandai, dan pandai. Padahal, the truth is, I'm not! Saya tak pandai pun. :'( Sobsobsob. Ikhlas dari hati saya, saya perlukan dia untuk dengar apa saya nak cakap, saya dah rasa macam tak-boleh-bla dengan subject yang saya tak leh nak score ni. Lecturer tak bagi guideline macam mana nak score paper itu. Nampak sahaja mudah, tapi tak pun. Try to set my mind, IE is easy as 1,2,3. But its not. Trust me. Ya Allah, berikanlah aku kekuatan.


Perjalanan dari Shah Alam - Puncak Alam - Shah Alam, ambil masa selama 40 minit. Kadang-kadang rasa tak kuat untuk tempuh semua ini setiap hari. Tapi saya kuatkan juga sebenarnya. Demi kami. Manakan sanggup berpisah, walaupun seketika. Lumrah bercinta.

Yang buat saya semakin stress, isu Pak Guard. Dah tiga kali saya kena tahan dengan Pak Guard termasuk pagi ini dan dua surat saman saya terima dari Pak Guard. Like SHIT !

"Pelajar ke / Practical?"

Pelajar lah. Jawab aku kerek.

"Mana sticker?"

Yelah, nak pergi ambil lah ni. Tegas aku.

"Betul nak pergi ambil?"

La, betul lah, dah bayar RM2 semalam untuk sticker lah.

"K, jalan". Sambil buat hand gesture, jalan.


Isu sekarang, pertama, kali pertama, saya ditahan. (Tak kisah) Kali kedua, saya ditahan lagi, (masa itu saya dah apply online pun, cuma tak tahu kat mana nak hantar borang itu) BILA SAYA TANYA Pak Guard tersebut, dia cakap, "Itu saya tak tau, pergi tanya kawan-kawan", dia siap bagi last warning, katanya STICKER kena ada pada hari Isnin minggu hadapan. Hello, today is FRIDAY, okay ? That is why saya bad mood. Berapa kali nak saman entah. Takde kerja lah tu. Kalau takde kerja sangat, pergilah kumpul ilmu pengetahuan banyak-banyak, so, next time, bila student tanya "Kat mana nak hantar borang apply sticker", you know where it is. Got it ? -______-"



Sekadar selingan.
Bila difikirkan balik, kenapa ya saya tak pernah suka pakai cincin di jari-jari saya yang kecik ni ? Jawapan mudah sahaja. Saya hendak lelaki yang akan nikahi saya yang akan sarungkan cincin itu di jari saya kelak. HAHA :) Well, perempuan memang sukakan perhiasan, tapi bagi saya, untuk hal berkaitan 'cincin', ianya sesuatu yang bermakna bagi saya, jadi memang saya akan tunggu saat itu. Lebih kuranglah. :P

Sentimental Value.

Bila orang tengok kita pakai cincin, orang akan fikir, kita ini telah bertunang ataupun dimiliki. Hahahahaha. LOL. Banyak gelak pulak. Adoi. Berangan. Ehem.

I love you, F.

Much Love,
Have a great weekend!

Elle Nyna.

Monday, November 28, 2011

Back to Shah Alam.


Hai. Salam readers,

Baru saja sampai. Tired. From Ipoh - KL, ambil masa 3 jam. KL - Shah Alam, about 40 minutes. Assignment report macam salah format sahaja. T-T I don't know. Esok kena refer pada lecturer. 

Yes. Tak lama sahaja lagi dapat berjumpa si dia! Counting days. :) 11 days moreeeeeeeee babyyyy !!
Dia akan balik on Friday, 9/12. InsyaAllah ! SERONOKNYA.


Alhamdulillah, ku panjatkan kesyukuran sekali lagi ke hadrat Ilahi. Tak tahu kenapa hari ini terasa hendak berblog berbanyak berkali-kali. Haha. Mind your Language Nyna. Ish Ish. Hari-hari teringat si dia. Harap-harap dia sihat, dan boleh pulang dengan segera. Saya rindu dia. T-T Tak lama lagi saya pula hendak exam, saya kena struggle. Saya tak boleh main-main. Saya kurang serius bila bab belajar. Saya jarang buka buku. Itu silap saya. Sempena Maal Hijrah ini, saya hendak belajar bersungguh-sungguh. Be smart, and be wise! Sunshine saya selalu nasihat saya dan suruh saya belajar, dan rajin buat assignment, tapi entah kenapa saya rasa tiada tenaga untuk lakukan itu semua tanpa dia. CEPATLAH KEMBALI JUMPA SAYA, AWAK. T-T

Akan ada suatu masanya nanti saya akan ceritakan kisah kami. Mungkin bukan tahun ini, tahun depan, entah-entah ada anak seorang baru cerita. Tehehe. InsyaAllah, Amin. :) Kalau jodoh kami panjang (Penuh harapan pula)


Yang pasti, saya sentiasa tersenyum gembira bersama si dia, dan si dia gembira bersama saya.


"Awak miliki senyuman saya."

BETUL-BETUL. Gambar-gambar si dia sebelum ini, semua mana pernah senyum. Dengan saya jer dia senyum macammm tuuuu :) Bertuahnya saya!! :D :D


P/s: Awww. My boyfriend is so handsome. (Ayat saya sebijik macam budak sekolah baru belajar hendak bercinta) Bahahahaha. LOL. ^____^\/ Peace, No war.


LOVE YOU SO MUCH, F.

Much Love,
Elle Nyna.

Tunggang langgang

Salam readers,


Saya accept call from him this early morning. Dia komen tentang Bahasa Malaysia saya yang tunggang langgang, sampaikan dia kurang faham dengan apa saya taip di blog. Sebab utama yang menyebabkan dia berkata begitu, ialah disebabkan ayat saya, contoh :


Entahlah, I rasa buku tentang report format itu ada dalam kereta bonet I.

Kereta bonet ? Bonet kereta lah. (Si dia membalas)


Situasi orang mahu makan di ruang tamu, mungkin mereka berdiri, atau apa saja keadaan yang belum hendak duduk. Contoh ayat :

Adik, duduk makan lah.

Dia membalas : Makan duduk lah.
Semua itu adalah contoh ketandusan bahasa saya yang semakin meruncing. HAHA. Sebelum ini, saya tak notice sangat bahasa saya semakin tunggang langgang. Tak tahu kenapa jadi begitu. Ish Ish Ish. Semuanya begitu spontan. Anyway, thanks to him selalu betulkan bahasa saya. *wink*


Today I am going back to Shah Alam, ya Allah, betul-betul malas hendak balik. T-T Doakan perjalanan kami selamat. Terima kasih.



I love you. Video yang telah saya upload malam tadi, 27-11-2011. Just a review, memory yang akan kekal sampai bila-bila. Video ini juga personally untuk si dia yang melihat, saya tahu dia tengok dan hayati setiap bait-bait yang bermakna di dalam lirik lagu itu. I just know. Ceh :) One more thing, video ini sebahagian daripada aktiviti kami berdua sepanjang 2 bulan kami bersama untuk semester ini. Antaranya, ke Zoo Negara, Times Square, Library PPAS, During his birthday (paling I suka masa you tiup lilin di kek), going back to Ipoh (untuk Hari Raya Eid Adha 2011), to be honest, banyak lagi. Cuma ini sahaja yang sempat saya buat, due to assignment yang a lots !




Much Love,
Elle Nyna.

Sunday, November 27, 2011

Sakit kepala

Salam readers,



Sakit kepala, banyak sangat assignment. I need him. Kalau di saat ini, boyfriend saya ada di samping saya, confirm assignment cepat-cepat saya lakukan, semata-mata untuk keluar dengan si dia. Seriously, kalau bersama dia, aktiviti saya penuh ! Tiada ruang kekosongan yang membuatkan saya berkata, 


"You, I bosan". 


Tak. Takde maknanya hendak bosan kalau si dia ada di sisi saya. Heee:) The most important is, si dia ingat setiap detik kami bersama. I love you.



P/s : Harap cepat siap assignment ini. Esok hendak pulang ke Shah Alam. T-T MALAS. Kan best kalau si dia ada.


Much Love,
Elle Nyna.

9th - 11th day

Salam readers,


Macam biasa. Life masih kosong, seolah-olah tampak kosong. Selalu balik sahaja dari kelas, confirm akan jumpa si pelengkap hari saya, means - Sunshine. Then, bila dia tiada, memang nampak life di Shah Alam, sangat bosan. Seriously!

Then, apa lagi. Drive, pulang ke Ipoh. 

Awesome. Yang tak awesome, semalam, Sabtu, 26-11-2011, Tompok is dead, kena langgar dengan Red Old BMW. Entah. Lain kali, rasanya hendak letak papan tanda, 

'awas, kucing melintas'.


Bagi penggemar kucing seperti saya, kucing itu bukankah binatang kesayangan Rasulullah? Tehehe. Makhluk Allah s.w.t juga betul tak? Kenapalah bawa laju macam orang gila depan rumah saya. Padahal, bukan main road, okay ? Tapi, takpelah. Semoga Allah s.w.t ampunkan dosa dia. Walaupun ianya hanya seekor kucing. Salah dia sebab bawa laju, salah kucing sebab melintas. 


T-T


I love you, F. I do miss you, really do.


Pejam celik, pejam celik. Tak sangka kita sudah menyambut Maal Hijrah 1433 H. Saya berdoa, berharap hubungan saya dengan si dia, berkekalan sehingga ke akhir hayat kami. :) Biasalah, kita mampu berusaha, berdoa, dan sekiranya ia berlaku sebaliknya, itu juga adalah takdir, dan kita sebagai hamba-Nya perlu tawakal, dan redha. Saya berharap, masa depan kami cerah. Ketakutan paling besar ialah competition, persaingan untuk mencari pekerjaan. Tapi saya percaya pada usaha, nasib dan juga rezeki ! Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan. InsyaAllah, Amin.


Much Love,
Elle Nyna.

Thursday, November 24, 2011

#7 Sunshine

Salam readers,

Alhamdulillah. Masih ada masa untuk berblog, diberikan sedikit ruang untuk meluahkan apa yang patut. Beberapa hari ini, kehidupan semakin ceria, terasa indah, mungkin kerana si dia yang seakan-akan memahami situasi saya. Dia baik, sungguh. :)


Masih teringat setiap message yang diberikan, buat saya tersenyum sepanjang perjalanan dari pintu UiTM Puncak Alam sehingga sampai di rumah pada malam itu. Lama tak saya senyum ? Yelah, hari Rabu, kelas saya berakhir pada pukul 4 petang, dan perlu membuat assignment yang kena hantar pagi tadi, but I think madam macam bias. Tak suka group kami or, maybe dia macam tahu kami tiada masalah dengan English. So she expects that we can do it well. Whatsoever.


"I love my boyfriend, seriously."


InsyaAllah, kalau ada jodoh saya dengan dia, jodoh kami panjang, dan saya memang telah ditakdirkan untuk bersama si dia, KAMI berdua adalah insan paling gembira. Sebabnya, cinta kami unik. Memang kami betul-betul saling jatuh cinta, setiap hari, setiap saat. 


Kalau difikirkan semula kisah kami, (sila andaikan situasi itu sendiri), he was playing football dengan kawan-kawan dia, then dia nampak saya baru balik kelas, hendak naik tangga flat rumah sewa saya, saya nampak dia, tapi saya tak tengok pun 2 hingga 3 kali. Saya tak focus pun ketika itu. But then, bila kami mengenali hati budi masing-masing, yes, kami akui, ianya bagaikan suatu takdir yang tertulis. We fall for each other, then. But he doesn't tell me that he likes me, love me, or whatever. Kami hanya berkawan, I repeat, berkawan. 



And Alhamdulillah, saya bersyukur kerana dapat memiliki cinta dia kerana tak semua perempuan yang sukakan dia dapat miliki cinta dia. I am proud to have him in my life. The most important is, jadi diri sendiri ! Usaha saya, keikhlasan saya, dia nampak, dia hargai, berbaloi, kerana dia juga mencintai saya. Dia tak sia-siakan cinta saya, dia tak permainkan saya, malah hati saya dia jaga dengan baik. Saya pilih dia, sebab saya tahu dia yang terbaik.  :)





Dear Sunshine,
I love you.

 

Much Love,
Elle Nyna


5th - 8th day

Salam readers,


Life ain't easy. Banyak sangat assignment kena settle. I miss him, I do.




Lots of love,
Elle Nyna.

Sunday, November 20, 2011

3rd and 4th day

Salam readers,

Hari ke-3 (19 November) dan juga ke-4 (20 November) tanpa awak.

3rd day - Kepala sakit, perut sakit, dan kepelbagaian sakit. Duduk rumah, tengok bola, tengok sukan SEA, tengok tv, tidur. Makan - kurang.


4th day - (Hari ini) Ikut Nurul ke rumah Mak Long, untuk attend kenduri kahwin. Daripada duduk rumah seorang diri, kesedihan sebab boyfriend I jauh di sana, baik ikut.


Okay, bye.


Much Love,
Elle Nyna

Eid Adha 2011

Salam readers,


Sorry, for the late post for Raya Aidil Adha hari itu. Baru dapat approval to put some photos in here. Alhamdulillah, hari raya kali ini lebih bermakna. Walaupun opah sudah tiada, digantikan pula dengan kehadiran si dia, pelengkap hari saya. Saya gembira dan bahagia, rasa bersyukur, rasa seronok sebab boyfriend saya spend time dengan family saya selama 4 hari, 3 malam. Maaflah, tak sempat hendak bawa awak pergi merata-rata sekitar Ipoh, maybe next time ya?



You tau tak I sayang you? Sebab itu, I datang sini, jumpa family you, untuk kenal family you,....

Ya, I pun sayang you, Fero. :)



Much Love,
Elle Nyna.

Friday, November 18, 2011

2nd day.

Salam readers,

It's Friday. Got test for International Banking and Investment and 5 Questions, then, kena jawab 3 questions only. Kalau tak study, sudah tentu tak boleh jawab. Hari ini hari ke-2 tanpa dia, terasa kosong, menjadikan lagi 22 hari dapat berjumpa dengan si dia. Esok pula 21. Amboi-amboi, rajin sangat mengira ! :)

Hari ini juga duduk rumah seorang diri, Keknis, Fara, semua sudah pulang ke hometown masing-masing. By the way, sebelum si dia pulang hari itu, 16 November, dia belikan Digi Easy! So, free call, free sms, from 12 am - 6 pm. Sangat worth! Sebab sudah jauh, hendak jumpa, lama lagi. Alahai! :'( But its okay.

Thanks, Sunshine,


I do miss him.


Kalau orang tanya siapa best friend awak?
Sudah tentu saya pilih si dia. :)



Alhamdulillah, so far so good. Both of our parents, masing-masing sudah tahu tentang kami. The great news is, mama si dia, siap bluetooth my own photo di handphone and his papa, also, bertanya tentang saya pada si dia. Saya terkejut and excited sebenarnya sebab, saya pelik. Saya belum ada kesempatan dan peluang untuk berjumpa dengan mereka, but they appreciate their son's girlfriend dengan begitu baik sekali. Mama si dia sweet sangat. Macam mama saya. :) Don't you think so? Saya tak jangkakan apa-apa, cuma saya harap, mama and papa si dia, can accept me, just the way I am. I am not so good, I know. I am not a perfect creature. Tapi, saya akan cuba jadi yang terbaik untuk diri saya, dan orang lain yang menyayangi saya.

Saya doakan segalanya berjalan lancar. Mudah-mudahan. InsyaAllah, Amin.

Thursday, November 17, 2011

First day w/o you

1 day.


Bored.


Cepatlah kembali ke Shah Alam. Hati-hati dalam perjalanan awak. I love you so much.

Tuesday, November 15, 2011

9th Month

Salam readers,




Alhamdulillah, hari ini genap 9 bulan kami berkawan, mengenali hati budi masing-masing, dan saling menyayangi antara satu sama lain. Masih ada jodoh, masih lagi berkawan sehingga kini. To be honest, memang susah untuk kekalkan sesuatu hubungan kalau tiada persefahaman dan toleransi. Kalau masing-masing hendak menang, dan ada ego tersendiri, memang susah untuk teruskan sesuatu perhubungan. Saya tidak sangka saya dan dia akan selama ini, insyaAllah, mudah-mudahan jika dipanjangkan jodoh saya dan dia, saya harap saya akan bersama dia sehingga akhir hayat dia. 


Saya bukan baik, bukan juga cantik, perlakuan saya adakala ditegur, tindak tanduk, pergerakan malah perkataan saya adakalanya menjengkelkan orang. Ya, saya tidaklah perfect mana. Mungkin orang ingat saya perfect sebab saya ada kehidupan yang sempurna. Hakikatnya, saya dan kamu semua sama sahaja. Hehe. Memang, saya akui, banyak perkara yang terjadi dalam kehidupan seharian saya sebagai manusia, tetapi kita semua manusia, sudah menjadi asam garam kehidupan untuk menghadapi konflik yang pelbagai. Namun begitu, setiap konflik yang terjadi menjadikan kita lebih matang dan tabah.




Happy 9 months :)

You, selamat bercuti. Semoga percutian semester kali ini, terbaik buat you. MERDEKA. All the best :D Saya tak cuti lagi, you cuti dah. Cepat-cepat balik Shah Alam, tau.

Much Love,
Elle Nyna

Saturday, November 12, 2011

#6 Sunshine

Salam readers,

Today is Saturday. Everyone knows today is Saturday. Saja mention dua kali tanda penegasan. Hari ini pagi-pagi lagi bangun awal, untuk bersiap ke bengkel kereta. Tapi mungkin 'awal' itu keterlaluan, so, bengkel masih belum dibuka. Ini kali kedua saya servis kereta bersama si dia. Kalau sudah kali kedua, sudah tentu kali pertama bersama dengan Sunshine juga. Tapi paling best, hari ini breakfast tempat lain, yay ! Di NZ Bistro, seksyen 23, inside Carrefour. Sedap. Thanks to you.


Hidup makin stabil, Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Ilahi, masih diberi kesempatan untuk memberi cinta yang ada, untuk si dia. Lagi beberapa hari sahaja, saya dapat spend time dengan si dia. Dia akan bercuti selama sebulan for a semester break. Yang pasti, hidup saya pasti akan terasa kosong. Saya bukan kaki berjalan kalau tanpa dia, pendek kata, kebanyakan masa saya memang bersama dia. Hari ini juga kami beli tembikai. Tapi saya buat salah. Saya jatuhkan tembikai itu. Tapi saya peluk kemas bear kecil yang dia belikan tadi. Erm, tapi dia tak marah. Dia pura-pura marah.

Lepas dia belikan bear kecil tadi, dia cakap, 'Tiap kali saya pergi mana-mana, saya mesti teringat awak, sebab itu saya akan belikan sesuatu untuk awak". Lebih kuranglah :)


Semalam juga, dia belikan saya bingkai gambar yang simple untuk letak gambar-gambar bersaiz kecil kami bersama. Dia memang manjakan saya, kalau saya merengek macam bunyi ayam seolah-olah ada yang tak kena, dia sabar sahaja melayan karenah saya yang seakan-akan minta perhatian. Bukan menunjuk, cuma ingin saya kongsikan di sini kebahagiaan saya. Saya tahu, akan ada orang yang cemburu, akan ada orang yang dengki, ada orang yang tak suka, tapi ingin saya tegaskan di sini, sebelum kita hendak menerima kebahagiaan, bersedialah untuk merasa kesengsaraan, kerana cinta itu melibatkan hati dan perasaan. Semua orang tahu,  betul ? Kalau tak ready bercinta, jangan ambil risiko kerana cinta memang akan ada yang terluka dan dilukakan. Maafkan saya, seandainya penulisan saya kurang memuaskan hati sesetengah pihak. Seperti artikel-artikel saya yang lepas, saya pernah katakan bahawa kita yang mencipta kebahagiaan kita sendiri. Pedulikan kata orang. Itu sahaja. Kalau nak bahagia, usaha, usaha, doa, dan berserah. Selagi ada cinta, ikhlas, insyaAllah, segalanya berjalan lancar. Kepedihan itu akan terubat dengan kebahagiaan yang terhasil daripada usaha-usaha gigih seorang wanita yang mencintai seorang lelaki. Air mata yang mengalir, walau tidak kelihatan, di saat si lelaki melafazkan kata-kata yang dari dulu wanita itu tunggu, dipanjatkan dengan 1001 kesyukuran,

"Alhamdulillah, terima kasih Allah, kerana dibukakan hatinya untuk aku sepenuhnya." desis hatiku.


Andai itu takdir-Nya. :)

Lupa pulak. Tadi ke Giant, seksyen 7. Dia belikan saya Ice Cream. Apa saja saya tengok, kalau saya teringin, dia akan cuba untuk belikan, sungguh. Terima kasih, sebab jadi lelaki terbaik untuk saya. Walaupun saya tahu, tiada yang sempurna, tetapi saya akan buat awak nampak sempurna, dan awak akan buat saya nampak sempurna :) I am so lucky to have you in my life.



Cukup dengan emosi saya, esok pagi saya akan ke PPAS, library itu sangat amazed me tau tak ? :) Harap segalanya berjalan dengan lancar. Mudah-mudahan.


Terima kasih,Sunshine.




Much Love,
Elle Nyna.

Terharu

Salam readers,

Subhanallah. Terharu sebentar. Tak sangka pula saya, kisah saya dan Sunshine menjadi hasil penulisan terbaik daripada seorang blogger - Adik Maisara. :)


Terima kasih banyak-banyak tak terhingga. Penulisan adik Maisara sangat terbaik. :) Terus terang saya cakap, saya tak sangka ada orang akan hargai kisah saya dan dia, bagi saya cukup kalau si dia dapat baca apa yang saya luahkan.


Thank you, you made my day.

--------------------------------------------------- * I'm so touched*-------------------------------------------------

SOURCES : Here.
CREDIT : MYSARA NEWRIE

Assalamualaikum

Mata sebenarnya dah mengantuk sangat-sangat since petang semalam. Baru nak tidur, bibik mintak aku tolong dia. Ok tak jadi nak nak tidur. Then pukul 8 malam semalam, baru nak tidur, tetiba terjaga sebab my uncle and my aunt datang rumah along with my cousins. Tak jadi tidur

Tengok Maharaja Lawak Mega tapi tak habis. Online dan sekarang sedang membaca blog seseorang.

I dont know. Aku rasa life dia sangat-sangat perfect. Dia sangatlah cantik orangnya, layak dipanggil kakak oleh aku, sangat-sangat bijak. Die mempunyai parents yang sangat-sangat supportive, hidup yang senang dan adik beradik yang lawa

Tapi yang buat aku terharu dengan dia, dia ada kawan lelaki yang boleh aku kategorikan 'a perfect man'. Sumpah aku cakap. Aku selalu baca entry-entry dia pasal dia dengan kawan lelaki dia

Dia tak declare pun hubungan dia dengan kawan lelaki dia. Dorang tak couple pun. Yuppp ~ Aku pernah rasa macam tu. Sebab bagi dia, tak perlu nak namakan apa hubungan itu kerana yang penting, kita dapat rasakan itu dalam hati. Cuma dia namakan itu sebagai persahabatan antara dua hati. So sweet :)

Dorang dah kenal selama 8 bulan. Tapi sebelum itu, dia selalu stalk kawan lelaki dia ni selama lebih 6 bulan. Sepanjang 6 bulan tu, macam-macam dia buat. Die cakap, memang sakit sebab kena tahan sorang-sorang tapi yang penting dia ikhlas

Dia minat kawan lelaki dia tu bukan sebab dia nak jadikan lelaki tu sebagai pasangan satu hari, satu minggu, satu bulan dan sebagainya tetapi pasangan yang berada di sisi dia sehingga ke akhir hayat die. So sweet ~

Tapi yang buat aku rasa macam suka sangat dengan dia sebab dia cakap pertemuan dia dengan kawan lelaki dia tu adalah takdir Allah yang tentukan. Dia yang pilih lelaki tu untuk menjadi teman hidup dia pada masa yang akan datang. Dia lepaskan ego die sebab dia ikhlas nak kenal dengan kawan lelaki dia tue

Dan alhamdulillah ~ kawan lelaki dia tu terima dia dan dorang happy :) Dia cakap, kalau kita ikhlas sayang dengan seseorang, orang tu akan tak kan ragu-ragu untuk balas sayang kita. Dan penantian dia berbaloi sangat-sangat sebab akhirnya lelaki tu jadikan dia sebagai teman istimewa dia

Dia pernah bertanya dengan kawan lelaki die "Awak menyesal tak berkawan dengan saya?" dan suddenly lelaki tu membalas "Tak ~ Ianya satu anugerah" So sweet ~

Kawan lelaki dia memang sweet ~ Memasak untuk dia bila die tengah sakit, hantar dia pergi kelas bila die kehilangan kawan baik dia. Dia cakap kawan lelaki dia tu layan die seperti dia seorang PRINCESS dan die pernah cakap "how lucky I am to have you in my life"

Dan aku yang membaca cerita dia, rasa sangat-sangat happy untuk mereka. Aku doakan jodoh mereka kelak sehingga ke akhir hayat. Hubungan mereka sangat-sangat jujur dan dia selalu zahirkan perasaan dia dalam blog dan selalu berdoa agar Allah swt lindungi dan kuatkan hati mereka

Jangan gelak ehh kalau aku cakap masa aku tengah taip entry ini aku menangis. HAHA :D Sebab aku yang baca pun dapat rasa kejujuran dalam setiap apa yang dia cakap dan tulis. Aku dapat rasa kan keikhlasan, kesetiaan dan perasaan gembira dia dengan kehidupan dia. Aku cuma happy untuk kehidupan dia

Siapa orangnya? Biar aku sorang yang tahu :')

Ya Allah ~ semoga kebahgiaan hidup itu milik aku suatu hari nanti. Aminn ~



p/s : Request Maisara tentang kisah cinta kami, insyaAllah, ada masa sis write about it okay ? :)


Much Love,
Elle Nyna.

Friday, November 11, 2011

Alhamdulillah

11.11.2011


:)


Satu tarikh yang agak menarik, cantik, terbaik. Spontan. Satu tawaran yang tiada siaran ulangan, sehingga saya sendiri tak sempat record.

Sunshine,
Thank you. I love you so much. 

Terima kasih di atas segalanya, kasih sayang, cinta, keikhlasan, kejujuran, kesetiaan, kebaikan, kesabaran, dan kesemuaan ke-ke-ke. You know BM I tunggang-langgang. Hee :) You kawan terbaik yang I pernah miliki, I trust you more than I trust myself. Menjadikan I istimewa dalam hidup you, dalam ramai-ramai perempuan yang you kenal baik, I juga yang you pilih. How lucky I am. Thank you. You baik sangat. Memang baik. Sayang you lah gila ! HAHA. :P





Thanks. Love you my boyfie. ;)

Love <3,
Elle Nyna.

Monday, October 31, 2011

Proper

Salam readers,

Today I would like to blog about appropriate, proper.


Saya suka orang yang proper. Sometimes orang yang ada rupa yang cantik, dari luar kita tengok dia memang superb, perfect, tapi kalau kita pergi directly towards his/ her life, finally, kita baru tahu dia bukan proper orangnya. Cuba anda bayangkan. Cantik/Kacak tapi pengotor, cantik/kacak tapi bukan pengemas? What was that? 


Renung-renungkanlah. Saya malas cakap banyak.


By the way, ada great news. Alhamdulillah, jadual exam si dia sudah berubah. Tak perlu kuarantin. Lega sikit hati. :)


For the time being, saya hendak buat hal sendiri. Tak nak campur hal alien.


Enough said.



P/s : Beruntung sebab boyfriend I seorang yang proper. :)



Much Love,
Elle Nyna.

Saturday, October 29, 2011

Hunger.

Salam readers,

Segalanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. 
Masih sihat seperti selalu.


Class Investment hari ini cepat dan singkat. Kami macam biasa, datang kelas, memang agak lambat. Tepat 8.50 am baru sampai di hadapan pintu, dengan relax, lupa kelas di mana. Today ada presentation. Sunshine pelik, sebab saya tidak pakai baju formal untuk present. Just wear shirt and jeans. Nurul lagi simple, pakai sandal, shirt, jeans. Heh. Orang lain semua pakai baju kurung. Ish Ish Ish. What's going on.

Hari ini juga, PakGuard bising sebab tiada sticker, dan dia siap warning kalau sticker tiada, kena saman. Jadi, saya baru daftar untuk sticker. Saya harap ianya mudah dan berjalan lancar. Lepas itu, baru nak rasa donut Hanila buat dan jual, PakGuard ambil. Sampai hati. -__-" Bagilah warning dulu, ini terus ambil 14 biji donut Hanila. Cis. I miss UiTM Shah Alam. Seriously.



Esok Sunshine ada kelas (Saturday).


Kesian dia.
Saya doakan supaya dia boleh menjawab peperiksaan dengan tenang. Walaupun ada satu hari dia terpaksa dikuarantinkan disebabkan subject clash, PA and QA. Saya harap orang lain faham, dan tidak akan buat dia stress. 


Lepas masak-masak, saya borak dengan Nurul. Almaklumlah, malam Jumaat macam ini, memang time melepak dan ada sesi bersembang bergosip dan berbagai-bagai. Saya ada 3 test. 2nd, 3rd, and 4th. Test paling susah, sudah tentu International Economics. Saya harap saya boleh buat yang terbaik. InsyaAllah.


Saya harap esok adalah lebih baik daripada hari ini.I love you Sunshine !

Much Love, 
Elle Nyna.



Friday, October 28, 2011

Made me laugh

Salam readers,

Sebelum saya tidur, saya teringat sesuatu. Erm, saya hendak beritahu sesuatu kepada si dia. Sampaikan yer. Saya harap dia baca blog saya nanti.


Sunshine,

Terima kasih sebab layan saya macam PRINCESS. Awak manjakan saya. Best ! You're awesome ! I love you ! Yes, itu saja. Lain-lain, biarlah rahsia. Haha.


P/s : Kaki luka, hujan lebat petang tadi. :'(

Much Love,
Elle Nyna.

Thursday, October 27, 2011

So tired.

Salam readers,

Hari yang memenatkan. I don't know why. Maybe class BEL hari ini bukan subject yang saya gemar, mungkin juga sebab ketidak-menarikan subject tersebut. Previously, I enjoy kelas English. Since I was born, English class memang paling awesome no matter what reason, cikgu garang, cikgu tegas, ataupun cikgu kurang vocab, mahupun lecturer kurang prihatin. Tetap, saya enjoy. But, currently, class BEL this time, kurang menarik minat saya, tak motivate saya langsung setiap kali saya bangun dari tidur untuk ke kelas. In addition, saya ke kelas hari ini, alone. Nurul and I pergi berasingan sebab Nurul got test in the evening. But, so far so good. Tak banyak lori ikut Meru hari ini. 30 minutes from rumah, sampai ke simpang UiTM Puncak Alam, 10 minutes pula masa dari pintu pagar ke fakulti. Habis class, terus siapkan assignment yang perlu dihantar hari ini. Agak memenatkan. Sebab proposal for BEL, report writing nampak very complicated. Nahh, what I've done !


Whatsoever.


Life is awesome. Honestly, kami rindu MidValley, OneUtama, and Sunway Pyramid. Sunshine, good luck for your exam, okay ? Lagi beberapa minggu genap 2 month. Lepas ini, its semester break baby. Confirm kena berjauhan for a month. Cepatlah semester break dia habis, and I'll meet him as soon as possible. 


Pernah satu ketika saya bertanya pada si dia, adakah mengenali saya suatu penyesalan? No. He answered well. He said, "Tak, ianya anugerah." 


Cukup buat saya terharu.


I love you Sunshine.
Thanks for brightening my day.
Take care,
Much Love, 
Elle Nyna.

Tuesday, October 25, 2011

Hello October.

Salam readers,

Semenjak dua menjak dan bermenjak-menjak, si dia suka nyanyi lagu bintang. Ada 2 kali, saya suruh si dia bawa roti gardenia and kaya untuk saya breakfast before dia pergi ke kelas, because at that moment si dia parking kereta bawah rumah saya, so that, saya boleh buat sendiri, but tengok-tengok dia sudah siapkan semuanya, he brought along the tupperware and also roti yang sudah disiap untuk dimakan begitu sahaja. *Happy*



And the best moment bila si dia bawa saya picnic, sambil makan roti. So sweet. I will never forget those memories.



Saya sayang dia. Sebagaimana sayangnya dia pada saya.



Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk kekal bersama. Ada jodoh, ada. Yang paling penting, saya ada untuk dia, dan dia selalu ada untuk saya. Exam just around the corner. Saya harap awak berjaya ! Jangan jadikan dugaan yang kita hadapi sebagai suatu perkara yang menjadikan kita lemah. Anggaplah kelemahan itu yang menyebabkan kita berjaya. InsyaAllah, berkat usaha, dan kerajinan, juga doa, awak boleh menjawab peperiksaan dengan jaya.


Sunshine,
I love you.
Sungguh.


Life. Hidup kini makin complicated. Banyak masalah, biasalah, kalau tiada masalah, bukan hidup namanya. LOL. Baru selesai Test 1, Fiqh. Thanks to my Sunshine, because dia tolong saya. *Lawak* Balik saja dari Puncak Alam - Shah Alam, sepanjang jalan selepas keluar sahaja dari UiTM, 4 buah lori di hadapan kereta. Bagaimana hendak potong 4 buah lori di hadapan? So, fikir nak selamat. Ikut sahaja. Tepat 11 am sampai Shah Alam, and terus bergegas ke Unisel. Menemani si dia. The whole day was so busy. Tepat 12 am bunyi mercun. Happy Deepavali ! :)




P/s : By the way, semua cerita saya di sini adalah coretan saya sendiri yang saya tulis seikhlas hati saya, adalah untuk makluman anda semua, saya kurang berminat sekiranya, cerita-cerita saya ini menjadi suatu isu mahupun perbalahan ataupun timbul salah faham antara kamu semua. Justeru, ingin saya maklumkan bahawa blog ini ialah blog saya sendiri, ElleNyna, dan ianya berkaitan dengan saya, dia dan sesiapa yang saya kenali rapat sahaja. Saya tidak berminat hendak menulis sebarang cerita bodoh karut atau marut berkaitan sensitiviti masyarakat di luar sana. Saya harap awak semua faham. I record, I write, I remember.


Much Love,
Elle Nyna.

Saturday, October 22, 2011

For you I will.

Tuesday, October 18, 2011

Photos and memory


I love you so much.

Presentation was awesome, alhamdulillah. Next Thursday, ada lagi 1 presentation. Slide tak siap lagi. Perhaps, tomorrow. I want to sleep first. Night everyone.

Wednesday, September 21, 2011

15 September 2011


Hey Sunshine, I love you.

Tak banyak saya hendak update. Puncak Alam memang obviously sucks man ! Tak best langsung. My life is wonderful sebab Sunshine hari-hari bawa keluar jalan-jalan. Dalam seminggu, banyak movie kami tengok. Movie paling teruk, 0.5 star out of 10, Mad Ghost. OMJ. Cerita apa lah tu. Okay, fine. I will update later. Heh.


I LOVE YOU. That's all I can say right now.

Friday, September 9, 2011

Selamat tinggal Ipoh

Salam readers,

I am going to drive alone heading towards Shah Alam sebentar lagi. Entry sebelum tidur.


Tadi makan ikan bawal, lauk tengah hari. Sweet and sour. Teringat Sunshine pernah asingkan tulang ikan untuk saya makan. So sweet. T-T Saya tidak mahir makan ikan, apatah lagi hendak asingkan tulang ikan itu. Dari kecil opah ajar saya makan ayam, okay ? Sampai besar pun, kalau makan ikan, arwah opah akan asingkan tulang ikan itu untuk saya. Terima kasih opah. Terima kasih Sunshine sebab awak layan saya macam budak kecil :) Saya sayang awak tau.


Much Love,
Elle Nyna

Thursday, September 8, 2011

Shah Alam, here I am.

Salam readers,

Esok saya akan pulang ke Shah Alam. InsyaAllah, kalau tiada apa-apa halangan, semuanya berjalan lancar, dan diharapkan perjalanan saya selamat, dijauhkan dari sebarang musibah mahupun kecelakaan. Berat hati juga untuk tinggalkan mama. I am going to miss her. Sobsobsob T-T

All my things are packed nicely. Nice, very nice. 


Okay, bye. Am tired. Shah Alam, wait for me. Eh silap, orang tersayang di Shah Alam, tunggu saya tau.

Much Love,
Elle Nyna.

Wednesday, September 7, 2011

204 days


Salam readers,

First nak gembira, nak senyum pun boleh juga. Alhamdulillah, hari ini genap 204 days kami bersama. Up to 7th month tak lama lagi. Kejap juga masa berlalu. Entah kenapa suka sangat membilang hari, rasanya sebab takde kerja lain. Yelah, its a semester break. No books, no assignment. After this, for sure, kerja bertimbun-timbun dan memang tidak akan ada masa untuk update blog. Lebih-lebih lagi bersama Sunshine, so, semua benda itu akan dikumpulkan dan akan diceritakan ketika cuti nanti.

Hari ini Sunshine ke klinik together with my housemate, KekNis, finally. Kalau tak pergi, memang saya susah hati. I can't sleep well. I will make sure my blackberry betul-betul dekat dengan telinga. I know its not good for our body though when phone getting near us. 

First messages he text me, "Doktor cakap hidup I tak lama dah"

and I replied "Hah?"

And then I called him.

He said that he's fine ! ALHAMDULILLAH. :)

Happy sangat. YOU, I AM HAPPY. I terbayang dah kita pergi jalan-jalan. YEY YEY YEY. :D :D :D
Thank you Allah s.w.t for this good news. Thank you Allah. 




2nd, berat sungguh hati hendak ke Puncak Alam this new semester. Jiwa saya lebih suka di Shah Alam. Dekat pun dekat, kalau tertinggal buku boleh patah balik. Nak jumpa lecturer pun mudah. Walaupun ianya banyak bukit, dan cepat menghabiskan minyak, bak kata Sunshinelah kan, dan susah untuk cari parking, tapi UiTM Shah Alam tetap dihatiku. Dahlah kami last batch di UiTM Shah Alam, International Business, apa salahnya biarkan kami semua tamatkan saja semua semester di situ. Saya memang takkan pindah ke hutan itu. Banyak sangat binatang-binatang yang memiliki nilai estetika di situ. Mungkin ada buaya, mungkin ada ayam hutan, kan kan ? Lagipun kalaulah kampus saya di Shah Alam lagi, anything happen to Sunshine, insyaAllah saya cepat dan segera tolong. Kini, saya jauh. Yang saya mampu, hanya berulang-alik, asalkan dapat tengok muka dia pun jadilah. >_< Harap-harap, tak jadi apa-apa pada saya. InsyaAllah, amin. Well, good luck Elle Nyna !


P/s : Sunshine, I nak gambar raya you, boleh tak ? PLEASE. Thank you !

Much Love,
Elle Nyna.

Tuesday, September 6, 2011

Sembuhlah cepat !

Salam readers,

Semoga awak cepat sembuh, tolonglah jaga diri awak sementara tunggu saya datang Jumaat ini. Pleaselah Sunshine. Please, tolong jaga diri awak. Saya sayang awak sangat. I don't want to lose you.

Please T-T

 




Much Love,
Elle Nyna.

Monday, September 5, 2011

Sederhana

Salam readers,

Maybe am too loud in spreading and showing my love towards somebody. I can call it obsession. He's my obsession. I don't bother what people thought about me. My blog, its mine. If you don't like it, don't read it. Sekali lagi aku tegaskan di sini, this is my blog. If you unable to put up with it, you may go and click 'X' or 'Close'. Remember that.

I write. I record. So that, I can remember.

Furthermore, I write because this is my passion for my obsession. You know, people will blog what they love, what they like. Is it wrong? Okay, maybe I am too much in showing my love. Semua orang ada cerita masing-masing. Kita menghargai orang itu selagi kita masih ada untuk dia, dan dia ada untuk kita.  As for me, appreciate what you got now. It is better than you appreciate them once they're not with us anymore.


P/s : Alhamdulillah, sunshine selamat sampai.

Much Love,
Elle Nyna

Sunday, September 4, 2011

#5 Sunshine

Salam readers,

Today I feel like am going to have a fever. Oh no. I am going back to Shah Alam on Friday, and I feel like I am sick right now. Actually baby, I can't wait to be there and meet him. I miss him a lots. Genap 1 bulan dan 9 hari tidak jumpa. Last jumpa the day before we start our fasting month. Seriously, saya risaukan keadaan dia yang tak menentu. Macam mana dia nak balik esok, dalam keadaan yang tidak sembuh sepenuhnya, dengan kepala yang sakit, batuk, suhu badan yang tak menentu. Hmph.  I don't know. Saya harap saya ada di sisi dia, dan boleh jaga dia. Tapi, saya tak dapat tolong dia pun. You, am sorry okay ? T-T

First thing yang harus saya bawa ke Shah Alam, sudah tentu akuarium milik Sunshine, and rak kecil yang saya belikan untuk dia hari itu. Yang selebihnya, barang-barang saya. Banyak ke tak banyak, belum pasti lagi. Sebab belum susun. Malas sangat. Bila sudah sampai Shah Alam, I think I want to go to dental clinic. Not for me, but for him. 

And I need to make sure and remind him about his financial statement on fees. Almaklumlah, kita kena double check. Ada outstanding balance, padahal, dia sudah habis bayar ? Condition keadaan kereta dia pula, esok pagi buta kena bangun untuk service bahagian brake. >_< SAFE JOURNEY SUNSHINE.

Okay, tak banyak hendak update. Baru lepas makan ubat batuk. Musim barangkali. Get well soon diri sendiri. Hehe :)



P/s : Jaga diri baik-baik.

Much Love,
Elle Nyna.

; Alhamdulillah

Salam readers,

Alhamdulillah. Bersyukur ke hadrat Ilahi, di saat aku menaip, hari ini hari ke-8 progress Sunshine regarding his symptoms of dengue. Bak kata doktor, ada penambahan platlet si dia. Harap-harap dia cepat sembuh. Memandangkan semalam saya mengalami kesakitan perut yang memang sakit, mungkin sebab hanya makan Laksa dan Macaroni di rumah Loretta Leen. Just imagine, lepas itu tak makan apa-apa. Memang sakit perutlah, kan ? But its okay. Yang tak okay, bila saya sengaja cari pasal dengan Sunshine. Mungkin sebab lama sangat tak gaduh, eceh, bahagia lah kononnya. To be honest, memang bahagia. He's the one who brighten my day so far, kan. Thank you Sunshine. Terima kasih juga buat semua orang yang doakan saya dan dia berbahagia. Saya dan dia juga turut berdoa yang kami akan terus bersama. Well, semalam, mama masak ayam percik, nasi ayam, sup cendawan, bihun goreng. Seriously, my mum's cook memang the best. So this early morning, mama and daddy akan hantar my-soul-sister, adik saya, ke UTM, Jalan Semarak semula. Takut jalan sesak. today is Sunday, baby. 


Saya ada benda nak luahkan di sini. Kejadian pada bulan May yang lepas, telah mengajar saya erti persahabatan. Bagaimana sebuah ikatan persahabatan itu boleh dimusnahkan hanya kerana fitnah. Bahana fitnah. Orang cakap, kita perlu berdiam diri. Lama sudah saya berdiam diri, diperlakukan itu dan ini, bersabar, dan sebagainya. Hanya Sunshine yang tahu apa perasaan saya ketika itu. Jadi, di sini ingin saya mohon seribu kemaafan daripada awak, Yana untuk segala ke'terasa'an hati, terkilan, dan sebagainya. Na tak mahu cakap apa-apa dah. Let bygones be bygones.  If you read my blog honey, I want you to know that, I am sorry for everything, and I forgive you for whatsoever left behind. Let's move on.






******

Buat Yellow Sunshine saya.

Dear Sunshine,

Terima kasih. SERIOUSLY You are my sunshine. No matter what. I tahu I bukan perempuan alim mahupun baik seperti malaikat juga cantik persis bidadari. Apa yang I miliki cuma sekeping hati, yang telah membuat you sendiri jatuh sayang pada I. *Wink* I geli la taip macam ini. Okay tukar. Thanks to you. Untuk selama 6 bulan, which InsyaAllah, akan bertukar ke 7 bulan, coming soon, jika jodoh masih tertulis untuk kita, terima kasih tak terhingga, sebab you selalu ada untuk I. Hanya Allah s.w.t sahaja yang mengetahui betapa sayang dan cintanya I pada you. I bet you pun akan rasa begitu pada I.

I minta maaf, terpaksa ketuk tingkap rumah you bangunkan you untuk hantar I ke kelas beberapa kali, malah banyak kali sebenarnya, I ganggu tidur you. Sedang you enak menjamu selera dengan tidur yang berlebih-lebihan, I minta kawan I, Alia untuk miscall you asked you to fetch me at the faculty. Maaf, susahkan you. I tak boleh lupa, perkara-perkara yang you cuba buatkan I tersenyum semula di saat I tiada BFF I, seolah-olah you pula yang menjadi BFF I ketika itu. Ya, betul cakap you. Dalam sesuatu perhubungan, bukan sekadar sayang dan cinta, tetapi ianya juga melibatkan persahabatan antara dua insan yakni lelaki dan wanita. I paling suka you hantar I ketika I exam QMT, paper calculation ketika itu. I rasa bersemangat untuk jawab paper itu, dan tak sabar untuk habiskan cepat-cepat supaya dapat jumpa you semula, and tunggu you ambil I. Thank you sebab selalu on-time, selalu tiba tepat pada masanya. I tahu you tak suka menunggu, dan you akan bertukar menjadi HULK bila you menunggu terlalu lama. Kemudian, the best moment bila I minta you check kan result I, and you exactly buat I terkejut tentang result I. Alhamdulillah. You patut tahu, I tak sangka I dapat buat yang terbaik untuk paper itu, I tak study, dengan kaki I terseliuh ketika ke kelas, kereta I dicalarkan, semua masalah yang ada, menjadikan result I begitu berharga buat I. Memang ketika itu, sebelum dan selepas paper itu, I berniat sekiranya I dapat 4 flat, semua ini berkat I dengan you. Sebab itu, I terharu sangat dengan result I. You, terima kasih sebab selalu back up I, I bersyukur. You selalu jaga I, tetapi I sendiri lalai dan leka tentang apa yang patut dan tak patut dalam kehidupan seharian I selama ini. Terima kasih, hadir dalam hidup I, memberi I guideline, menjadi lampu suluh I, untuk membawa diri I bagaimana sepatutnya. Yes, Islam is the way of life. I akur. Sempena 7 bulan usia persahabatan kita, I harap you berjaya dalam apa jua perkara yang you lakukan, demi masa depan you, dan masa depan kita, InsyaAllah. Amin. I tahu kita tidak boleh mengawal masa depan, tapi kita boleh berusaha ke arah itu kan you ? I harap kita bersama-sama mengubah diri supaya menjadi lebih baik to each other. Kita tidak mencari kesempurnaan, tetapi kita percaya Allah s.w.t sentiasa bersama dengan orang yang melakukan kebaikan dan yang sentiasa melakukan perubahan ke arah kebaikan.


P/s : Andai itu takdir-Nya. (: Bersyukur.



Much Love,
Elle Nyna.